Books, Beauty & Stuff

16 mai, 2014

Carti citite aprilie (4)

Cat pe-aci sa uit de postarea cu cartile citite luna trecuta. :D Bine ca nu mi-am adus aminte la sfarsitul lunii. :) 
Iata-le pe cele in cauza:

Fericire periculoasa de Jo Beverley
Titlu engleza:  Dangerous Joy (1995)
Gen:
 Historical romance
Aparitie:
 2012 Pagini: 406
Editura: Lira / Litera
Seria:
 Company of Rogues - An Arranged Marriage, An Unwilling Bride ( Mireasa fara voie ), Christmas Angel , Forbidden, Dangerous Joy ( Fericire periculoasa ), Dragon's Bride, Skylark , The Rogue's Return , To Rescue a Rogue , Lady Beware , Hazard, St. Raven, The Devil's Heiress , The Demon's Mistress
Descriere:
 Miles Cavanagh  trebuie sa-si lase balta toate planurile atunci cand afla ca a fost numit tutorele lui Felicity Monahan. Nu era vorba decat de sase saptamani pana cand aceasta va ajunge la majorat, iar in acest timp cei doi se indragostesc. Lucrurile nu sunt chiar atat de simple, Felicity era santajata de Rupert Dunsmore, o iubire din adolescenta cu care avea un copil. O greseala pentru care platea acum, fiind amenintata cu viata baiatului daca nu se casatorea cu el, scopul fiind averea ei. Incapatanata Felicity nu vede alta solutie decat sa accepte, dar Miles are planuri. Cu toata indarjirea ei si purtarea urata, pune la cale un plan si o rapeste ducand-o departe de Rupert si face in asa fel ca baiatul sa fie in siguranta. Rupert nu avea de gand sa cedeze, dar poate el sa o convinga sa plece de langa Miles?
Pentru ca mie nu mi-a placut cartea nu are o nota buna. Actiunea e interesanta, dar felul in care ne este descrisa m-a plictisit groaznic. Personajul Felicity mi-a displacut de la bun inceput si nu a reusit sa-mi schimbe parerea pana la final.
Nota: 4.


Comori tainuite de Nora Roberts
Titlu engleza: Hidden Riches (1994)
Gen: Romantic suspense
Aparitie: 2011
Pagini: 463
Editura:
 Lira
Traducere: Aurelia Ulici
Descriere: Un transport foarte valoros cu obiecte de contrabanda  ajunge dintr-o greseala la o casa de licitatii.  Obiectele sunt cumparate de diverse persoane, printre care si Isadora Conroy, proprietara unui magazin de antichitati. La ordinul sefului sau, Anthony DiCarlo trebuie sa recupereze acele obiecte si nu ezista sa ucida pentru ele.  
Planurile de a intra inposesia obiectelor aflate la Isadora ii sunt date peste cap de aceasta si chiriasul ei ursuz. Jed este un fost politist care vrea sa scape de trecut si dorea doar sa fie lasat in pace. O salveaza atunci cand este atacata de DiCarlo si se lupta cu acesta. Avem impuscaturi, dragoste, politie si o pictura Monet.
Nota: 9,8 / 10
Recenzie: aici



Curcubeie sfaramate de Mary Jo Putney
Titlu engleza:  Shattered Rainbows(1996)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2013
Pagini: 411
Editura: Lira / Litera
Traducere: Cristina Tache si Gabriel Draghici
Seria: Fallen Angels  - Nicholas Davies -  Thunder and Roses, Rafe Whitbourne - Petals in the storm (Taina contesei), Lucien Fairchild - Dancing on the wind (Dansul pasiunii), Robert Andreville  - Angel Rogue (Calatorie spre iubire), Michael Kenyon - Shattered rainbows (Curcubeie sfaramate), Kenneth Wilding - River of fire (Raul de foc), Stephen Kenyon - One perfect rose (O iubire imposibila).
Descriere: Catherine Melbourne avea rapid nevoie de un sot pentru aputea intra in posesia mostenirii, insula Skoal. Lord Michael Kenyon era cel mai potrivit pentru acest rol. 
L-a intalnit prima oara in Salamanca cand ingrijea ranitii, iar el era unul dintre el, dar de cunoscut  s-au cunoscut in Buxelles inaintea bataliei de la Waterloo.  Este grav ranit in lupta, dar Catherine ii salveaza viata printr-o transfuzie de sange, care pe vremea aceea era doar un experiment. 
In timpul petrecut impreuna s-au indragostit cu toate ca ea era casatorita. In ochii lumii, Colin Morgan era un depravat care o insela mereu, dar ea se considera multumita de viata ei si ii era recunoscatoare lui Colin. Atunci cand acesta este ucis, apeleaza la Michael sa o ajute pentru a intra in posesia mostenirii, de la bunicul pe care de abia il cunoscuse.
Haldoran este varul ei si concurenta la mostenire. Si pentru ca ar face orice sa intre in posesia ei nu se da in laturi de la nimic.
Nota: 9, 8 / 10
Recenzie: aici



