Books, Beauty & Stuff

20 martie, 2014

Cartea saptamanii - Adevarata avere de Judith Michael

Asa cum v-am obisnuit, ziua de joi este dedicata unei carti. Avem si o noutate, astazi ni s-au mai alaturat alte doua bloggerite, asa ca suntem 7 . J

Judith Michael este pseudonimul literar al sotilor Judith Barnard si Michael Fain. Sub acest pseudonim au publicat 11 carti cu actiune contemporana. Despre una dintre ele va vorbesc astazi.  Am incercat sa vi-o povestesc cat mai detaliat asa ca am din nou o postare luuuunga. I-am aruncat un ochi critic si parca totusi e prea lunga, dar chiar nu stiu ce sa scot din ea ca sa o scurtez. J

Titlu engleza:  Posesion
Gen: Contemporary romance

Adevarata avere este povestea unei femei cu doi copii care invata cum sa traiasca si sa se descurce singura atunci cand sotul ei decide ca trebuie sa dispara.
Craig Fraser trebuia sa se intoarca dintr-o  calatorie de afaceri din Toronto, dar se pare ca  nici nu a ajuns acolo. Katherine Fraser anunta politia gandindu-se la ce era mai rau. Nu crede in speculatiile acestora cum ca poate este vorba de o alta femeie.
Carl Doerner, partenerul  lui  la Vancouver Construction este convins ca a fugit. De abia descoperise ca timp de doi ani a delapidat din fondurile companiei. Stabilisera sa nu-l denunte, iar Craig sa puna banii la loc.
In scurt timp presa vuia, poza lui Craig era pe prima pagina si  reporterii ii bateau la usa.

In San Fracisco, Ross Hayward a citit de mai multe ori povestea delapidarii, iar imaginea personajului ii era cunoscuta. Acel Craig ar fi putut fi varul lui.  Craig Hayward, a disparut in urma unui accident naval. A sarit in apa sa-si salveze sora, ea a murit, iar el a disparut.
Katherine stia despre Craig ca a fost crescut de o familie adoptiva, in schimb se pare ca a avut si are o intreaga familie.
Ii cunoaste pe toti cand Ross o aduce in San Fracisco. Victoria, eleganta,  la 88 de ani era inca in putere, presedintele si detinatoarea a 50% din actiunile companiei de constructii Hayward Corporation.  Tobias Wheatley era fratele ei care gasea mereu un un citat potrivit fiecarei  situatii si discutii. Melanie,  sotia lui Ross, se simtea bine in lux, vesnic nemultumita, o vedea pe Katherine ca pe o oportunista. Claude Fleming, avocat si prieten de familie. Derek fratele lui Ross, un tip aratos si distant. Ann si Jason erau parintii lui Craig.

Katherine nu se simtea bine acolo, erau oameni bogati, iar ea parea atat de stersa printre ei. Erau familia lui Craig, familie care vroia sa afle mai multe despre el si totusi parca nu. Schimbau subiectul mai mereu si nu spuneau nimic concludent pentru ca ea sa afle si sa inteleaga mai multe despre partea necunoscuta a lui Craig. Ar fi avut puterea sa angajeze detectivi care sa-l caute, dar nimeni nu a propus asta, parca nimeni nu-l dorea pe Craig inapoi. Le intoarce spatele si pleaca.

Intoarsa la Vancouver incearca sa supravietuiasca cu putinii bani pe care ii mai avea. Lunile trec, nu reuseste sa-si gasesca de lucru asa ca alege sa vanda casa pe care chiar ei o construisera si cu toate plansetele si impotrivirea copiilor se muta in San Fracisco. Prietena ei, Leslie, o ajuta sa le gasesca un apartament si-i ofera un loc de munca ca ajutor de vitrinier. Apartamentul nu se compara cu frumoasa lor casa, era mic, dar Katherine il transforma intr-un camin cat de bine poate cu resurse limitate.

Viata lor  merge mai departe astfel. Ii placea sa faca bijuterii, dar nu avea tehnica. Isi dorea sa fie  profesionista si sa castige bani asa ca face face ucenicie si un curs, iar noaptea facea schite ce aveau sa o ajute in confectionarea bijuteriilor.
Usor, usor toti membrii familiei lui Craigo cauta. Dupa cum spuneau, doreau sa o cunoasca sau poate erau ingrijorati pentru ca daca Craig s-ar fi intors, ar fi intervenit schimbari in averea familiei.
Nici unul nu vorbea prea mult de indidentul naval. I se spunea doar chestii de suprafata, iar singurii care ar fi putut sa o lamureasca erau Derek si Ross pentru ca au fost prezenti.

Derek o suna si o invita la masa. Acum el nu mai parea atat de rece ca atunci cand au facut cunostinta si chiar se simtea bine in compania lui. Continua sa iasa cu el la petreceri simandicoase, la cina sau in cluburi. Incantata de lumea in care intrase aparea la bratul lui, avand toata  atentia lui.  Era un  barbat care ii spunea ca este uluitoare, era fascinata de puterea lui se simtea speciala. Ii lipsea sa fie aproape de un barbat si singurul care o suna era el. Nu intelegea totusi de ce tocmai ea cand putea avea orice alta femeie.
La Craig nu se mai gandea in permanenta, nici nu stia daca l-ar mai accepta acum daca s-ar intoarce. Primeste in cateva randuri  bani prin posta, dar fara nici un mesaj si de fiecare data aparea o alta localitate pe plic. Dar ce va face daca el o va implora sa-l primeasca inapoi?
Acum se simtea si arata mai sigura pe ea.   Isi schimbase coafura, era atragatoare si dorita de Derek. De Anul Nou cand era impreuna cu el, copii o suna impacientati ca tatal lor era acolo si o asteapta. Pana ajunge ea el plecase, gaseste doar un bilet cu o avertizare neprecizata asupra lui Derek.

