Books, Beauty & Stuff

31 ianuarie, 2013

Ce-mi doresc sa vad in aceasta viata - episodul I

Initial am zis ca voi face o singura postare. Dar lista este lunga si as vrea sa si scriu cate ceva despre fiecare locatie. Asa ca voi imparti in episoade in functie de cum voi avea timp. 
Totul a pornit de la  beautybymikaella cu discutia despre carnavalul de la Venetia. 
Sa nu uite pentru ca astept cu interes lista ei. :D

Voi scrie locatiile aleatoriu nu in ordinea preferintelor pentru ca imi este tare greu sa aleg o ordine in functie de aceasta. 

Si acum... episodul I. Sper sa nu fi gresit nimic, daca da sunt sigura ca o sa ma iertati. :D  


Machu Picchu
In  2011 s-au implinit 100 de ani de la descoperirea acestei cetati maiase de catre Hiram Bingham.  Acestea a denumit-o  dupa muntele pe care se afla, denumirea originala nu este inca cunoscuta. Modul cum a fost construita ramane un mister intrucat pe vremea aceea inca nu se cunostea roata.
Situat la 2430 m deasupra nivelului marii, 80 km nord-vest de Cusco, este cea mai mare atractie turistica din America Latina si cea mai vizitata locatie din Peru.

Transportul pana in Cusco se face aerian cu escalele necesare iar din Cusco exista transport asigurat de catre 3 trenuri turistice pana in Aguas Calientes. Peisajul se pare ca este spectaculos. Din Aguas Calientes transportul pe serpentine pana la Machu Picchu se face cu un autobuz, dar se poate parcurge si pe jos, asta daca suportati cantitatea redusa de oxygen la aceasta altitudine. Localnicii spre exemplu, pentru a suporta mai bine conditiile climatice, mesteca si beau ceaiuri din coca.
Recomadabil ca planificarea vacantei sa se faca in perioada mai – octombrie cand nu este anotimpul ploios. 
Drumul cu serpentine de la Aquas Calientes la Machu Picchu





Bora Bora
Este o insula formata in urma unor eruptii vulcanice la nivelul fundului oceanic, amplasata la 230 km nord-vest de Tahiti si face parte din Polinezia Franceza. Bora Bora este formată din insula principală, în jurul căreia se află atolii Motu Tevairoa, Sofitel Motu, Motu Toopua, Motu Piti Aau şi Motu Ome.

In limba tahitiana, denumirea  Pora Pora asa  cum este numita de localnici inseamna Primul nascut.


Valea Alba, (White Valley) situata dincolo de bariera de recife din jurul insulei este renumita pentru spectacolele oferite de baracude si rechini.
In centrul insulei se afla acvariul natural Lagoonarium.
Transferul pe insula se face cu avionul din Tahiti. 

Oare mi-ar placea aici? O fi rau, o fi bine...





New York City
Este situat în nord-estul Statelor Unite ale Americii, și în sud-estul Statului New York, la aproximativ jumătatea distanței dintre  Washington D.C. si  Boston.
Format in anul 1898, si cel mai aglomerat oras din Statele Unite, New York-ul  este împărțit în cinci zone administrative: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens și Staten Island.
In anii 1830 se producea iluminatul cu gaze,  in 1870 se ridicau primele fabrici, iar astazi este cel mai mare centru industrial, financiar, comercial, de transport si cultural al Statelor Unite.

Recunoscut prin arhitectura sa dominata de zgarie - nori,  in 1916 a fost adoptată Reforma Zoning ce limita construcția zgârie-norilor la un anumit procent pe o zonă definită, pentru a permite luminii soarelui să ajungă până la nivelul de jos.

 Primul zgarie - nori a fost construit in 1902 cu 20 de etaje, urmat fiind de Empire State Building in 1931 cu  102 etaje. Cladirea dispune de 72 de lifturi performante cu care poti ajunge la ultimul nivel in mai putin de 1 minut.
Aici putem aminti de complexul de 7 cladiri World Trade Center  ce a fost distrus in 2001 in urma atacurilor teroriste. Principalele cladiri WTC 1 si WTC2 au fost cele mai mari cladiri din lume intre anii 1972 si 1973 (Gemenii). Cladirea WTC 7 s-a prabusit in aceeasi zi iar restul cladirilor au fost demolate in urmatorii ani fiind avariate.  S-a reinceput recontructia complexului, WTC 7 fiind reinaugurat in 2006.

