Books, Beauty & Stuff

02 aprilie, 2015

O pasiune imposibila de Elizabeth Hoyt

Titlu oficial: Scandalous Desires (2011)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2014
Pagini: 275
Editura: Alma / Litera
Traducere: Monica Furnaris 
Seria: Maiden Lane - Wicked Intentions ( Dorinte ascunse ), Notorius Pleasures ( Placeri vinovate ), Scandalous Desires ( O pasiune imposibila ), Thief of Shadows ( Fantoma din St. Giles ), Lord of Darknes ( Lordul intunericului ), Duke of Midnight ( Ducele noptii ), Darling Beast ( Dragul meu necunoscut ), Dearest Rogue

Londra, Anglia
Aprilie 1738
“Lupii sunt salbaticiuni nemiloase, fara prea multa onoare. In cazul in care de-a face cu un lup deghizat ingenios in forma umana, ai face bine sa nu-ti arati frica. Sau cel putin asta isi spunea Silence Hollingbrook in timp ce se uita la Mickey O’Connor Cuceritorul, cel mai renumit hot de docuri de pe Tamisa. In timp ce-l privea, domnul O’Connor facu ceva mult mai ingrijorator decat un lup adevarat. Ii zambi.” Chiar daca ea il considera  respingator era totusi un barbat frumos.

Se afla in palatul lui cel opulent pentru ca  i-o luase pe Mary Darling, fetita pentru care era ca o mama de cand o gasise la usa orfelinatului, lasata acolo chiar de tatal ei, acelasi Mickey O’Conner. Dupa spusele lui, avea dusmani josnici care nu se dadeau in laturi de la crima, iar acum cand aflasera unde locuiesc erau in primejdie. Mary Darling  va ramane alaturi de el si oameni lui pana situatia va fi rezolvata. Neavand incotro Silence ramane si ea cu toate ca asta ii va distruge complet reputatia.
In trecut cand sotul ei William fusese acuzat de furt, Silence apelase la Mickey, acesta find de fapt vinovatul. Din dragoste pentru William accepta targul propus atunci, Mickey va inapoia incarcatura in schimbul unei nopti cu ea. In aceea noapte doar au cinat si au stat de vorba. Mickey ii spune ca daca sotul ei chiar o iubeste va crede adevaraul, ca in aceea noapte nu s-a intamplat nimic. Dar nimeni nu a crezut-o, nici William pana la moartea lui.
Iar acum trebuia sa treaca prin acelasi iad, riscand viitorul orfelinatului de care se ingrijea.

Planul lui Mickey de a o aduce pe Silence in casa lui a functionat perfect. Iar Mary Darling nu ajunsese degeaba la ea pentru ca astfel a legat-o pe Silence “de el prin dragostea materna.” Acum dusmanul lui – Vicarul- aflase de copila si ar putea sa afle si de Silence. Nu putea suporta gandul ca ar putea sa pateasca ceva, la fel ca fata care isi petrecuse noaptea cu el, iar apoi au gasit-o la usa moarta si cu fata mutilata. Deocamdata se aflau amandoua in siguranta.

Intre Mickey si Silence jocul de-a soarele si pisica de-abia a inceput. Ea era cat se poate de incapatanata, decisa sa nu se supuna chiar daca asta insemna sa fie infometata pentru ca nu avea de gand sa manance alaturi de el. Pentru trecut, dar si pentru ce se intampla acum il dispretuia din plin, dar ce nu stie ea, e ca Mickey ar fi crezut-o in aceea noapte daca ar fost in locul sotului ei.

