Books, Beauty & Stuff

05 decembrie, 2014

Impetuozitate de Patricia Potter

Titlu oficial: Impetuous ( 2010 )
Gen: Contemporary romance
Aparitie: 2003
Pagini: 159
Editura: Alcris
Traducere: Ileana Dinu

Mai erau doar doua saptamani pana la marea inagurare a Cherokee Hills in care investise tot ce avea. Steven Morrow este furios pentru ca Leslie Turner cea care se ocupase de promovare a descoperit subit ca trebuie sa plece din oras. Partenera ei, Gillian Collins, il anuntase deja ca va prelua ea toate lucrarile.  Cu toate ca Leslie o recomandase ca avand idei foarte bune, lui Steven nu i se parea la fel de sigura ca ea si nu se simtea in largul lui. “Gillian era ca neonul in noapte, atragea imediat si izbitor atentia asupra ei”.

In acest proiect Steven investise tot ce avea plus credite luate, era clar ca nu putea sa admita nici o greseala. Cherokee Hills era un club country ce oferea bazine de inot, un teren de golf, dar si spatii pentru alte activitati si  chiar un complex de locuinte. Iar atunci cand Gillian ii propune sa includa si spectacolul unui circ rusesc nu este deloc convins de idee. Neasteptat, aceasta femeie ii ocupa mintea mai mult decat si-ar fi dorit. Isi pierdea controlul, iar asta ii readucea in minte imagini pe care nu reusise sa si le stearga complet din amintire. “Lovituri, sange. Mult prea mult sange.”

“Gillian stia ca este suflet prea sensibil de care profitau toti. Poate tocmai de aceeea avea acasa un caine vagabond si o pisica fara un ochi,” iar soarta acestor rusi o intrista peste masura. Acestia au fost abandonati de sponsori, circul era falimentar, iar actorii isi cheltuisera deja toti banii. Li se promisese ajutor, dar departamentul de Stat nu avea fonduri pentru repatriere. Datorita datoriilor animalele le fusesera confiscate, dar aici Gillian reusise cu mare greutate sa intervina si acum ele intrau din nou in posesia circului. Spera ca acum sa-l convinga pe Steven ca acestia sa dea o reprezentatie gratuita la inaugurarea Cherokee Hills unde va fi prezent guvernatorul, multe persone influente, dar si presa. Nu facea asta doar in interesul circului, considera intr-adevar ca ii va fi de folos si lui Steven. Acest Steven pe care fara sa stie de ce, isi dorea sa-l faca sa zambeasca.

Il va putea convinge in  privinta circului? Vor reusi actorii sa mearga acasa? Ce s–a intamplat atat de groaznic in trecutul lui incat sa nu poata uita? Il va putea face Gillian sa zambeasca?

Nota personala: Simpla, dar destul de atragatoare. Mi-a placut mult ideea circului rusesc si implicarea lui Gillian. Mi-a placut motanul Fara Nume si cainele Spencer. Mi-a placut ca s-a introdus ceva ce tine de un trecut dureros si astfel actiunea a prins o nota mai interesanta. Mi-au placut descrierile lui Gillian vazute prin ochii lui Steven.
Am fost dezamagita cand la un moment dat totul parea pierdut si am respirat usurata cand rezolvarea a venit cum nu ma asteptam.

Steven isi dorea o cariera, luptase mult pentru a ajunge unde era si inca mai avea de urcat. Mereu serios, incruntat chiar, nu stia ce inseamna sa te opresti din cand in cand pentru a „mirosi trandafirii”. Gillian este exact opusul lui, colorata ca un fluture, mereu cu zambetul pe buze  provoaca chiar si cititorul la destindere. Este clar personajul meu preferat. 

Doar un cititor al genului  poate vedea in Impetuozitate un potential, altfel nu indraznesc sa o recomand mai departe.

Nota: 7.9 / 10

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.