Are o prima intalnire cu Mettler, proprietarul unui luxos magazin de bijuterii. Nu avea bani sa lucreze in aur si folosea otelul si arama. Bijuteriiile erau frumoase, dar banale si mai avea ceva de lucrat la tehnica dupa spusele lui Mettler. Ii da totusi o mica comanda.
Mettler nu este prea multumit nici a doua oara cu toate ca acum avea si bijuterii din aur facute din  lingoul primit de Craciun de la Derek. 
Isi dedica timpul confectionarii de bijuterii atunci cand este concediata de mitocanul sef Gil Lister .
Cand il refuza pe Derek cu participarea la un eveniment, el apare insotit de Melanie, sotia lui Ross. Ea isi pune intrebari asupra faptului ca el incearca sa cucereasca femei importante pentru fratele si varul lui. Ea, Jennifer,   dupa cum aflase in urma cu ceva timp si Melanie.  Fusese folosita doar pentru razbunare asa ca relatia lor se opreste aici din dorinta ei, lasandu-l pe Derek negru de furie.

A treia prezentare la Mettler  ii aduce ceea ce-si dorea. Piesele de acum erau spectaculoase si aveau sa-i fie expuse in vitrina principala. Mettler deja planuia publicitatea si succesul ce avea sa vina pentru amandoi.

Victoria urma sa plece la casa familiei, in sudul Frantei. Tobias si ea ii propun sa mearga si ea cu copiii pentru un sejur de minim 4 saptamani. Incantata de a ideea unei vacante accepta.
Pe de o parte, Victoria ii propune si lui Ross calatoria asta. Intre timp, in viata lui aparusera evenimente si bune si rele. Incepuse un proiect nou si important pentru firma lui de constructii. In schimb casnicia cu Melanie nu mergea la fel de bine si au divortat.
In Paris „cu ajutorul” Victoriei cei doi s-au intalnit si s-au apropiat. Ea face primul pas cand ii spune ca ar vrea sa stie daca el o place. De aici si pana cand el si-a declarat dragostea pe care i-a purtat-o in tot acest timp de cand a cunoscut-o, e doar un pas. Sentimentele erau reciproce, dar ea se simtea inca legata de Craig. Avea nevoie sa se elibereze de el pana sa poata merge mai departe casatorita cu Ross. Asta o putea face doar ca ar fi putut sa-l mai vada inca o data si sa-i vorbeasca.
Sperand ca nu-l mai vrea in viata ei, Ross se implica personal in cautarea lui Craig. Descopera ca acesta mai avea o viata in Calgary. O femeie  care il cunostea foarte bine, stia despre familia lui Vancouver,  dar si despre cea din San Francisco. Stia ca o iubea pe Katherine, dar timp de doi ani i-a fost si ei alaturi, inclusiv cu bani.   Il iubea si spera ca se va intoarce la ea.
Cum era de asteptat, Craig se intoarce la Katherine, implorand-o sa-l primeasca inapoi. Daca il accepta ramane de vazut.

Derek este un personaj negativ in ciuda farmecului personal. Mettler anuleaza colaborarea datorita uneor vorbe „soptite” de acesta. Tot din cauza lui, Ross are probleme cu o cladire. A fost construita la repezeala pentru a scuti bani, iar proasta rezistenta s-a vazut la un cutremur. Acum Ross trebuia sa plateasca 5.000.000 de dolari, iar Derek nu vrea sa-si asume responsabilitatea. Singura care putea face ceva in privinta asta ar fi fost Victoria, dar Ross vrea sa o fereasca de un eventual scandal.  Poate doar sa afle de la altcineva. Cine oare?

Nota personala: Povestea poate fi considerata putin banala, dar tine curiozitatea la limita de sus. Actiunea este lenta, are multe detalii, dar se citeste usor. Personajele sunt simpatice si usor de retinut cu toate ca sunt multicele.
Katherine are un caracter puternic, a vrut sa reuseasca prin propriile forte, iar transformarea fizica si mentala a fost bine venita, un pas inainte pentru personajul ei.
Un pas inapoi l-a facut cand l-a pus pe Ross in stand by. Nu am reusit sa inteleg asta, dar ma rog, sa zicem ca face parte din sarea si piperul acelei curiozitati de care ziceam.
Ar fi interesant de vazut un film cu aceasta intriga. 

Nota: 9.5
Curioase de celelalte fete? 
Iulia 

6 comentarii:

  1. Interesant subiectul cartii, e destul de complexa. Iti dau dreptate, cred ca un film cu acest subiect ar avea succes :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea citesc eu romance, dar poate m-as incumeta ;).

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar pare un subiect bun pentru un film. :D

    RăspundețiȘtergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.