Books, Beauty & Stuff

31 ianuarie, 2013

Ce-mi doresc sa vad in aceasta viata - episodul I

Initial am zis ca voi face o singura postare. Dar lista este lunga si as vrea sa si scriu cate ceva despre fiecare locatie. Asa ca voi imparti in episoade in functie de cum voi avea timp. 
Totul a pornit de la  beautybymikaella cu discutia despre carnavalul de la Venetia. 
Sa nu uite pentru ca astept cu interes lista ei. :D

Voi scrie locatiile aleatoriu nu in ordinea preferintelor pentru ca imi este tare greu sa aleg o ordine in functie de aceasta. 

Si acum... episodul I. Sper sa nu fi gresit nimic, daca da sunt sigura ca o sa ma iertati. :D  


Machu Picchu
In  2011 s-au implinit 100 de ani de la descoperirea acestei cetati maiase de catre Hiram Bingham.  Acestea a denumit-o  dupa muntele pe care se afla, denumirea originala nu este inca cunoscuta. Modul cum a fost construita ramane un mister intrucat pe vremea aceea inca nu se cunostea roata.
Situat la 2430 m deasupra nivelului marii, 80 km nord-vest de Cusco, este cea mai mare atractie turistica din America Latina si cea mai vizitata locatie din Peru.

Transportul pana in Cusco se face aerian cu escalele necesare iar din Cusco exista transport asigurat de catre 3 trenuri turistice pana in Aguas Calientes. Peisajul se pare ca este spectaculos. Din Aguas Calientes transportul pe serpentine pana la Machu Picchu se face cu un autobuz, dar se poate parcurge si pe jos, asta daca suportati cantitatea redusa de oxygen la aceasta altitudine. Localnicii spre exemplu, pentru a suporta mai bine conditiile climatice, mesteca si beau ceaiuri din coca.
Recomadabil ca planificarea vacantei sa se faca in perioada mai – octombrie cand nu este anotimpul ploios. 
Drumul cu serpentine de la Aquas Calientes la Machu Picchu





Bora Bora
Este o insula formata in urma unor eruptii vulcanice la nivelul fundului oceanic, amplasata la 230 km nord-vest de Tahiti si face parte din Polinezia Franceza. Bora Bora este formată din insula principală, în jurul căreia se află atolii Motu Tevairoa, Sofitel Motu, Motu Toopua, Motu Piti Aau şi Motu Ome.

In limba tahitiana, denumirea  Pora Pora asa  cum este numita de localnici inseamna Primul nascut.


Valea Alba, (White Valley) situata dincolo de bariera de recife din jurul insulei este renumita pentru spectacolele oferite de baracude si rechini.
In centrul insulei se afla acvariul natural Lagoonarium.
Transferul pe insula se face cu avionul din Tahiti. 

Oare mi-ar placea aici? O fi rau, o fi bine...





New York City
Este situat în nord-estul Statelor Unite ale Americii, și în sud-estul Statului New York, la aproximativ jumătatea distanței dintre  Washington D.C. si  Boston.
Format in anul 1898, si cel mai aglomerat oras din Statele Unite, New York-ul  este împărțit în cinci zone administrative: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens și Staten Island.
In anii 1830 se producea iluminatul cu gaze,  in 1870 se ridicau primele fabrici, iar astazi este cel mai mare centru industrial, financiar, comercial, de transport si cultural al Statelor Unite.

Recunoscut prin arhitectura sa dominata de zgarie - nori,  in 1916 a fost adoptată Reforma Zoning ce limita construcția zgârie-norilor la un anumit procent pe o zonă definită, pentru a permite luminii soarelui să ajungă până la nivelul de jos.

 Primul zgarie - nori a fost construit in 1902 cu 20 de etaje, urmat fiind de Empire State Building in 1931 cu  102 etaje. Cladirea dispune de 72 de lifturi performante cu care poti ajunge la ultimul nivel in mai putin de 1 minut.
Aici putem aminti de complexul de 7 cladiri World Trade Center  ce a fost distrus in 2001 in urma atacurilor teroriste. Principalele cladiri WTC 1 si WTC2 au fost cele mai mari cladiri din lume intre anii 1972 si 1973 (Gemenii). Cladirea WTC 7 s-a prabusit in aceeasi zi iar restul cladirilor au fost demolate in urmatorii ani fiind avariate.  S-a reinceput recontructia complexului, WTC 7 fiind reinaugurat in 2006.

Mahattan este zona cea mai aglomerata si cu cele mai multe cladiri zgarie – nori. Tot in Mahattan se gaseste Central Park.
Langa Central Park se afla cartierul negrilor,Harlem La est de parc sunt amplasate cartierele italienilor Little Italy, al spaniolilor SpanishHarlem, chinezilor Chinatown, francezilor, evreilor.
The Bronx  este casa echipei de baseball New York Yankees, găzduind și stadionul acestora, Yankee Stadium.  Tot aici găsim Bronx Zoo, cea mai mare grădină zoo aflată în interiorul unui oraș, din Statele Unite.
The Bronx este de asemenea și locul de naștere al culturii rap și hip-hop.

Simbolul orasului New York este Statuia Libertatii cu o inaltime de 92 m.




CAPILANO SUSPENSION BRIDGE

 Podul Capilano se gaseste in statul British Columbia, mai exact Vancouver  /Canada si trece pe deasupra raului cu acelasi nume. 
Constructia acestuia s-a realizat in 1889 de catre George Grant Macka. 
Masoara 140 m lungime si este suspendat la 70 m deasupra raului.
Initial suspendarea podului s-a facut cu sfori din canepa iar puntea era din lemn de cedru. In 1904  sforile de canepa au fost inlocuite cu cablu metallic. In 1956 s-a realizat reconstructia totala a acestuia. 
 A fost folosit ca si decor in multe filme, cum ar fi  MacGyver, Psych, etc. 


Nu se recomanda traversarea acestuia daca stai prost cu inima,  mai ales daca adie si vantul.

Cu toate acestea, anual este vizitat de aproximativ 800.000 de persoane. 




6 comentarii:

  1. Imi plac primele trei locatii, chiar si ultima...e frumoasa ca peisaj, dar n-as vrea sa fiu pe podul ala...nici gand :)) am o frica pentru poduri...pfuu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa recunosc ca si mie este frica de poduri, dar totodata acolo imi doresc sa ajung cu toata frica mea. Daca voi avea ocazia, sper sa nu ajung in fata lui si sa zic nu, ca ar fi culmea. :D

      Ștergere
  2. Foarte frumoase locatiile...majoritatea din locatiile tale, din ambele postari se regasesc si pe lista mea :D Nu am uitat, doar ca in ultima vreme, am lasat un pic deoparte blogul din cauza sesiunii :( Am promis si am sa o fac :D te anunt sa treci si pe la mine sa vezi. Te pup scumpa :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, in Bora Bora si in New York mi-ar placea si mie sa ajung! Cine stie...poate ma ajuta Doamne Doamne si ajung candva...iar de podul ala mi-e frica doar cand il privesc :))

    RăspundețiȘtergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.