Books, Beauty & Stuff

16 mai, 2015

Flacari si gheata de Johanna Lindsey

Titlu oficial: Fires of Winter (1980)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2014
Pagini: 332
Editura: Alma
Traducere: Florenta Simion
Seria: Haardrad Family – Flacari si gheata, Inimi aprinse, Surrender my Love

Lady Brenna Carmarham putea fi usor confundata cu un baiat de cei care nu o cunosteau. Vesmintele baietesti ii acopereau trupul feminin si stia sa manuiasca sabia. In copilarie tatal ei se purtase cu ea ca si cum ar fi fost baiatul pe care sperase sa il aiba. Mintea ei de barbat ura pana si cea  mai mica dovada ca era femeie.

Cu gandul la viitor, pentru isi apara neamul de navalirea vikingilor, tatal ei ii doreste un sot, cum altfel daca nu viking. Impotrivirea nu avea rost, decizia fusese luata si un sol cauta pentru ea un barbat puternic. Cel ales se numea Garrick Haardrad si era fiul unei capetenii puternice.
Brenna lua lectii zilnice care o invatau despre vikingi. Le cunostea limba si traiul, iar asta putea fi o arma puternica. Nu avea de gand sa se lase dominata de cel care ii va fi sot.
Boala ii rapeste tatal mult iubit, iar in ziua inmormantarii, castelul este atacat de un grup de vikingi. Brenna s-a luptat din rasputeri, dar dusmanii erau mai  multi. O lovitura la cap si cand se trezeste se afla pe corabia vikingilor. Toate femeile prizoniere fusesera siluite, toate in afara de ea.
Anselm cel Nesabuit nu se asteptase ca tanarul firav care le tinea piept sa fie o femeie si nu oricare alta, ci cea care ii fusese promisa de sotie fiului sau Garrick. Si poate ea va pune capat amaraciunii lui, trebuia doar imblanzita.  

Brenna avea un atu prin faptul ca le cunostea limba. Nu s-a aratat invinsa, dar s-a temut la gandul ca va fi data unui barbat ce ura femeile.
In casa lui Garrick, prima saptamana s-a scurs incet. Brenna era legata de pat, de ea ingrijindu-se Janie, o sclava care ii aducea mancare de doua ori pe zi. Ordinele erau date de Yarmille care se ocupa de casa in lipsa lui stapanului. La revenirea acestuia, nu stia daca sa se teama sau nu de el. „In viata ei nu mai vazuse in tanar atat de placut la vedere.”.
Garrick nu mai avusese niciodata o sclava ca aceasta si de mult nu se mai simtise atras de o femeie, ii va face placere sa o imblanzeasca.

Sclavele de acolo erau destul de multumite de viata chiar daca orice oaspete se putea culca cu ele oricand doreau. Janie era indragostita de Perrin, fratele de sange al lui Garrick, dar un viking nu se putea casatori cu o sclava decat daca sclava ajuta intr-un conflict ucigand un dusman al clanului. Perrin dorea sa o cumpere, dar nu era momentul potrivit. Candva, Garrick era vesel si bland, dar acum nimeni si nimic nu ii mai intra in voie si totul din cauza unei singure persoane.
Brenna era sclava, Garrick era stapanul. Si totusi nici unul nu pare a se adapta situatiei. Brenna il ura din suflet pe Anselm, el i-a ucis apropiatii si din cauza lui se afla acolo. Avea sa se razbune atunci cand i se va ivi ocazia.

La un moment dat e cat pe-aci sa fie violata de oaspetii lui Garrick, acesta infuriindu-se pe ea pentru ca a iesit din camera, dar pedeapsa primita nu este atat de apriga pe cat se astepta. Dar poate ca ar trebui sa-si revizuiasca comportamentul si sa se poarte ca o servitoare. 
Pana sa-l cunoasca pe el, Brenna nu plansese niciodata. Jignita in urma unui incident, fuga este cea mai buna solutie. Vanatoarea ii asigura hrana, iar un adapost bun ar fi ajuta-o sa treaca iarna. Totul parea prea simplu. Dar simplu a fost si pentru Garrick sa o gaseasca ca mai apoi sa o inchida ca exemplu intr-o incapere ca o pestera de gheata. O scoate de acolo in aceeasi noapte bolnava de arsita. Zilele ii erau numarate dupa spusele lui Yarmille, dar Brenna isi revine. Aventura insa  nu se opreste aici.
O femeie traverseaza pe malul celalalt al fiordului, in salasul clanului Borgsenilor planul ei avand sa fie bine primit.
Candva cele doua clanuri fusesera unite de prietenie, pana cand fiica lui Latham Borgsen este ucisa. In timp ce Brenna este aproape violata de cei ce o rapisera, Garrick renunta la cautari. De data asta sclava reusise sa fuga si sa-mi acopere urmele. 

Nota personala: Flacari si gheata a fost o binevenita schimbare de la cartile istorice clasice. Dupa ce am terminat-o, s-a nimerit sa citesc o recenzie de pe un blog din afara, ca mai apoi sa ma documentez putin asupra detaliilor privind traiul vikingilor. Am aflat ca erau cunoscuti sub numele de varegi si erau impartiti pe trei grupe sociale, Jarl, Karl si Thrall. Am aflat ce sunt acelea drakiikare, dar si ca nu aveau nici un obicei care sa aiba legatura cu omorarea copiilor firavi la nastere. 
Fata de realitate autoarea a indulcit anumite aspecte, in timp ce altele au fost adaugate pentru a spori cumva ideea de barbari.

Per total este o carte frumusica, aventurile frumoasei Brenna m-au incantat si mi-au creat o state de bine.  Autoarea nu s-a pierdut in detalii fara rost, dar a realizat prea brusc schimbarile de dispozitie ale Brennei. In rest numai de bine.

Nota: 9 / 10

Si neaparat sa-i faceti o vizita si Dianei. Cartea esti de astazi este Indrazneste sa iubesti

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.