Books, Beauty & Stuff

07 martie, 2014

Cartea saptamanii - Cantecul de sirena de Nora Roberts

Ta, na,na, nam! Va prezint cartea saptamanii cu intarziere de o zi :D Sunteti pregatiti de o postare lunga (dar interesanta,  sper eu) ? 

Titlu engleza: Whiskey Beach
Gen: Contemporary romance / Romantic suspense

Eli London se intoarce la Bluff House avand sarcina de a se ocupa de ea dupa dorinta bunicii sale.
Dupa un an lung si dificil Eli era epuizat. A fost acuzat ca si-a omorat viitoarea fosta sotie, a fost anchetat si supus atentiei publice. Isi pierduse slujba de avocat de drept penal si toti in afara de familie i-au intors spatele. Un barbat ce o data se imbraca doar la patru ace, acum slabise si era bantuit de cosmaruri.

Relatia lui cu Lidsay se degradase, au facut consiliere de cuplu, au ajuns la separare de proba si bineinteles la divort. Sora lui a vazut-o pipaindu-se cu un alt barbat, fapt pentru care el angajeaza un detectiv particular. Afla ca Lidsay il insela de opt luni, cu trei luni mai mult decat separarea ceruta de ea. S-au certat urat la galeria de arta la care ea lucra cand el a infruntat-o furios.
Aceeasi furie il face sa mearga in casa in care au locuit impreuna pentru a lua inelul familiei London pe care ea nu merita sa-l pastreze, un tablou si serviciul  de cafea din argint. O gaseste in biblioteca cazuta pe o parte in fata semineului intr-o balta de sange. 

Bluff House ce se inalta deasupra plajei Whiskey, apartinuse dintotdeauna familiei London si avea chiar si o legenda interesanta. Zestrea Esmeraldei fusese furata de pirati, dar nava acestora, Calypso naufragiaza chiar la poalele  Bluff House. De-a lungul timpului multi se aratasera interesati de legenda si sperau ca vor gasi comoara.

Aflat acum la Bluff House ii parea rau ca nu a mai venit de aproape 3 ani la bunica lui, Hester London. Pierdut in viata si in problemele lui nu isi gasise timp sa vina, iar acum regreta. La cei aproape 80 de ani, Hester nu spunea nu tehnologiei asa ca corespondau mereu telefonic, prin e-mail, Facebook sau Skype si totusi asta nu  se compara cu vizita lui persoanla.
Acum  Hester se refacea dupa un  accident in casa familiei din Boston. O gasise o vecina cazuta la capul scarilor. Era grav lovita si mai avea de tras inca pentru recuperare. Partea proasta era ca nu-si amintea nimic, nu stia nici cum a ajuns pe scari.

Abra Walsh, arata „ca o zana, una inalta si supla”. Facea curatenie pentru bunica lui o data sau de doua ori e saptamana. In rest mai facea curatenie si pentru alte persoane, tinea cursuri de yoga in subsolul bisericii de 5 ori pe saptamana  si o data pe saptamana in casa ei. Era si acreditata pentru masaje terapeutice.
Abra, pe numele intreg Abracadabra (da, chiar asa :D) are o multime de talente. Este o femeie puternica, nonconformista, indrazneata si optimista. Are propriul trecut dureros, dar a invatat sa mearga mai departe, este increzatoare in puterile ei si stie exact ce-si doreste de la viata.

Ea l-a vazut asa cum era, un barbat trist ce avea nevoie de alinare. Asa ca vrea doar sa-l ajute, ii placea sa ajute oamenii. Ii gateste, ii face cumparaturi, spala, face curatenie. Il impulsioneaza sa faca sport, sa bea apa. Il convinge cu greu sa-i faca masaj, tensiunea din el era greu de eliminat, dar ea nu se lasa. Vroia sa-l faca din nou sa zambeasca.

Pentru Eli scrisul fusese un hobby inca din facultate, iar il ultimile luni  descoperise ca era o buna terapie. Incepe sa scrie un  roman, un thriller juridic.  Incearca sa-si impuna un alt stil de viata, sa nu-si mai planga de mila. Iese la plimbare, incearca sala de sport bunicii si este dezamagit cand isi da seama ca pana si aceasta rezista mai mult pe micul aparat multifunctional de fitness. Fusese sportiv o data, dar cum era fara putere si vlaga.