Mahattan este zona cea mai aglomerata si cu cele mai multe cladiri zgarie – nori. Tot in Mahattan se gaseste Central Park.
Langa Central Park se afla cartierul negrilor,Harlem La est de parc sunt amplasate cartierele italienilor Little Italy, al spaniolilor SpanishHarlem, chinezilor Chinatown, francezilor, evreilor.
The Bronx  este casa echipei de baseball New York Yankees, găzduind și stadionul acestora, Yankee Stadium.  Tot aici găsim Bronx Zoo, cea mai mare grădină zoo aflată în interiorul unui oraș, din Statele Unite.
The Bronx este de asemenea și locul de naștere al culturii rap și hip-hop.

Simbolul orasului New York este Statuia Libertatii cu o inaltime de 92 m.




CAPILANO SUSPENSION BRIDGE

 Podul Capilano se gaseste in statul British Columbia, mai exact Vancouver  /Canada si trece pe deasupra raului cu acelasi nume. 
Constructia acestuia s-a realizat in 1889 de catre George Grant Macka. 
Masoara 140 m lungime si este suspendat la 70 m deasupra raului.
Initial suspendarea podului s-a facut cu sfori din canepa iar puntea era din lemn de cedru. In 1904  sforile de canepa au fost inlocuite cu cablu metallic. In 1956 s-a realizat reconstructia totala a acestuia. 
 A fost folosit ca si decor in multe filme, cum ar fi  MacGyver, Psych, etc. 


Nu se recomanda traversarea acestuia daca stai prost cu inima,  mai ales daca adie si vantul.

Cu toate acestea, anual este vizitat de aproximativ 800.000 de persoane. 




29 ianuarie, 2013

Zi de marti...

Salutare fetele! 

Aseara aveam in minte un plan exact pentru cum as fi vrut sa imi smacuiesc unghiutele. Am ales ca baza Gabrini Shine Colors S17, un fel de gri petrol placut la vedere.  Precizez ca sunt la a doua tentativa de a folosi aceasta oja.

Am aplicat primul strat subtirel... cam transparent pe unghie. Ok, zic... l-am aplicat prea subtire... dau si al doi-lea strat mai gros. Pe alocuri au mai ramas niscaiva locsoare mai transparente dar ma gandeam ca le voi acoperi cu modelul de deasupra. 
Ma pun la TV asteptand sa se usuce mai sus numita. Tocmai incepea 2 Barbati si jumatate, adica ora  23. M-am uitat fluturand manutele pe sus la cele doua episoade ce s-au terminat undeva la ora 24. Ma gandeam ca sigur, sigur s-au uscat. Da’ de unde... ciu-ciu... ma mai plimb prin casa vre-o 20 de minute... nexam...mai sa intru in depresie...

Am cedat si le-am sters. Prima oara cand am folosit-o ma gandeam ca poate am aplicat prea gros straturile. Dar nu si acum. 

Azi am cautat pe gugle ceva impresii despre ea, am gasit pe un alt blog o parere buna. Banuiesc ca este buna, pentru ca nu s-a plans nimeni cum ca nu s-ar aplica bine si nici nu s-ar usca rapid. Asa ca, de ce tocmai eu?  (T_T)
Offff! A mai folosit cineva acesta oja ?


Una peste alta, am refacut repede unghiutele cu Avon Speed Dry, am punctat niste floricele si gata. Am oja aceasta de la Avon de mai mult de 1 an jumatate si rezista eroic. Doar s-a ingrosat nitel, dar se aplica usor si se usuca rapid. 



28 ianuarie, 2013

25 ianuarie, 2013

Reviw Rubis (produse manichiura / pedichiura)

Veau ca pentru astazi sa va spun cateva  cuvinte  despre forfecutele de manichiura / pedichiura folosite de mine. 


Rubis este o firma elvetiana specializata pe productia de pensete de mare precizie fiind initial destinata  montarii rubinelor in mecanismele de ceasuri  elvetiene.  Marci celebre, cum ar fi Patek  Philippe,  Rolex sau Cartier, folosesc  aceste  pensete.
In prezent,  Rubis este lider de piata pe acest segment, produsele  sale fiind utilizate in domenii  precum electronica, microelectronica,  telecomunicatii, robotica, tehnologie spatiala, medicina /  chirurgie,  biogenetica, etc.
Pentru utilizarea casnica au dezvoltat o linie ce include si forfecute de manichiura / pedichiura dar si pentru par ( sprancene, parul din nas si  urechi).  Au chiar si o varianta destinata taierii unghiilor bebelusilor. Mai au in gama pile din sticla si unghiere 

Nu, nu le fac reclama in  mod special, doar ca din motive personale cunosc foarte bine aceasta firma.
De la Rubis am cele 3 forfecute din imaginea de mai jos.  Una dintre ele face parte dintr-un set cu penseta si pila din sticla. Din pacate aceasta din urma s-a spart.

