Books, Beauty & Stuff

25 septembrie, 2014

Cartea saptamanii - Miracolul de Danielle Steel

Miracolul nu este tocmai cartea pe care as fi ales-o pentru a vi-o prezenta pe larg. Spre rusinea mea, de saptamana trecuta nu am reusit sa termin nimic, asa ca nu am avut incotro. Nu este o carte rea, dar autoarea nu este una dintre preferatele mele. Am citit-o pe la sfarsitul lunii iulie, dar inca mi-o amintesc bine asa ca hai sa vedem descrierea realizata mai devreme:

Titlu engleza: Miracle ( 2005 )
Gen: Romantic drama
Aparitie: 2012
Pagini: 161
Editura: Lira / Litera
Traducere: Raluca Matis

Dupa 3 luni petrecute pe vasul Victory, Quinn Thompson, este nevoit sa revina in casa unde a locuit impreuna cu Jane, sotia lui decedata in urma cu cinci luni.
Daca inainte a fost un om superficial , iar munca era pe primul plan, acum resimte pierderea sotiei si isi da seama ca de fapt nu o cunostea.  L-a iubit mai mult decat a meritat, iar regretul il macina incet. 
Jane il iertase, dar timpul nu i-a fost suficient pentru a-i arata ca s-a schimbat. In schimb, Alex, fiica lor, nu l-a putut ierta pentru ca nu i-a fost aproape, iar acum il ura si pentru ca nu i-a spus din timp de boala mamei. Dar nici el, nici Jane nu se gandeau ca acesta va fi sfarsitul.
Acum era un barbat singur si trist, intr-o casa goala, cu o fiica care il ura si un baiat mort la unsprezece ani.
Decide sa vanda casa si sa cumpere un yacht pe care sa navigheze pana la sfarsitul zilelor.

In noaptea de Craciun, o furtuna foarte puternica provoaca importante stricaciuni inclusiv casei lui.
Cu aceasta ocazie isi cunoste vecina, o femeie speriata si ingrijorata, cu casa cam in aceeasi stare ca a lui. Nu l-au interesat niciodata vecinii, dar Maggie Dartman, in situatia data ii amintea de Jane si cum se descurcase intotdeauna singura, fara el.
In incercarea de a a gasi pe cineva care sa repare acoperisul, cu greu gaseste un tanar tamplar. Nu era singurul care avea nevoie de ajutor.
Si astfel, Jack Adams incepe sa lucreze pentru Quinn, care l-a placut din prima. Era curat, educat si inteligent. Intre ei se leaga o frumoasa prietenie, Quinn ii povestea despre vasul pe care il cumparase si era inca in constructie, in timp ce Jack parea sincer interesat. Aveau chiar si o traditie neoficiala, in fiecare vineri seara luau cina impreuna.  
Atunci cand Quinn intocmeste o lista de lucrari  ce dorea sa o discute cu el, iese la iveala trecutul sau trist si faptul ca nu stia sa citeasca, cu toate ca era foarte bun in meseria sa. Quinn este profund miscat si ii propune sa-i profesor. Astfel Jack va deveni in scurt timp un om cu planuri de facultate. 

In acest timp, Jack a inceput reparatiile si la casa lui Maggie. Era socat de singuratea ei, fiind clar ca nu exista un barbat, iar casa ii era plina de fotografii ale fiului sau mort.
Jack ii propune lui Quinn sa o includa si pe Maggie in cinele lor saptamanale. Vor afla astfel ca aceasta era profesoara, dar renuntase in urma mortii fiului ei de saisprezece ani. Acesta s-a sinucis avand o depresie grava, iar acum Maggie  lucra la o linie telefonica pentru adolescenti cu astfel de probleme.
Moartea baiatului i-a dat peste cap casnicia, sotul ei parasind-o cu doua zile inainte de comemorarea unui an de la moartea baiatului.
Dupa mai multe asfel de intalniri, Quinn si Maggie se indragostesc, dar dragostea lor nu putea exista decat pana la finalul contruirii vasului. Quinn avea nevoie sa fie liber, sa gaseasca acel ceva pe care il cauta si cumva sa se autopedepseasca.  Nu avea trecut si nici viitor. Pentru Maggie avea doar prezentul, asta daca ea va accepta. Si o face pentru ca stie si intelege prin ce trece Quinn, stie ca are nevoie sa se regaseasca si sa capete iertare.

Cand vine vremea primelor teste ale vasului Vol de Nuit, Quinn doreste sa ii ia cu el si pe  cei doi nepoti ai sai, dar nu stia daca Alex va dori sa ii lase.
Dupa doua saptamani va reveni pentru scurt timp la Maggie si apoi totul va lua sfarsit. Dar cum se va intampla asta, va las sa aflati singuri, singurei. J
  
Nota personala: Este o poveste foarte apropiata de viata reala, o poveste despre a doua sansa, despre vinovatie si regret.  Se citeste usor, nu are multe detalii, e ca si cum ai afla viata unui prieten povestita chiar de el.
Neavand un vartej de situatii, poate fi considerata plictisitoare, dar este genul de carte ce trebuie privita in substrat. Are tristete, dar si zambete si este ca o lectie, pentru ca doar atunci cand ai pierdut ceva, realizezi cat de mult a insemnat pentru tine.
Finalul l-as fi vazut mai potrivit ca o drama partiala. De obicei prefer ceva mai vesel, dar aici cred ca ar fi fost mai interesant asa.

Personajul Magie are un un rol dificil. Viata nu a fost deloc dreapta cu ea, iar acum ar trebui sa accepte cu capul sus plecarea lui Quinn. Ei bine asta nu e deloc usor nici macar printre randurile unei carti.
Quinn a fost cam nedrept oferindu-i doar o scurta perioada din viata lui. Sincera sa fiu nu am prea reusit sa-i inteleg logica si de aici mi-a venit ideea de final dramatic in ceea cel priveste.

Nota: 8 / 10

Astazi alaturi de mine au postat si:
Adelina

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12988857/?claim=kkbsqb6f2ax">Follow my blog with Bloglovin</a>

6 comentarii:

  1. nu e chiar pe placul meu. am incercat si eu mai demult sa citesc danieele steel, da n-a mers :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine nu se numara printre autoarele prefare, dar are cateva cateva titluri bune.

      Ștergere
  2. cred ca am si eu cartea asta dar inca mai am altele care ma asteapta. o sa imi fac totusi timp pentru fiecare in parte. :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Unele carti de Danielle Steel mi-au placut. :)

    RăspundețiȘtergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.