Trandafiri de Leila Meacham
Titlu engleza:  Roses (2010)
Gen: Romantic drama
Aparitie: 2012
Pagini: 266
Editura: Lira / Litera
Traducere: Alexandru Maniu
Descriere: Aici,  obsesia pentru pamant distruge vieti.  Am fi putut avea un sfarsit frumos pentru povestea de iubire dintre Mary Toliver si Percy Warwick, daca plantatia de bumbac nu ar fi fost pe primul loc. De cand a mostenit-o, Mary a pierdut iubirea si linistea familiei. 
Era invinuita de fratele si mama ei, iar cea din urma se sinucide dupa cativa ani in care a trait doar inchisa in camera ei.  L-a pierdut si pe Percy atunci cand s-a dedicat cu totul muncii si obsesiei pentru plantatie. La scurt timp dupa ce acesta a parasit-o  isi da seama ca este insarcinata, dar si ca nu poate trai fara el. Pentru ca Percy nu este de gasit si pentru a salva aparentele se  casatoreste cu Ollie DuMont, care si el a iubit-o dintotdeauna. Percy revine in oras la exact o zi dupa ce ei au plecat in luna de miere.
L-a iubit pana la moarte pe Percy, dar Mary nu l-a inselat niciodata pe Ollie. Au avut o casnicie frumoasa bazata pe repect. In schimb, Percy s-a casatorit dintr-un impuls, iar casatoria lui a fost un dezastru.
Acum era randul nepoatei ei Rachel Toliver, sa mosteneasca plantatia, dar Mary i-o vinde lui Percy. Nu dorea ca nepoata ei sa aiba aceeasi viata ca ea, dar nu apuca sa vorbeasca cu Rachel pentru ca moare intr-un infarct. Aceeasi obsesie intervine si inviata lui Rachel si nu conteaza daca astfel va distruge tot ce a infaptuit Percy pana atunci, dar si pe el insusi. Il da deoparte si pe cel care o iubea enorm, acum fiind dusmani. De ce a ales Mary  ca plantatia sa ajunga tocmai la Percy si cum se termina totul aflati doar citind cartea.
Nota: 10 / 10
Recenzie: aici vol. I si aici vol.II



Fanta C de Sandra Brown
Titlu engleza:  Fanta C
Gen: Contemporary romance
Aparitie: 1987
Pagini: 254
Editura: Miron
Traducere: Anca Nistor
Seria: Mason Sisters – Fanta C ( Fanta C ), Adam’ s Fall ( Caderea lui Adam )
Descriere:  Elizabeth Burke este o vaduva linistita cu doi copii. Nu asculta deloc sfaturile surorii sale mai mari care o indeama mereu sa treaca peste decesul sotului ei si se implice intr-o relatie, eventual cu Thad Randolph, vecinul ei. 
Are loc o situatie hazlie prin care ajunge sa-l cunoasca pe Thad. Copiii se apropie de el simtind lipsa unui tata in viata lor. Pentru ca ceea ce ar fi putut sa spuna lumea e mai important pentru Elizabeth, il evita si il respinge.  Elizabeth e incapatanata, dar in sinea ei il place pe acest vecin binevoitor. Accepta sa iasa cu un barbat si culmea, Thad ramane sa aiba grija de copii. Daca Thad se va multumi doar cu rolul de vecin dragut, aflati citind cartea.
Nota: 8,5/ 10



