Books, Beauty & Stuff

30 decembrie, 2014

Un Craciun de neuitat de Mary Carter si Terri DuLong

Titlu oficial: Holiday Magic - A Very Maui Christmas, A Cedar Key Christmas
Gen: Contemporary romance
Aparitie: 2011
Pagini: 213
Editura: Litera
Traducere: Alexandru Maniu

Un Craciun tropical si un Craciun magic sunt doua din povestile incluse in Holiday Magic, carte aparuta in 2010, iar la noi in 2011 in doua volume, Un Craciun de neuitat si O dorinta de Craciun. Le-am citit pe ambele si sper ca maine sa va pot povesti si despre cel de al doilea.

Un Craciun tropical
Tara Lane, astepta de sase ani sa ocupe functia de chef la restaurantul unde era angajata si este dezamagita cand un individ din Franta este adus special pentru acest post. Ingamfatul Alain Cousteau ura tot de este american, inclusiv pe ea si ajunge sa fie concediata chiar de catre el. In aceeasi zi ramane fara cei doi buni prieteni ai ei, Pete barmanul plecase sa-si incerce norocul la Hollywoood, iar batranul postar Henry  moare in timp ce ea i se plangea de viata pe care o are. 

Fara slujba, „parasita” de prieteni si cu o sora disperata dupa Craciun si decisa sa o convinga sa se marite, Tara isi gaseste salvarea in Central Park unde se simtea bine pe orice anotimp. Asta pana acum, cand unul  din renii expusi acolo o musca de mana.
Pentru a nu cere despagubiri, firma o trimite intr-o vacanta tropicala in Maui. Inarmata cu o pereche de bikinii rosii si bucuroasa ca poate sa fie singura, „surpriza” de a-si gasi familia inarmata cu ornamente de Craciun la destinatie nu e pe placul ei.
Il cunoaste pe Darren Skies, un tip bronzat si bine cladit, inversunat impotriva Craciunului. Detinea un parc tematic de Craciun cu tema porno, dar care avea un succes teribil.  Intre el si Teri atractia apare inca de la inceput, dar au si mici conflicte. Cand Teri gaseste in casa lui un cadou ce parea a fi uitat si il lasa la vedere, efectul pe care il are asupra lui  nu este cel dorit de ea. O incercare de impacare se termina cu cearta iar el se afiseaza cu o blonda cu niste sani ce ar fi putut sa o tina fara probleme la suprafata apei. Ce era cu acel cadou? Dar blonda ce cauta in schema?


Un Craciun magic
Josie Sullivan isi creste singura fiica de doisprezece ani. Lucra la cafeneaua orasului, facea curatenie la cateva persoane, se ingrijea de casa unde locuia cu Orli si pe deasupra incerca sa petreaca timp cu ea, lucru care nu ii prea mai reusea in ultimul timp. Renuntase la colegiu si revenise in Cedar Key pentru a-si cladi o viata alaturi de fiica sa. 
Locuitorii din Cedar Key erau uniti, iar acum cand batranul domn Al urma a fie scos din casa de nepotul lui si dus la un azil, multi vor fi de partea lui si ii vor lua apararea. Domnul Al nu fusese niciodata casatorit, iar dupa moartea mamei sale devenise un pustnic. Pe terenul casei sale se adunasera de-a lungul anilor o multime de gunoaie, dar in rest era un om linistit care nu deranja pe nimeni. Nepotul Ben Sudbury nu mai trecuse pe aici de zece ani, iar acum a venit cu pretentii de bogatan, dupa cum il catalogau cei din Cedar Key. Nici macar domnul Al nu credea ca totul se va rezolva si va putea ramane in casa lui alaturi de cainele Pal. O casa al carei interior constrata puternic cu exteriorul fiind curata si ingrijita.
Atunci cand Josie gaseste cutii de vopsea ascunse sub patul fiicei sale situatia avea in final sanse de reusita pentru ca Orli cea isteata a strans un grup de colegi cu care sa renoveze casa, lucru la care cei mari nu s-au gandit, dar oare aceasta poate fi solutia?

Nota persoanala: Nu am avut cine stie ce asteptari avand doua actiuni diferite in putine pagini, dar acum pot spune ca sunt intr-adevar potrivite pentru a fi citite de Craciun. Le am de cateva luni, dar le-am lasat special pentru a le citi in aceasta perioada. Nu sunt spectaculoase, dar poate ca tocmai prin simplitatea lor le-am placut.
Avem personaje simpatice, intamplari hazlii si bineinteles iubire. M-a amuzat sora Tarei cu obsesia privind Craciunul si disperarea celor din jur, vorbele colorate ale Tarei si incercarea  de a le trasforma de sezon, „iesi in mosul meu de aici” sau „dute-n sania mea”.
Mai aparte este implicarea locuitorilor din Cedar Key, ajutorul pe care acestia se gandesc sa il ofere si chiar o fac pana la urma.

Am avut senzatia ca urmaresc un film, actiunile s-au succedat rapid, dar nu obositor. Nu stiu cum sunt alte carti ale autoarelor, dar aici stilurile par foarte apropiate, cu toate ca se poate a fi voit din moment ce sunt cuprinse intr-o antologie.

Un Craciun magic (A Cedar Key Christmas) face parte din seria Cedar Key. Ar fi frumos daca s-ar traduce si restul volumelor, asta bineinteles daca nu cumva am asteptari prea mari.

Nota: 8 / 10


* Nota valabila pentru ambele povesti

2 comentarii:

  1. Eu n-am cumparat-o. O am insa pe cea de Fern Michaels, din colectia CR.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O dorinta de Craciun? Adica asta: http://the-adventures-of-a-lady.blogspot.ro/2015/01/o-dorinta-de-craciun-de-fern-michaels.html

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.