In ordinea din poza, avem asa: forfecuta cuticule, forfecuta unghii  (cea care era in set si vine cu husa din piele) si forfecuta pentru pedichiura.

Le am de mai mult de 4 ani si inca taie impecabil.  Cea de pedichiura a facut cunostinta chiar si cu unghiile sotul meu care sunt super tari si nu are nici o problema. 

Iata si husa din piele. Eu le tin in ea pe toate trei cu toate ca nu pentru ele a fost conceputa si nu o pot inchide. 
In ciuda pretului, daca vreodata in viitor aveti sansa de a achizitiona ceva de la Rubis  sa stiti ca merita. Sunt niste produse pe care eu le recomand din toata inima. 

24 ianuarie, 2013

Antlia Dwarf

Cand am achizitionat oja din postarea de astazi ma gandeam ca am mai vazut ceva asemantor  la o marca cunoscuta , dar si mai scumpa. Nu mai retin exact care anume pentru ca as fi vrut sa fac o comparatie.
Este o nuanta de negru cu particule fine argintii. Daca as putea sa o definesc cu o imagine aceea ar fi:



 Initial am vrut sa o las simpla, dar azi de dimineata m-am razgandit si i-am mai adaugat niste stelute.  Mi s-a parut ca se completeaza foarte bine. Partea care nu imi place este faptul ca atunci cand am aplicat top-coat s-a pierdut parca din vizibilitatea particulelor.  






23 ianuarie, 2013

22 ianuarie, 2013

Trandafirasi pentru doamne


Da, da, multi trandafirasi!  Este a doua oara cand incerc acest tip de manichiura. Data trecuta mi-au iesit mai bine... ma gandesc ca era norocul incepatorului. Acum nu ma incanta deloc culoarea aleasa pentru baza.  Data viitoare sigur voi alege altceva.  Voua cum vi se par?
Ce am folosit, de la stanga la dreapta:
Baza: Gabrini Elegant Provitamin 349
Trandafirasii: Gabrini Elegant Provitamin 366 si Gabrini Elegant 339
Frunzele: Gabrini Elegant Provitamin 317 si Lednail magnetic 002
Am folosit ca top coat Orkide despre care ei zic pe eticheta ca foloseste la uscarea rapida a ojei pe unghie. Este prima oara cand il cumpar si nu pot sa spun ca m-a dat pe spate. Ma asteptam sa se usuce mai repede.  Voi ce top coat folositi?





21 ianuarie, 2013

18 ianuarie, 2013

Review - Supliform

Am achizitionat initial gelul Supliform pentru ca am citit review-uri bune, iar acum nu imi mai lipseste din casa. 
In lupta impotriva celulitei este un aliat ne nadejde. Pentru mine este cel mai bun produs anticelulitic folosit.  Imi facusem un ritual si il foloseam de doua ori pe zi, atat cat este si recomandat de altfel.  
Dimineata il masam rapid cat sa intre in piele, dar seara avand mai mult timp insistam prin masaj aplicand o cantitate mai mare.  Ei spun ca se face masaj bland, dar eu... de unde atat blandete: D.  L-am folosit pe picioare ( gambe, coapse), fund, burta si  brate.  Este lipicios imediat dupa aplicare, dar  masam indeajuns cat sa intre in piele si apoi ma acopeream cu pilota pana trecea senzatia aceea de ardere. 
Sa va spun ca lasa o super, extra, foarte  fina piele?
Nu mai retin exact timpul in care apar rezultatele cu adevarat bune, dar este un produs ce merita atentia oricarei zone dominata de groaznica celulita. Nu spun ca va disparea complet, dar se atenueaza mult. 
Bineinteles este recomandat sa fie folosit alaturi de un regim de masa si sport.

