Dupa
indelungi deliberari cu mine si persoana mea, am luat in sfarsit o decizie. Incepand
de astazi, pe blog vor aparea si diverse retete, incercate de mine.
Poate
ca unghiutele sau review-urile cosmetice nu au legatura cu retetele, dar au
legatura cu mine si pasiunile mele, iar acest blog se presupune ca ar trebui sa
ma reprezinte. Sau cel putin asa imi doresc.
Am
stat in dubii pentru ca in primul rand, pozele nu sunt tocmai domeniul meu, iar
decorarea mancarurilor in farfurie nici atat. Tot ce pot sa sper e ca in timp, voi
putea fi macar putin mai indemanatica si inspirata.
Recunosc
ca acum am super emotii pentru ca este pentru prima oara cand traspun o reteta
in public. O am scrisa de doua saptamani, cand am si facut acesta prajitura doar
ca de abia acum mi-am facut curaj. Si nici macar nu sunt pe deplin convinsa ca
fac bine ceea ce fac.
Nu sunt experta, dar imi place sa gatesc si asta-i tot.
Nu sunt experta, dar imi place sa gatesc si asta-i tot.
Multumesc Carla pentru sustinere si impinsul de la spate!
Asadar, dau startul primei retete pe blog! Una
simpla de altfel, dar foarte gustoasa.
PRAJITURA
CU VISINE SI NUCA DE COCOS
Reteta
originala nu contine nuca de cocos, dar am avut o revelatie de moment si am zis
sa incerc, sa vedem cum iese.
INGREDIENTE
·
6 oua (eu am pus 7 pentru ca
erau micute de tara)
·
18 linguri zahar
·
18 linguri ulei (eu am pus 14)
·
18 linguri lapte
·
24 linguri faina
·
1 praf de copt
·
esenta de vanilie
·
aproximativ 600 g visine
·
aproximativ 100 g nuca de cocos
(optional)
PREPARARE
Ouale
la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul.
Se
adauga esenta de vanilie, apoi treptat ,
uleiul si laptele.
Se
incorporeaza usor faina cu praful de copt si fulgii de nuca
de cocos. Rezulta un aluat ca o crema
mai densa.
Tava
se unge cu unt si se presara faina sau si mai simplu, se tapeteaza cu hartie de
copt.
Se
toarna aluatul si se aseaza prin inclinarea tavii. Deasupra se repartizeaza
visinele, carora li s-au scos bineinteles, samburii in prealabil.
Se
introduce in cuptorul preincalzit, pentru 35 - 40 minute, la foc mediu.
Dupa
racire se pudreaza si se portioneaza. Eu am presarat deasupra si nuca de cocos.
In ciuda pozele deloc aspectuoase, a iesit o bunatate de prajitura pufoasa si nu imi pare rau ca am incercat varianta cu nuca de cocos adaugata. Clar e de repetat! J
In ciuda pozele deloc aspectuoase, a iesit o bunatate de prajitura pufoasa si nu imi pare rau ca am incercat varianta cu nuca de cocos adaugata. Clar e de repetat! J
Astept cu drag parerile voastre si promit sa imi accept toate criticile. In mod special pentru poze. :)
Pot sa mananc pozele? Zi-mi ca au acelasi gust ca si prajitura. Mi-ai lasat gura apa... n-am mai mancat o prajitura cu visine de ceva timp. Eu vreau sa fac luna asta (candva) prajitura Rafaello. Am facut si bomboane saptamana trecuta, dar parca tot o prajitura e mai buna!
RăspundețiȘtergereDin pacate pozele nu sunt la fel de gustoase.
ȘtergerePrajitura Rafaello am facut o singura data, in schimb bomboane am repetat de mai multe ori.
Preferata mea <3
RăspundețiȘtergereSi una din preferatele mele. :)
ȘtergereMmmm, dar ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergereCica nu te pricepi la poze, ce bataita meriti tu, las ca vorbim noi maine despre asta ;))
Sper sa ma mobilizez sa fac si eu aceasta prajitura, mi-ai facut pofta tare, tare :* pupici!
Pai chiar nu ma pricep. :D
Ștergere