“Nici o alta muiere” nu ii nesocotea ordinele, iar el, ditamai piratul ce era, nu reausea sa o stapaneasca, dar nici sa si-o scoata din minte. Pana acum nu a fost femeie care sa nu-i cada la picioare. Stia ca oamenii lui ii aduceau mancare pe furis, ba chiar ii luau partea, el trebuind sa se justifice in fatal lor. Silence era o lady, nu era dintre tarfulitele lui  si impotriva principiilor pe care le avea, trebua sa schimbe tactica si sa si-o apropie. Ei bine, era pentru prima oara in viata lui cand Mickey O’Conner roaga pe cineva sa cineze alaturi de el.
Usor, Silence afla ca Mickey  nu este doar faimosul pirat de pe Tamisa, el este si Michael, barbatul care iubeste fluturii, care merge la opera, care ii canta fiicei sale si care i-a povestit cea mai neagra perioada din viata lui.

Problema personala cu Charlie Drady, zis Vicarul trebuia neaparat rezolvata, dar intre timp, Vicarul i-o ia inainte atacandu-i palatul. Lupta, oameni morti, sange si slujnica Fionnula cu chipul desfigurat de Vitriol. Palatul era intortocheat, mai mult ca sigur cineva din interior ii condusese, un tradator.  In aceea seara, fratii si cumnatul ei o salveaza de Mickey, doar ca acum nu isi mai dorea sa plece, el avea nevoie de ea.

Lucrurile se precipita de aici, Silence fuge mai tarziu cu Mickey descoperind  noi lucuri despre el, despre trecut, despre Vicar, dar si lucruri din prezent total opuse piratului din el. Cand totul parea a se fi asezat, Silence il paraseste plecand cu Mary Darling si asta pentru ca nu avea de gand sa renunte la viata de pirat.  Vicarul ii intinde o cursa si este arestat, pedeapsa pentru piraterie fiind spanzuratoarea. Iar oamenii Silence si oamenii lui Mickey se furiseaza noaptea pe strazi pentru… eiii, nu va spun. Nu va spun nici cine este Vicarul, nici ce se va intampla cu el sau cu Silence, Mickey si Mary Darling. J 

Nota personala: Atat de bine este construita intriga pentru O pasiune imposibila incat am avut emotii pe tot parcursul citirii ei.
Pe Silence si Mickey ii regasim si in cele doua volume anterioare, dar aici au in sfarsit parte de povestea lor. Si inca ce poveste! Am ramas o perioada sub efectul ei si tare mult mi-a placut, inca mai sunt entuziasmata. Nu este foarte pasionala exceptand partea dinspre final, dar are suisuri si coborasuri care m-au tinut in suspans. Se intampla destul de multe in cele 275 de pagini, deci nici o sansa de plictiseala.

Am banuit cine este fantoma inca din primul volum si se pare ca am avut dreptate, dar nu in totalitate. As fi avut parte de o surpriza in celelalte volume daca nu m-as apucat sa dau o cautate pe dl. gugal. Acum bineinteles ca imi pare rau. L Ehhh, asta e!

Am indragit personajele, pe absolut toate, de la cel mai mic la cel mai mare, de la cel mai slab, la cel mai matahalos. Aici nu avem duci si ducese, dar avem un pirat, genul de baiat rau, delicios de depravat saaaau… suficient de depravat, cat sa fie si delicios. Yummmy!  J  Imi plac descrierile lui si imi place la nebunie apelativul iubire .  Silence este vaduva cuminte si serioasa, parca o idee cam searbad rolul ei, mi-ar fi placut sa regasesc mai multa implicare. Casatoria cu William mi-a readus aminte cat de limitati erau oamenii pe vremea aceea.
Iar pe Mary Darling, Harry si Bart nu aveam cum sa nu ii indragesc.

Momentele haioase sunt nelipsite si suficient de multe. Baia lui Lad, cainele de lupta mare si urat care mirosea ca un bordel, a aroma de trandafiri. Harry si Bart, masivi cum sunt descrisi si servind ceai in salonul unei case elegante. Mickey aflat in mijlocul “iadului” produs de Mary Darling. Masa cu legume si multe altele.

Copera este frumoasa, dar total nepotrivita si fara strop de legatura. Pacat, la asa carte frumoasa mergea si o coperta pe masura.


Nota: 9.8 / 10



Nu uitati, neaparat sa o vizitati si pe Gabi: Chemarea cucului

2 comentarii:

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.