Si utilizarile lui nu se opresc aici.  Sotul meu joaca fotbal o data  pe  saptamana, iar loviturile sunt uneori inevitabile. Mai mereu vine indoit de vreo durere. Am incercat Supliformul de multe ori si ajuta in situatii de inflamare si durere usoara. Acum sa nu va imaginati ca v-ati lovit si Supliform va lua toata durerea. Nu, dar efectul nu este totusi de neglijat. 

Miros: mentolat destul de puternic + un miros specific de plant
e sau cel putin asa il simt eu, dar imi place. Am intalnit totusi persoane care nu erau deloc multumite.   
Consistenta: este asa cum spune si denumirea lui un gel de culoarea vantului turbat. O sa vedeti in poza de mai jos.  

Ambalaj: eu l-am achizitionat doar la cutie de 500 ml, dar am vazut ca este disponibil si la tub de 75 ml.

Pret: am dat undeva in jur de 40 lei si se gaseste cam la toate magazinele gen plafar. 





Astazi mov

Hellllo! Bine v-am regasit si astazi. In Bucuresti ploua intr-una  Ma trage la somn vremea asta, mai ales ca aseara am avut si o aniversare. Dimineata era cat pe-aci sa nu ma trezesc iar acum dorm pe mine. Si ca de-nviorare sa va arat ce am acum pe unghii.

 Am folosit Gabrini Multivitamin 378.  In prima imagine si ultima imagine se vede cel mai bine nuanta de mov deschis a acesteia.  Doua aplicari sunt suficiente. La a treia aplicare face bule. 

A doua este oja magnetica Lednail 004, tot o nuanta de mov, dar inchis. Am cumparat-o de ceva timp de la un magazin de pe I.C. Bratianu, dar este prima oara cand o folosesc.  Mai am inca doua surate, culori diferite din aceeasi marca. Una este verdele din postarea anterioara. 
Nu le-am mai vazut in alt magazin. Le-am luat la 7 lei / buc, daca imi amintesc eu bine. Sper sa nu gresesc.  Are pe ea o eticheta cu pretul de 17.90 lei. Se usuca destul de rapid, dar am facut greseala de a nu aplica top coat,  iar ieri s-a cam dus pe margini. Si pentru ca de fapt pregatisem pentru ieri aceasta postare, aveam ambele oje la mine pentru poza. Le-am refacut rapid la munca cu tot cu un strat de top coat si vad ca rezista bine. 
Una peste alta, mie personal  mi-a placut, se aplica usor, iar pe unghii se vede chiar bine. Nuanta mai deschisa  rezultata la magnetizare  seamana destul de bine cu movul de la Gabrini. Din pacate nu se observa foarte bine in poze. 

Si pentru ca cine cauta gaseste: Lednail  este pagina oficiala a producatorului din China. 




16 ianuarie, 2013

Mmmda

Ma intreba un prieten mai devreme:  " Ce ti-ai facut la unghii?"   Paaaai... natura moarta :D. Alta denumire nu mi-a venit in minte. 

 Si a fost realizata cu... cu... na c-am uitat ce marca este cea aurie. Parca Golden Rose. Lasa ca ma uit diseara acasa. 
Cea maro de deasupra este Avon iar cea verde un No Name absolut necunoscut pentru mine. Este de fapt oja magnetica si este prima oara cand o folosesc.

Cand am tras poza lanca Yucca ma gandeam ca poate fi considerata o  manichiura de camuflaj. Da sau nu?



15 ianuarie, 2013

Review - Lotiune regeneranta cu petroleum Gerovital Plant

Am admirat intotdeauna parul cret, dar cret, cret, nu ondulat, adica ceva de genul asta si nu reuseam sa inteleg plangerile persoanelor cu o asemenea podoaba capilara. Si pentru ca mi-am dorit enorm un asemenea par, acum 3 ani si ceva am decis sa imi fac permanent. Stiu ca nu "mai e la moda", dar era cea mai usoara solutie. Inainte de asta, ideea de permanent la mine era un cap cu par scurt si incretit al unei doamne de 50 de ani. Numai ideea ma oripila si din cauza asta mi-a luat ceva timp ca sa ma hotarasc, dar decat sa stau mereu sa-l ondulez am preferat asa mai ales ca oricum nu obtineam rezultatul dorit. Atunci aveam parul relativ drept, pana la mijloc. 
Am procedat exact asa cum mi-a recomandat tanti Stela, coafeza. Exact -coafeza-, termenul de stilist ma lasa rece. Dupa permanent, il spalam 1 data pe saptamana si tot atunci il si pieptanam, ud fiind. In rest, in fiecare dimineata il descurcam cu mana uda, iar pentru a avea o forma stransa la doua trei zile foloseam spuma. 

