Books, Beauty & Stuff

04 august, 2014

O reteta si implicit o noua rubrica pe blog - Prajitura cu visine si nuca de cocos

Dupa indelungi deliberari cu mine si persoana mea, am luat in sfarsit o decizie. Incepand de astazi, pe blog vor aparea si diverse retete,  incercate de mine.
Poate ca unghiutele sau review-urile cosmetice nu au legatura cu retetele, dar au legatura cu mine si pasiunile mele, iar acest blog se presupune ca ar trebui sa ma reprezinte. Sau cel putin asa imi doresc.
Am stat in dubii pentru ca in primul rand, pozele nu sunt tocmai domeniul meu, iar decorarea mancarurilor in farfurie nici atat. Tot ce pot sa sper e ca in timp, voi putea fi macar putin mai indemanatica si inspirata.
Recunosc ca acum am super emotii pentru ca este pentru prima oara cand traspun o reteta in public. O am scrisa de doua saptamani, cand am si facut acesta prajitura doar ca de abia acum mi-am facut curaj. Si nici macar nu sunt pe deplin convinsa ca fac bine ceea ce fac. 
Nu sunt experta, dar imi place sa gatesc si asta-i tot.

Multumesc Carla pentru sustinere si impinsul de la spate!

Asadar, dau startul primei retete pe blog! Una simpla de altfel, dar foarte gustoasa.

PRAJITURA CU VISINE SI NUCA DE COCOS
Este una dintre prajiturile copilariei mele, mi-o facea mereu bunica, iar apoi cand am crescut putin, cat sa pot tine un tel in mana, experimentele mele  in bucatarie au inclus si aceasta reteta.
Reteta originala nu contine nuca de cocos, dar am avut o revelatie de moment si am zis sa incerc, sa vedem cum iese.

INGREDIENTE
·         6 oua (eu am pus 7 pentru ca erau micute de tara)
·         18 linguri zahar
·         18 linguri ulei (eu am pus 14)
·         18 linguri lapte
·         24 linguri faina
·         1 praf de copt
·         esenta de vanilie
·         aproximativ 600 g visine
·         aproximativ 100 g nuca de cocos (optional)

PREPARARE
Ouale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul.
Se adauga esenta de vanilie,  apoi treptat , uleiul si laptele.
Se incorporeaza usor faina cu praful de copt si fulgii de nuca de cocos. Rezulta un aluat ca o crema mai densa.  
Tava se unge cu unt si se presara faina sau si mai simplu, se tapeteaza cu hartie de copt.
Se toarna aluatul si se aseaza prin inclinarea tavii. Deasupra se repartizeaza visinele, carora li s-au scos bineinteles, samburii in prealabil.
Se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 35 - 40 minute, la foc mediu.
Dupa racire se pudreaza si se portioneaza. Eu am presarat deasupra si nuca de cocos.
In ciuda pozele deloc aspectuoase, a iesit o bunatate de prajitura pufoasa si nu imi pare rau ca am incercat  varianta cu nuca de cocos adaugata. Clar e de repetat! J

Astept cu drag parerile voastre si promit sa imi accept toate criticile. In mod special pentru poze. :)


6 comentarii:

  1. Pot sa mananc pozele? Zi-mi ca au acelasi gust ca si prajitura. Mi-ai lasat gura apa... n-am mai mancat o prajitura cu visine de ceva timp. Eu vreau sa fac luna asta (candva) prajitura Rafaello. Am facut si bomboane saptamana trecuta, dar parca tot o prajitura e mai buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate pozele nu sunt la fel de gustoase.
      Prajitura Rafaello am facut o singura data, in schimb bomboane am repetat de mai multe ori.

      Ștergere
  2. Mmmm, dar ce bine arata!!!
    Cica nu te pricepi la poze, ce bataita meriti tu, las ca vorbim noi maine despre asta ;))
    Sper sa ma mobilizez sa fac si eu aceasta prajitura, mi-ai facut pofta tare, tare :* pupici!

    RăspundețiȘtergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.