Books, Beauty & Stuff

23 ianuarie, 2014

Cartea saptamanii - Taina contesei de Mary Jo Putney

E joi, zi de carte cu o veste buna. Ni s-a mai alaturat inca o bloggerita. Bun venit Gabriela! Sa trecem repejor la cartea noastra:

Titlu oficial: Angel Rogue
Gen: Historical romance suspence
Seria: Fallen Angels  - Nicholas Davies -  Thunder and Roses ( Tunete si trandafiri ), Rafe Whitbourne - Petals in the storm ( Taina contesei ), Lucien Fairchild - Dancing on the wind ( Dansul pasiunii ), Robert Andreville  - Angel Rogue ( Calatorie spre iubire ), Michael Kenyon - Shattered rainbows ( Curcubeie sfaramate ), Kenneth Wilding - River of fire ( Raul de foc ), Stephen Kenyon - One perfect rose ( O iubire imposibila ).

Rafael Whitbourne, duce de Candover (Rafe) accepta sa isi ajute prietenul, Lucien (personajul principal masculin din Dansul Pasiunii).  La Paris urma sa aiba loc Conferinta de pace asupra careia plana amenintarea unui complot,  ce putea duce chiar la un nou razboi. Rafe trebuia sa o convinga pe Maggie, agenta din Paris sa nu se retraga, aveau nevoie de toate informatiile oferite de aceasta mai ales ca o persoana ce facea parte din membrii ambasadei britanice vindea informatii.
Intrucat Maggie era considerata cea mai frumoasa spioana din Europa, iar Rafe avea o reputie de cuceritor castigata pe drept nu ar fi trebuit ca aceasta misiune sa fie una dificila. Surpriza mare apare atunci cand cei doi se intalnesc, iar el o recunoaste imediat pe Margot, singura femeie pe care a iubit-o vreodata si pe care o credea moarta.

Cand el avea 21 de ani, iar Margot 18 erau logoditi. Oliver Northwood, cunoscut comun, declara la o petrecere in timp ce era baut ca s-a culcat cu Margot in gradina, in timpul unui bal. Rafe distrus si disperat ii reproseaza, iar Margot nici nu infirma nici nu neaga acuzatii, doar ii arunca inelul de logodna. Aceasta paraseste mai apoi Anglia impreuna cu tatal sau, iar dupa un timp cand Rafe pleaca sa o caute afla ca erau morti. Aduce cele doua sicrie in Anglia si le ingroapa in cavoul familiei lor.

Oliver Northwood se insurase cu Cynthia Browne, fiica un boiernas de tara. Pe vremea respectiva, Oliver era un barbat frumos, dar in timp devenise respingator, Ducea o viata de desfrau, bautura, tarfe si jocuri de noroc. Cu toate ca nu era genul desfranat, Cynthia incepe sa aiba si ea amanti, iar Rafe nu a pierdut momentul de ai pune coarne lui Oliver,  din razbunare.

Considerand ca-i este datoare, Margot alege sa ramana pana dupa terminarea conferintei, dar la cererea lui Lucien trebuia sa lucreze si cu Rafe.

Robin Anderson, spion si fost iubit, a invatat-o pe Margot totul despre spionaj. A cerut-o in casatorie, dar ea l-a refuzat. Aveau in continuare o relatie foarte frumoasa, dar de prietenie. Acesta  ii sugereaza ca ar avea mai multe sanse daca in ochii lumii ea si Rafe ar fi amanti, nestiind insa nimic despre trecutul acestora impreuna.  Rafe avea intrare peste tot si puteau fi astfel prezenti la fiecare eveniment monden.
Astfel, infranandu-si pornirile de apropiere intima intocmesc o lista cu 3 suspecti importanti,  colonelul prusac Karl Von Fehrenbach, contele de Verenne si generalul  Michael Roussaye.  Participa la aceleasi evenimente unde stiau ca acestia vor fi prezenti si incearca sa intre in vorba.

Pe parcurs ne sunt prezentate intalnirile dintre un englez si Le Serpent, acesta din urma cu chipul mereu ascuns. A observat doar ca poarta un inel cu pecete, un sarpe cu 3 capete.  Se folosea de englez pentru informatii, scopul sau fiind asasinarea ducelui de Wellington si a lui Castlereagh pentru amanarea tratatului de pace.

Margot avea o intreaba retea de „informatori”, femei din toate mediile sociale. Nimeni nu lua in seama femeile asa ca erau cea mai buna acoperire. Vaduva Helene Sorel o ajuta vorbind cu Fehrenbach, fiind atrasi unul de celalalt.
  
Rafe participa la viata de noapte in cautare de informatii si il vede pe Robin vorbind cu Lemencier, unul dintre suspectii secundari.  Banuieste atunci ca Robin era tradatorul ce vindea informatii.  
Mai tarziu cand incearca sa-i spuna lui Margot acesta bineinteles nu il crede spunad ca vrea sa o indeparteze de Robin, asa ca dupa ce il ameninta cu arma  il da afara din acasa. Doreste sa ajunga la Robin si sa-i vorbeasca, pe drum este atacata de un grup de protestatanti, iar Rafe este cel ce o salveaza de la viol. Inconstienta fiind, o duce in camera lui de hotel si-i cheama un medic. Cand isi revine, din dorinta de a se simti protejata ii cere sa faca dragoste cu ea.

