Books, Beauty & Stuff

12 decembrie, 2013

Cartea saptamanii - O noapte de iubire de Mary Balogh

Cartea despre care va povestesc astazi este una din preferatele mele.

Titlu engleza: One night for love
Gen: Historical romance
Seria: Bedwyn Family - Neville Wyatt-  One night for love (O noapte de iubire),  Aidan  - Slightly Married, Rannulf  - Slightly Wicked, Freyja -  Slightly Scandalous, Morgan  - Slightly Tempted (Ispita), Alleyne - Slightly Sinful (Aproape pacatoasa) si Wulfric  - Slightly Dangerous,  Lauren Edgeworth - A summer to remember.

Neville Wyatt, conte de Kilbourne urma sa se casatoreasca cu verisoara sa care crescuse alaturi de el la conacul Newbury Abbey. Aceasta uniune fusese planuita cu multi ani in urma de raposatul conte si bunicul miresei, Miss Lauren Edgeworth. In urma cu 6 ani, Neville a plecat la razboi in ciuda impotrivirii tatalui sau.
In ziua nuntii, inaintea inceperii slujbei, in biserica intra o femeie imbracata ca o cersetoare si nu, nu era o halucinatie, nu era nici Lauren ci Lily. Lily cea cu care era casatorit, dar pe care a crezut-o moarta.
Intr-o noapte, pe cand el era pe campul de lupta din Portugalia, are loc confruntare cu o patrula franceza. Sergentul Doyle moare, dar nu inainte ca Neville sa-i promita ca va avea grija de fata lui si ca se va casatori cu ea in aceeasi zi.  A doua zi ea este impuscata de francezi in drum spre tabara de baza. Cade si el cand un glont ii atinge razant capul.
„Doar o noapte de dragoste” atat a fost.
Ea este dusa in Ciudad Rodrigo unde un medic i-a scos glontul ce-i „ratase inima la mustata”. Este apoi luata prozoniera de partizanii spanioli. Actele de casatorie ce le avea la ea ii fusesera luate de francezi si nu a putut dovedi ca era sotia unui ofiter. Timp de sapte luni a avut parte de umilinte  fiind silita de un barbat pe nume Manuel.
Ramane la conac ca sotie a lui Neville, dar firea ei nestiutoare , simpla  si copilaroasa nu se incadra in statutul si standardele familiei acestuia. Acestia sunt impotriva ei, incearca sa o schimbe, sa o modeleze dupa ei, sa o educe. Datorita acestor diferente dintre ei, cu toate ca il adora, decide sa plece la Londra.  
Pleca impreuna cu matusa lui Neville, Elizabeth, ca angajata a acesteia in calitate de insotitoare. Odata ajunse la Londra, Elizabeth se va ocupa de educatiei ei. Are profesori particulari cu care invata sa citeasca, sa socoteasca, sa cante la pian, sa danseze.
Ii face intrarea in societate la balul organizat de Lady Ashton. Toti erau curiosi sa o cunoasca, era subiectul principal de discutie in toate saloanele importante din Londra. Aici il revede pe Neville, iar acesta ramane masca vazand schimbarile. Lily a lui era o lady, o adevara lady, doar ca el o placea asa cum era inainte.
Prietenul cel mai bun al lui Lady Elizabetz, Ducele de Portfrey se arata in repetate randuri interesat de ea. Legat de acesta, Lily va afla un lucru ce-i va schimba toata viata, dar mai mult de atat nu va spun, va las sa descoperiti singuri ce se mai intampla, citind cartea. Va ramane sau nu alaturi de Neville? 

Nota personala: Neaparat sa o cititi, vi-o recomand din toata inima. Are o intriga emotionanta, plina se suspans si cu un final de exceptie. 

Nota: 10 /10


Va invit acum sa vedeti despre ce cartea a ales Iulia sa scrie. 

Un comentariu:

  1. sa stii ca si eu o sa caut carea asta in format pdf sa o citesc si eu. imi spui titlul cartii in engleza, te rog?

    RăspundețiȘtergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.