Books, Beauty & Stuff

28 martie, 2014

Cartea saptamanii - Totul sau nimic de Stephanie Laurens

Cartea acestei saptamani nu este una pe care as fi ales-o in mod special pentru astazi, dar am fost cam lenesa si altceva nu am citit de o saptamana. Nu este o carte rea, dar as fi preferat sa va povestesc ceva cu mai multa actiune.

Titlu engleza: The Lady Risks All
Gen: Historical romance

“Lord Julian Roscoe Neville Delbraith, al doilea fiu al ducelui de Ridgware, era un pierde vara. Peste poate de destrabalat, dadea termenului noi intelesuri.”Intelegem aici, jocuri de noroc de orice fel si femei usoare. Familia avea intr-adevar o istorie in jocurile de noroc, era blestemul care ii facea dependenti pe multi. Tatal lui Julian fusese strunit de Lucasta, mama lui,  altfel ar fi risipit toata averea familiei.  George era fratele mai mare al lui Julian, mostenitorul ducatului si un om ce parea ca nu are nici un viciu. Se casatoreste cu Caroline, care la fel ca restul lumii il considera un model de perfectiune. In schimb pe Julian nu-l privea cu ochi buni. Anii trec astfel, pana cand George isi zboara creierii dupa ce toata averea familiei s-a dus pe jocuri de noroc. Se pare ca blestemul familiei Delbraith nu trecut de George. Julian preia fraiele si pune la cale un plan de a-si  ajuta familia.

Octombrie 1823, doisprezece ani mai tarziu
Miranda Clifford este ingrijorata pentru Roderick, fratele ei. Obisnuita sa-i poarte de grija cu toate ca el avea acum 23 de ani, il urmareste intr-o noapte pana la casa lui Neville Roscoe. Regele cartoforilor, Neville este detinatorul unui numar considerabil de speluci, tripouri si cluburi ce ofera clientior bogati servicii de jocuri de noroc.
Intrand pe ascuns in casa este descoperita de Neville si suporta rusinea  de a afla ca de fapt acolo avea loc o intrunire a Organizatiei filantropice ce avea ca unic scop proiectele caritabile. Proiecte in care se implicase si fratele ei.  

Atunci cand Roderick dispare, Miranda apeleaza la Neville. Era singurul care avea puterea de a da de urma fratelui fara sa alerteze autoritatile, caz in care s-ar fi stranit un scandal pe care Gladys matusa lor nu si-l dorea. Oamenii lui cerceteaza si descopera ca a fost rapit si scos din Londra de doi barbati Kempsey si Dole. Ambii “mardeiasi profesionisti.”
Neville vrea sa plece in cautarea lui, iar incapatanata de Miranda nu se lasa pana nu-l insoteste imbracata ca o vaduva oferind astfel si un motiv pentru a putea calatori impreuna  fara ca lumea sa vorbeasca.

Merg pe urma rapitorilor incercand sa afle detalii fara sa dea de banuit. Zilele ce trec  face ca atractia dintre cei doi protagonisti sa creasca. Il gasesc pe Roderick, cu o mana si un picior rupte de rapitori. Reusesc sa-l scape si se refugiaza pe domeniul familiei Delbraith unde ar fi fost in siguranta. Lord Julian Roscoe Neville Delbraith era in prezent Neville Roscoe, regele cartoforilor. A fost alegerea lui pentru a-si salva familia atunci cand George s-a sinucis. Au ramas acolo pana Roderick si-a revenit cat sa poata calatori. Noptile si le petreceau impreuna ca mai apoi fiecare sa ramana cu propriile ganduri. Ea se gandea cum vor putea duce mai departe relatia, el se gandea ca o lady respectabila ca ea ar decadea in asocierea cu persoana lui. 

Mama lui spera ca acum avand o situatie financiara mai mult decat buna ar fi putut reveni la vechea lui viata, dar de el depindeau miile de angajatii si familiile lor, plus ca mentinea o anumita ordine in aceea lume cu statului sau.

Ajunsi in Londra, ea este cea care il cauta doar ca el ii spune ca nu se mai pot vedea. Nu putea sa fie vazuta cu el, dar nici el nu putea sa renunte la viata lui Roscoe. Va ramane in schimb cu ochii pe familia ei pentru a nu se mai intampla ceva rau mai ales ca oamenii lui ii cautau in continuare pe cei doi rapitori si implicit pe angajatorul lor. Miranda isi aduna ultima farama de demnitate si pleaca. Si raman separati cu gandul unul la altul. Ar putea fi oare iubire se intrebau ei?

Miranda avea un pretendent, pe domnul Wraxby, caruia ii promisese ca se va gandi la o casatorie cu el. Avand 29 de ani si nici un alt pretendent, ar putea sa il accepte?
Familiei ei i se alatura Lucius, varul lor pe care il stiau mort. In urma cu 8 ani luptase in  batalia de la Waterloo, a fost ranit si si-a pierdut memoria. In urma unei alte lovituri, memoria ii revine iar acum se prezentase aici, ei fiind primele rude de care a  reusit sa dea.
Wraxby este singurul care isi exprima neincrederea in povestea lui Lucius. Se poate sa ascunda acesta ceva? Ce s-a intamplat cu el in acesti 8 ani? Va accepta Miranda casatoria cu Wraxby trecand peste sentimentele ce le simtea pentru Neville?

Nota personala: Asa cum am scris si la inceput, as fi vrut mai multa actiune. Timpul cat l-au cautat pe Roderick ar fi putut fi umplut cu ceva mai periculos. Pana si actiunea de salvare propriu zisa a fost simpla fara prea multe picanterii, doar cu un foc de arma tras de Neville. Referitor la acesta din urma, mi-a placut personajul lui. Un barbat fascinant ce a renuntat la viata de lord in schimbul salvarii familiei.
Nici Miranda nu e mai prejos, curajoasa nu s-a dat in laturi de la nimic. Un personaj direct care a intreprins prima lor scena intima, dar si pe restul. Apropo de asta, gasim ooooo multime de scene de sex si toate se intind pe minim doua pagini. Imi plac cartile romance, nu ma deranjeaza astfel de descrieri, dar nu pentru asta citesc acest gen. Imi plac cele care imbina dragostea cu o actiune de tinut in priza. Spre exemplu stilul  Mary Jo Putney, cine o citeste stie ce spun. Mi-a placut formularea pe care a folosit-o Fara Miere pe blogul ei la recenzia acestei carti “ … autoarea zici ca le ridica la rangul sedintelor de spiritualitate si meditatie, despicand firul in parte. “  Pai si pe bune acum daca asa e. :D
In rest povestea lor de iubire a evoluat frumos, bineinteles cu putin (mai mult) imbold de la Miranda.
In ciuda nemultumirilor, nu am sa-i acord o nota prea micuta, tocmai pentru ca mi-a placut aceasta evolutie si faptul ca atractia ei era pentru  Neville regale cartoforilor nu pentru Lord Julian Delbraith. Si gata ma opresc aici ca iar am scris o gramada. J

Nota: 8
Buuun, sa vedem acum despre ce carti au scris celelalte fete:
Adelina

2 comentarii:

  1. pare interesanta, si poate ca vreodata o voi citi si eu. Insa acum am o lista extrem de lunga :)))
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) Inseamana ca stam bine la capitolul asta. Ma asteapta o gramada acasa. :D

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.