Cynthia Nortwood insrcinata si indragostita de Michael Brewer, ii era teama sa-l paraseasca pe Oliver.  Margot considera ca Oliver ascunde ceva . Acesta cheltuia mai multi bani decat castiga  si a lovit-o pe Cynthia cand a gasit-o in biroul lui. Daca vroia sa scape de el, Cynthia trebuia sa afle ce ascunde. 
Gaseste un sertar secret si copiaza toate documentele din el printre care si un desen cu un blazon, sarpe cu 3 capete si scris Le Serpent.  Se hotaraste sa-l paraseasca, dar acesta ii vede burta crescuta, o bate si o inchide in camera. Ea fuge pe geam cu ajutorul unor cearsafuri legate si vine la Margot.

Aceasta din urma este rapita de Varenne si are ca partener un motan botezat de ea pe numele Rex. Rafe se duce sigur in gura lupului, este inchis in beci si tinut pentru asigurare, fiind un om bogat. In aceasi incapere inchisa se afla si Robin batut mar. Si ce altceva poti sa faci cand esti prozonier intr-o teminita umeda daca nu sa vorbesti. Robin ii povesteste cum a ajuns sa o cunoasca pe Margot. Tatal ei a fost omorat de o banda de fosti soldati. Impuscat  si lovit cu un cutit, moare si cade peste ea. Margot este violata in repetata randuri  pana a aparut el. Le-a spus ca este spioana engleza si ca o duce personal la Paris pentru interogatoriu. Pe jumatate moarta si plina de sange lui Robin i s-a parut cea mai puternica persoana pe care a cunoscut-o.  Iar acum se gandea sa o mai ceara inca o data de sotie.
Il cearta pe Rafe pentru ca a crezut spusele unui betiv in loc sa creada in logodnica lui nevinovata.
Si pentru ca de prima oara cand l-a vazut, lui Rafe i-a fost cunoscut Robin, isi da seama ca acesta este de fapt lordul Robert Andreville.

 Margot ii fusese promisa pentru distractie lui Oliver, el fiind cel care l-a ajutat pe Verene (Le Serpent) cu informatii si il descoperise pe acesta dupa inelul cu pecete. Ajuns in camera, Maggie il atrage pe Oliver cu priviri languroase pline de dorinta. Afla ca in dormitorul lui Castlereagh va avea loc o intalnire a unor oameni imprtanti iar ambasada britanica va fi aruncata in aer . O camera unde nu umbla nimeni, aflata chiar sub dormitor era plina cu praf de pusca si o lumanare aprinsa.
Il loveste pe Oliver in cap si il leaga. Ii gaseste pe cei doi barbati din viata ei, Robin si Rafe, reusesc cu greu sa scape din beciuri. Ajunsi la grajduri il gasesc pe Oliver impuscat de Verene, iar acesta moare de mana lui Oliver ce il impusca cu ultimile sale puteri.
Afara incepuse o lupta condusa de Von Fehrenbach si Roussayne, ajunsi acolo in ajutor, insotiti de Helene.
Margot, Rafe si Robin galopeaza catre Londra sperand ca vor ajunge in timp util la ambasada. Reusesc sa stinga lumanarea fara incidente neplacute.
Rafe este convins ca acum Robin o va cere in casatorie si ca ea il iubea, dar...  ce credeti? Pe cine va alege Margot? Cititi cartea si ve-ti afla. 

Nota personala: este o carte frumoasa cu multa actiune si emotii. Finalul este exact asa cum ar trebui sa fie. Margot este un personaj puternic si ambitios, iar Rafe un barbat foarte placut. 

Nota: 9

Va invit acum sa vedem si recenziile celorlalte fete: Iulia, Diana si Gabriela. Enjoy it! :)



9 comentarii:

  1. pare o carte tare interesanta. cred ca mi-ar placea stilul autoarei si chiar ma bucur sa stiu ca am si eu cateva carti de-ale ei in biblioteca. :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesanta cartea :) s-ar putea sa o chiar citesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma tenteaza.si cred ca toata seria are ceva aparte!
    Ps: multumesc mult pt primire :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! De abia astept sa citesc si restul. Nu le am inca pe toate.

      Ștergere
  4. A fost prima sau printre primele cărţi ale autoarei Mary Jo Putney pe care am citit-o şi ocupă un loc special în biblioteca sufletului meu. Poate nu este cea mai bună carte a autoarei, dar pe mine m-a impresionat la acel moment şi am speranţa că într-o zi o s-o recitesc cu aceeaşi plăcere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. FM, multumesc de vizita. Faptul ca mi-au lasat un comentariu inseamana foarte mult pentru mine. :) Ne citim la tine. :D

      Ștergere
    2. Să ştiţi că şi eu vă citesc pe voi şi era imposibil să nu comentez la această carte. Doar ţi-am zis că am pus-o pe un piedestal în sufletul meu :D

      Lectură plăcută în continuare!

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.