Daca
merele mancate ca atare nu se numara printre preferatele mele, prajiturile care
contin mere sunt clar undeva pe locurile fruntase. Pofta m-a impins si am pus
la cale una bucata reteta simpla. Initial vroiam sa fac altceva, dar pentru ca
am gasit de cumparat biscuiti populari din aceia ca pe vremuri, care nu sunt
foarte dulci, am schimbat planul.
INGREDIENTE
·
63 biscuiti
·
2.5 kg mere
·
300 g zahar
·
3 plicuri budinca vanilie
·
750 ml apa
·
esenta de vanilie
·
scortisoara
PREPARARE
Merele se dau pe razatoarea mare si se
pun pe foc impreuna cu zaharul. Se calesc putin, apoi se adauga apa si esenta
de vanilie. Se lasa inca putin, merele trebuie sa se inmoaie
Adaugam apoi scortisoara si cele trei
plicuri de budinca, amestecand pe foc cateva minute, pana se ingroasa. Eu nu am
pus scortisoara in compozitie, am folosit doar la ornat.
Imbracam o tava cu folie alimentara si
se pune un strat de biscuti. Se toarna prima parte de compozitie fierbinte,
apoi punem inca un strat de biscuiti, iar compozitie si ultimul strat va fi tot
de biscuiti. Practic avem trei de biscuti si doua de mere. Lasam sa se raceasca
si apoi trebuie sa stea cam trei ore la frigider. Eu am lasat-o peste noapte.
Rasturam mai apoi prajitura pe un
platou. Se poate orna cu scortisoara sau se lasa asa cum este, dupa preferinta.
Daca va doriti compozitia putin
mai strong, se pot folosi 4 plicuri de budinca.
Iese o prajitura gustoasa ce poate si
mancata si in zilele de post.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu