Books, Beauty & Stuff

11 septembrie, 2014

Cartea saptamanii - Misterioasa Lady de Elizabeth Thornton

Hello, hello!
Am revenit la postarea saptamanala dedicata unei carti. Alegerea de astazi este historical. 

Titlu engleza:  Shady Lady (2004)
Gen: Historical romantic suspence
Aparitie: 2004
Pagini: 343
Editura:  Orizonturi
Traducere: Mihnea Columbeanu
Seria: Man From Special Branch – Whisper His Name, Princess Charming, The Perfect Princess ( Printesa ), Almost a Princess ( Impotriva ratiunii ), Shady Lady ( Misterioasa Lady )

Aprilie, 1917, Brinsley Hall
Chloë era sigura ca aflase ceva important, dar mai intai trebuie sa verifice. Daca avea dreptate, atunci se afla in pericol de moarte. Cand barbatul ii bate la usa, scrie in cateva clipe o scrisoare catre Jo sperand ca va ajunge la ea. Impinge jurnalul in sertar si fuge pe usa de serviciu, ajunge afara, dar mainile lui se intind sa o prinda. 

Atunci cand Waldo Bowman da buzna in biroul proprietarei si editoare a gazetei Avon Journal, indignat pentru ca numele lui aparuse in rubrica Viata londoneza, este intrigat de personajul din fata lui. Vaduva Jolie Chesney era o femeie frumoasa, dar nu parea a lua asta ca pe un avantaj. Splendidul par rosu ca flacara si ochii verzi-cenusii erau in contrast  total cu halatul de munca si petele de cerneala de pe barbie.

Ce daca Waldo Bowman se arata aprig in fata ei!  Era o femeie de afaceri si nimeni nu avea dreptul sa-i vorbeasca astfel. De cand introdusese rubrica Viata londoneza, tirajul ziarului crescuse rapid. Ideea a venit de la prietena ei, Chloë, care scria articolele sub pseudonimul Lady Tellall. Faptul ca se invartea in inalta societate, ii asigura suficient material. 
Iar acum, Waldo Bowman insista sa afle cine anume scrie aceste articole.  Nu ca ea ar fi vrut sa-i spuna. 

O scrisoare primita de la Lydia Langston o anunta ca Chloë disparuse fara urma si nimeni nu stia unde este. Printr-o alta scrisoare primita de curand de la Chloë primeste un avertisment, amandoua puteau fi in pericol de moarte. Va intelege de ce, atunci cand ii va citi jurnalul. 
In aceea seara, cineva intra in redactia ziarului si sustrage o mapa cu textele lui Chloë.  Jo decide sa plece spre Londra, unde ar putea afla mai multe.

Vrand nevrand,  este implicata de matusa ei, dna Daventry, cu un mic ajutor pentru un Eric Foley, baietel de 7-8 ani, crescut de bunica. Nu-i facea o deosebita placere pentru ca acest copil de fiecare data cand o vedea arunca cu ceva, ba cu un ou, ba cu o ceapa. Acum, pentru ca bunica este bolnava si neavand pe altcineva, este trimis la scoala.

Planurile ii sunt date peste cap cand afla cu ajutorul unei servitoare ca Eric a fost grav batut de director pentru ca a fugit.
Lucrurile se complica, dna Daventry se afla la scoala si era legata de un scaun cu calus in gura, iar Eric era ascuns intr-o debara.  
Jo reuseste sa salveze situatia inarmata cu pistolul matusii si fug impreuna cu Eric, dar nu inainte de a-i sparge directorului nasul.
Din pacate este arestata, iar cel care ii plateste cautiunea este Waldo, una dintre conditii fiind reintoarcerea lui Eric la scoala. Nu se ajunge aici pentru ca bataile primite au lasat urme urate pe corpul lui.

Jo isi incepe cercetarile cu casa lui Chloë din Londra, sperand ca va gasi acolo jurnalul care ii va aduce toate raspunsurile si poate chiar si pe Chloë.
Aceasta fusese vazuta ultima oara la o petrecere a Societatii Horticole, organizata de lady Brinsley la Brinsley Hall, in timp ce fiul sau, Voicontele Morden le-a fost ghid.

Waldo a efectuat cercetari asupra lui Eric, afland ca este un copil nelegitim, dar tatal lui a trimis intotdeauna bani pentru el. Acum nici Jo nu vrea sa renunte la el, dar nici Waldo. Nefiind casatorita, Jo nu ar fi putut obtine custodia lui, pe cand Waldo da. Si mai exista ceva important legat de Eric, dar nu ii putea spune pentru ca avea legatura cu ea.  
Nu stia motivul pentru care Jo se afla in Londra dar pune sa fie urmarita si face legatura intre ea si Chloë.  
Sustinuta de Waldo, Jo isi continua cercetarile. Se afisa alaturi de el, imbracata in hainele lui Chloë, ale ei fiind prea sterse si total nepotrivite  pentru viata londoneza. I se spunea Doamna din Umbra, cucerind intreaga Londra.
Incepe sa scrie in numele lui Chloë pentru ziar, ca si cum aceasta nu ar fi disparut. Spera ca astfel, cel ce i-a facut rau sa o ia razna, mai ales ca Chloë  putea chiar sa fi fost ucisa.  

Cineva dorea dorea cu tot dinadinsul sa gaseasca acel jurnal, iar asta nu-l impiedica sa intre in casa sau sa o atace pe Jo. Waldo o muta astfel in casa parintilor sai pentru a fi in siguranta.  
Nu era genul lui de femeie, dar o place, iar sentimentul este reciproc, cu toate ca nici unul nu vrea sa recunoasca primul.  Unde se poate ajunge de la un simplu sarut?
Cercetarile facute ii duc catre personajul cautat, dar vor reusi oare sa il demaste? Este Chloë moarta si daca da, ii vor gasi cadavrul? Cum va fi rezolvata situatia lui Eric, tinand cont ca amandoi incepusera sa tina la el? Care este secretul pe care Waldo l-a aflat despre Eric, iar Jo nu trebuie sa il stie?  

Nota personala: Plasata in perioada regentei, actiunea aduce o poveste simpluta, dar suficient de intriganta. Faptul ca personajul negativ ne este dezvaluit rapid, nu este un lucru rau in acest caz. Chiar si asa, suspansul este omniprezent in poveste. Actiunile lui ne sunt prezentate pe masura ce situatia i-a amploare. Trece prin stari de neliniste, fiind in joc cel mai important lucru pentru el, viitorul. Prin aducerea la suprafata a  trecutului, toate planurile i se vor narui.  

Jo este un personaj interesant. Este inteligenta si independenta, dar si pasionala fara ca ea sa stie de ce este in stare langa un barbat.  M-a enervat la un moment dat  cu incapatanarea ei. Waldo pe de o parte, este obisnuit cu femei care ii cadeau la picioare, femei zvapaiate, nu cuminti precum Jo.

Ceea ce m-a surprins cel mai mult, a fost legatura pe care Eric o avea cu Jo. Chiar nu ma asteptam la asa ceva si e de inteles de ce Waldo a vrut sa ii ascunda acest fapt. Consider totusi ca reactia ei la aflarea adevarului, a fost transcrisa prea cuminte. 
Am sperat la un final multumitor pentru toata lumea si exact asa a fost. 

Am si o mare nemultumire si anume coperta. Nu are absolut nici o legatura!!! Prezinta un cuplu din zilele noastre, iar cartea este historical. Pai se poate asa ceva? Rusinicaaaa! 

Nota: 9 / 10

Va invit acum sa descoperiti alegerile facute de celelalte fete pentru astazi. Va rog sa remarcati ca avem o noua intrare in colaborarea noastra, Georgiana. :)


6 comentarii:

  1. E mai frumoasa seria cu printesele! Din care s-au tradus doar vol. 1 si 3.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai aceasta este seria printeselor, Man From Special Branch,. Misterioasa Lady este de fapt un fel de continuare a seriei.

      Ștergere
  2. de citit! :)

    http://claudiaschoice88.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţumesc pentru menţiune şi că m-aţi primit la voi! Chiar îmi place acest sistem cu ziua specială de publicat recenzii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit printre noi! Mi-ar placea daca ne-am inmulti si mai mult. :)

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.