Books, Beauty & Stuff

15 mai, 2014

Cartea saptamanii - Minciuni din dragoste de Diane Chamberlain

Bine v-am gasit si astazi, la o noua zi de carte. Va invit sa cititi o noua descriere luuunga. :)

Titlu engleza:  The Lies We Told (2010)
Gen: Romantic suspense / drama
Aparitie:  2012
Pagini: 368
Editura: Lira / Litera
Traducere: Raluca Mot

Surorile Maya  si Rebecca Ward au fost de fata la momentul asasinarii parintilor lor.  Maya a devenit o persoana sensibila, tacuta si tematoare. Este multumita cu viata ei linistita de medic si ii placea sa lucreze cu copii. Isi adora sotul, pe Adam si acum era la a treia incercare de a pastra o sarcina, motivul fiind un avort din trecut care lasese cicatrici adanci.  Inca de la prima sarcina pierduta,  relatia lor s-a deteriorat si avea speranta ca o data ce prezenta sarcina va fi in regula, vor putea avea un nou inceput, iar lucrurile vor merge din nou bine.  Din pacate pierde sarcina si astfel afla Adam de acest avort pe care ea l-a tinut secret pana acum. Poate chiar mai avea si alte secrete. Si asa era.
Maya a fost violata la paisprezece ani de Zed, prietenul surorii sale, cel care i-a omorat si parintii. Nu a spus nimic atunci pentru ca era amenintata, iar mai apoi pentru ca se simtea vinovata. 

Rebecca era opusul surorii sale. Independenta, stapana pe sine si salbatica. De profesie tot medic, activa in organizatia DIDA, Doctors International Disaster Aid. Era mana dreapta a Dorotheei, fondatoarea DIDA, si dupa retragerea acesteia se stia ca Rebecca ii va prelua functia. 
Din punctul ei de vedere, Maya si Adam formau o singura fiinta si simtea intens pierderile de sarcina, mintea ei dand nastere unei fantezii ciudate, ea, tinand in brate copilul nascut si sanatos al Mayei.
La randul ei se invinovatea pentru moartea parintilor, ea il adusese pe Zed in vietile lor si nu ascultase atunci cand i s-a interzis sa mai iasa cu el.

Adam, tot medic, a fost si el convins sa se alature DIDA, iar atunci cand un uragan puternic loveste,  pleaca alaturi de Rebecca, in prima lui misiune. Catastrofa a facut multe victime, iar DIDA avea nevoie de tot personalul medical disponibil. O conving si pe Maya sa vina, mirati totusi ca a acceptat sa iasa din zona ei de confort si a venit aici sa  ingrijeasca copii, fara prea multe resurse. A acceptat insa, doar pentru Adam.

Maya pleaca cu un elicopter ce transporta raniti in stare grava la cel mai apropiat spital, dar elicopterul se prabuseste ramanand suspendat intre copaci,  deasupra unui rau. Echipele de salvare si-au facut datoria, dar nu gasit nici urma de Maya, iar restul pasagerilor erau morti. 
In acest timp,  Maya se trezeste intr-o casa straina, grav ranita, fiind ingrijita de o femeie tanara. Era casa lui Simmee si a lui Tully,care traiau acolo,  pe Last Run Shelter,  retrasi de lumea exterioara. Erau legati de continent de o fasie de uscat, dar inundatiile mari au facut ca acum sa fie izolati cu totul. Barca cu care traversa Simmee de obicei pentru a merge la cumparaturi fusese luata de ape. Pe insula nou formata mai traia doar o batrana, Lady Alice, care  i-a si ingrijit piciorul ranit Mayei.
Singura ei speranta pentru a putea pleca de acolo, era unul dintre baietii lui Lady Alice care mai venea din cand in cand cu provizii. Isi dorea sa fie alaturi de Adam si nu intelegea de ce Tully se schimba si devenea irascibil cand pomenea de faptul ca de abia astepta sa plece si de fiecare data o facea sa se simta prost, dar o si infricosa cu reactiile sale.