Buuun, acum  eram super multumita de creturile mele. Doar ca... imi cadea foarte mult par atunci cand il descurcam cu mana. Si am inteles in sfarsit nemultumirea cretelor, parul se incurca ingrozitor de rau. 
Pe masura ce permanentul trecea se observa ca parul mi se rarise. La un an, am mai aplicat la un permanent pentru ca atunci cand era cret nu se vedea cat era de rar. Am inceput si un tratament cu lotiunea acesata de la Gerovital.  De 2 ori pe saptamana aplicam cu un tamponel demachiant  pe tot scalpul si pe par.  Doar il strangeam cu o clama in crestetul capului si stateam asa aproximativ 4 ore. O sticluta imi ajungea la doua aplicari avand parul lung.

Este adevarat ca miroase a ceva ce poate fi numit petrol, dar mie personal imi place acest miros.
Se curata greu de pe par pentru ca este uleios, DAR rezultatul este mirobolant. Dupa aproximativ 1 luna, atunci cand puneam mana pe cap se simtea pe toata calota un “strat” de par ce creste. Ca atunci cand pui mana pe un cap tuns la 0 si simti parul ca incepe sa creasca. Fara nici o exagerare. 

Am folosit aceasta lotiune impreuna cu Samponul regenerant si Masca pentru par degradat de la aceeasi firma, dar si impreuna cu alte sampoane. 

Am  fost foarte multumita si mandra de mine. Am mai continuat  cu acelasi tratament o perioada si merita. De la mine are nota 10. Intre timp nu mai am parul pana la mijloc, l-am tuns de cateva ori de atunci. Problema e ca nu mi-a trecut, mai inca damblaua parului cret cu toate ca am vazut ca se intretine mai greu. Ce sa ma fac, ce sa ma fac? 






Buline, bulinute

Buline, bulinute cam strambe ce-i drept da' mie imi plac. M-am asortat si cu agenda.



Am folosit Gabrini M03 si cea roz este Golden Rose Paris cred ca 23. S-a cam sters eticheta din pacate si nu se observa bine. Este o oja pe care o am de ceva timp si rezista eroic in continuare. Nu cred ca mai am multe oje de la Golden Rose pentru ca nu am prea mai vazut prin Bucuresti. In general am fost multumita de marca asta, asa ca daca stiti pe unde pot gasi astept indicatii. 

Cealalta, Gabrini a fost aplicata in doua straturi asta apropo de Catalina. La unghiile mele mici daca ma chinui nitel si iau mai multa pe pensula imi este arhisuficient sa dau o singura mana pe o unghiuta :D 
Dupa cum spuneam, o sa ma uit si la celelalte pe care le am. 


Si inca un lucru... ati folosit vreodata ceva de la Dodo? Este un no name de care eu nu am auzit niciodata, dar daca nu ma insel mi-am dat o data cu un verde deschis sidefat de la cumnata mea si am fost multumita. Le-am vazut doar pe internet, pe piata nu cred sa fi dat de ele. 
De asemenea, m-ar mai interesa o parere despre LM. 



12 ianuarie, 2013

Postarea nr. 2

 Am purtat aceasta manichiura pentru  2 zile, joi si vineri. Aseara le-am sters si le las sa mai "respire" pana diseara. Incerc sa-mi insusesc acest obicei in week-end daca stiu ca nu am vre-o iesire mai importanta.
Am folosit Gabrini Elegant 354. Se vede sticluta in poza. Deasupra am aplicat Chissa cu particule aurii. De fapt Chissa x 2, una nu stiu ce nr. ca nu are eticheta, dar are particulele acelea subtiri iar cealalta era nr. 151. 




Prima mea postare


Dupa ce m-am prezentat, este cazul sa scriu si prima mea postare aici. Aceasta se refera la manichiura ce am avut-o saptamana aceasta de luni pana miercuri.Am folosit Gabrini Summer Edition 108 si crapacioasa de la Natty. Prima este o oja de care sunt foarte multumita, rezista bine pe unghii. Cealalta are un inceput de sfarsit si nu se mai intinde deloc bine. 

Off! Se pare ca trebuie sa incerc sa ma specializez in realizarea pozelor. Nu de alta, dar in realitate se vad mai bine unghiutele mele. 






Subscribe Via Email
Un produs Blogger.