 
Hotel Vendôme de Danielle Steel
Titlu engleza:  Fanta C
Gen: Contemporary romance
Aparitie: 1987
Pagini: 254
Editura: Litera
Traducere: Anca Nistor
Descriere: Hugues Martin cumpara darapanatul hotelul Vendôme devenind unul dintre cele mai bune din New York. Hugues isi dadea toata silinta pentru a multumi pe toata lumea. Eforturile sale avea ca rezultat clienti imprtanti, celebritati, chiar si presedinti.
Atunci cand sotia il paraseste pentru un star rock, se implica si mai mult in munca. Alaturi de el a ramas Heloise, fetita lui draga, iubita de toata lumea, un fel „ Eloise at the Plaza”. Asa cum le placea amandurora sa spuna, ea era singura femeie din viata lui.
Hugues a mai avut relatii, de cele mai multe ori cu cliente ale hotelului, dar niciodata nu se implica.
Pe parcurs Heloise a evoluat de la mica mascota a hotelului , la o femeie frumoasa ce dorea sa continuie munta tatalui sau. Este extrem de dezamagita si suparata cand afla ca acesta i-a ascuns o relatie de peste 1 an pe care o avea cu o femeie. Credea ca inca este si ca va fi in continuare singura femeie din viata lui. Acesta este si motivul pentru care Hugues nu i-a spus. O iubea pe Natalie, dar nu stia cum sa se imparta. Natalie il iubea si ea, dar nu putea sa mai suporte relatia lor pe ascuns, plus ca nu mai era tinerica si isi dorea un copil. Va putea accepta Heloise ca tatal sau sa-si refaca viata?
Nota: 9 / 10



Sotia lui de Becky Barker
Titlu engleza:  Logan’s Lady
Gen: Contemporary  romance
Pagini: 255
Editura:  Miron
Traducere: Cristina Voda
Descriere:  Logan detine ferma de cai  Bradford Bluedrass.  Fiind o afacere prospera decide sa investeasca intr-un avion ce-i va ajuta la transportul rapid al animalelor. El  supravehetorul fermei si un dresor urmau sa i-a lectii de pilotaj atunci cand vor gasi un instructor dispus sa locuiasca acolo. Surpriza mare cand apare persoana angajata si aceasta nu era nimeni alta decat Di, singura femeie pe care a iubit-o vreodata. Ea este furioasa cand il vede si pleaca. L-a iubit pe Logan, dar acum il ura. Au avut o relatie scurta dar frumoasa, care s-a incheiat brusc cand a pus-o sa aleaga intre casnicia cu el si pilotaj.
Dupa o perioada accepta sa predea lectiile acolo, amenintata fiind de Logan ca va spune totul familiei ei.
Logan a avut un trecut in marina, fiind unul dintre cei mai buni piloti. Dupa moartea unui coleg renunta la aceasta cariera si din acest motiv acum avea teama de zbor. Isi va putea  el infrunta temerile si sa urce din nou la mansa? Dar Di va intelege situatia si il va ierta?
Nota: 8



Mireasa prizoniera de Johanna Lindsey
Titlu engleza:  Captive Bride ( 1977)
Gen: Contemporary romance
Aparitie: 
Pagini: 248
Editura: Alma / Litera
Traducere: Alexandru Macovescu
Descriere:  In 1883, Christina Wakefield, il cunoaste la un bal pe Philip Caxton. Aceasta o place pe loc si o cere imediat de sotie. Fiind refuzat, pune la cale un plan prin care Christina si fratele sau ajung in Egipt, iar de acolo o rapeste.
Philip este una si aceeasi persoana cu seicul Abu, tatal sau fiind seicului Yasir, iar mama lui este o englezoaica  de vita nobila pe care Yasir a rapit-o, dar de care ajunge sa se indragosteasca. Cei doi fi ai lor sunt crescuti in Anglia, iar Philip este singurul care se intoarce la orgini.
Protagonistii nostri se indragostesc bineinteles, dar pentru a ajunge la un final fericit au de trecut prin situatii neplacute. Christina este rapita de conducatorul unui alt trib care dorea sa razbune moartea surorii sale considerand ca vina este a seicului Yasir, iar Philip este lasat sa moara legat in soarele puternic al desertului.
Cand intr-un final lucruri s-au asezat, sunt despartiti de un om avid dupa bani. Christina isi da seama ca este insarcinata, dar oare soarta i-ar putea aduce din  nou impreuna?
Nota: 9,5  / 10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.