Simmee avea doar 17 ani, dar era deja insarcinata si pentru ca i se apropia sorocul, acum iese la iveala planul pe care si-l facuse. A avut noroc cand Maya a fost salvata si adusa acolo absolut intamplator.  Vroia sa o ajute la nastere, iar apoi sa-i i-a copilul si sa fuga cu barca ascunsa de ea.
Copilul cu care era insarcinata nu era al lui Tully ci al lui Jackson, baiatul lui Lady Alice care era afroamerica.  Lady Alice isi plangea baiatul mort, fara sa stie ca de fapt Tully care se dadea drept bun prieten, l-a omorat. Si nu era singura crima comisa, de asta nu mergea pe continent, pentru ca era cautat de politie. Avea sa omoare si copilul care mai mult ca sigur se va naste negru.
Tot ce-a vazut Maya aici a fost o mascarada, fiecare si-a jucat propriul rol, din propriul interes. Cu greu accepta sa salveze copilul. Ar fi vrut sa o salveze si pe Simmee si reuseste sa o faca. Nu i-a fost deloc usor pentru ca Tully a descoperit-o si era pe urmele ei inarmat.

Intre timp echipele de salvare au intreruput cautarile. Rebecca si Adam erau tristi, dar asta nu i-a impiedicat sa treaca peste faptul ca sunt cumnati. Adam era satul si obosit de incercarile cu Maya de a ramane insarcinata, iar toate astea au dus la decaderea relatiei dintre ei. Rebecca era poate geloasa pe relatia dintre Maya si Adam, ce parea a fi frumoasa si chiar a fost frumoasa o data. Mai din compasiune, mai din pasiune, Adam si Rebecca se apropie fizic si sentimental.

Ajunse in lumea civilizata dupa doua saptamani, cu Simmee speriata la spital, vrea sa faca tot ce poate pentru ea si copilul ei. Chiar de-avea sa treaca prin tot hatisul de legi, o va infia.
Rebecca si Adam au incercat sa o faca pe Maya sa se razgandeasca in privinta adoptiei considerand asta ceva ridicol. Iar Maya a inteles doar  dintr-o atingere ca in tot timpul asta sotul si sora sa, s-au avut unul pe celalalt. Ea era  o intrusa, dar era impacata.

Un an mai tarziu ii regasim pe toti la  petrecerea de un an al lui Jack, copilul lui Simmee. Adam se joaca cu Jack. Rebecca este casatorita cu Adam si asteapta un copil. Simmee este inclusa intr-un program pentru mame adolescente, e inteligenta, invata repede si este foarte protectoare cu Jack. Iar Maya a pornit procesul de adoptie al unei fetite din Ethiopia si pentru orima oara simte ca are o familie.
„Asa ca, pentru o scurta perioada de timp, am format un triunghi, pe care nu-l constientizasem absolut deloc. Sora mea, sotul meu si cu mine.”

Nota personala: Superba! Povestea si felul cum a fost transpusa m-au tinut cu sufletul la gura la fiecare rand citit. 
Mi-a placut cum Maya a trecut usor si a acceptat relatia dintre sot si sora. Si faptul ca a putut pastra in continuare o relatie ca de familie...  Mie, asa ceva mi se pare greu de acceptat, daca nu chiar imposibil. Voi de de exemplu cum ati proceda? 
E trist cum Adam s-a indepartat de ea in timp si totul de la incercarile lor esuate de a avea un copil. Astfel de lucruri ar trebui sa apropie, nu sa indeparteze doi oameni care se iubesc din tot sufletul. Adam, a fost descris foarte frumos, era un om bun si sociabil, dar toata parerea mea buna despre el a disparut cand s-a apropiat de Rebecca. 
Extrem de emotionanta aceasta carte! Mi-ar placea sa o recitesc candva in viitor. 

Nota: 10 cu felicitari :)


Facem un mic ocol pentru a vedea si celelalte recenzii de astazi? 





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.