In Whiskey Beah apare un detectiv particular, Kirbi Duncan, ce o abordeaza pe Abra cu intrebari despre Eli. Abra este revoltata si nu intelege cum de Eli nu vrea sa faca nimic pentru asta. Aceste decide ca este vremea sa lupte, trebuia sa afle cine a omorat-o pe Lindsay si astfel se putea discredita.  
Isi viziteaza avocatul in Boston, cere sa angajeze un detectiv, de data asta o femeie si ramane peste noapte in casa familiei.

In acest timp in Wiskey Beach se pornise o furtuna, iar Abra se duce la Bluff House sa verifice daca sunt toate ferestrele inchise. Acolo se luase curentul, iar vechiul generator se pare ca nu a pornit. Spre iesire este atacata pe la spate de un barbat, dar il loveste si reuseste sa fuga direct la prietena ei Maureen. Mike, sotul ei il anunta si pe Eli care soseste extrem de ingrijorat.
Politia era deja la Bluff House, intrarea fusese fortata in ciuda sistemului de alarma, iar alimentarea cu electricitate intrerupta. Din casa nu parea sa lipseasca nimic, dar dupa plecarea politiei cand coboara la subsol pentru a repara generatorul gasesc unelte de sapat langa o groapa foarte mare care  sigur nu a fost sapata doar in seara respectiva. Abra si-a amintit ca Hester cand a iesit din spital i-a spus sa schimbe codul alarmei si toate incuietorile.
Banuiala lui Eli era ca respectivul venise acolo pentru zestrea Esmeraldei si mai mult ca sigur el o impinsese pe Hester pe scari. Aceasta era batrana, dar era o femeie inca puternica, asta o dovedeau exercitiile fizice  si de yoga pe care le facea.

In aceea noapte detectivul Duncan se intalneste cu angajatorul sau acolo in Wiskey Beach. Era suparat ca acesta intrase cu forta in Bluff House,  dar este  impuscat si aruncat de pe stanci. Camera detectivului, biroul si casa din Boston, sunt mai tarziu golite si curatate de orice dovezi. Acest personaj dorea razbunare pentru Eli, pentru era sigur ca el isi omorase sotia,.
Cand cadavrul ii este descoperit, in ancheta intervine detectivul  Wolfe din Boston, cel ce anchetase moartea lui Lindsay. Era convins ca Eli este vinovatul si pentru moartea lui Lindsay, dar si pentru a detectivului.  Singurul sau alibi era Abra, cu ea fusese in aceea noapte.

In continuare personajul misterios ce a sapat in subsol le da tarcoale. Pistolul cu care Duncan a fost impuscat este plasat in casa lui Abra aducand astfel mai multe dovezi impotriva lor. Wolfe ar fi fost fericit si multumit sa poata dovedi vinotia lui Eli ce a fost mai mult ca sigur ajutat de Abra. Singurul care le acorda prezumtia de nevinovatie in acest caz, dar si in cazul Lidsay pentru Eli era detectivul Corbett .

Curiosi de ce se va mai intampla? Va invit sa citi cartea. Asa puteti afla cine a comis cele doua crime, Lindsay si detectivul Duncan. Cine a sapat groapa si daca aceeasi persoana este vinovata si de caderea lui Hester. Dar oare comoara chiar exista?

Nota personala: De doua ori mi-am format o parere asupra criminalului, dar m-am inselat. Nu am banuit nici o clipa adevarul. Asta imi place la o carte de genu', sa nu dea deloc indicii pe parcurs.
Cuprinde si o frumoasa poveste de dragoste si experienta a doi oameni ce invata din nou sa iubeasca si sa se increada unul in altul.
Abra este genul de om care te juta sa te ridici din noroi si sa mergi mai departe zambind. A avut propriile ei trairi, a trecut prin multe, dar a avut curajul de a merge mai departe. Fata de alte personaje feminine din carti, este ceva mai infipta (din toate punctele de vedere J J)  si este prima care isi pune sentimentele pe tava.
Eli, nu stiu daca fara Abra si-ar fi revenit atat de rapid. A avut si el ambitia lui, si-a dat seama ca prea isi plange de mila, dar Abra a fost ceea care l-a sustinut si nu i-a intors spatele stiind ca a fost suspect de crima. A avut propriile ei convingeri, avand in vedere faptele, ca Eli nu putea savarsi aceea crima.

Nota: 9.5 / 10

Sa vedem si celelalte recenzii:
Gabriela





4 comentarii:

  1. pare o carte interesanta. Am multe carti din colectia Lira dar nu le-am citit inca. Poate acum o sa imi fac mai mult curaj :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. uau...ce recenzie :D dupa ce termin cartile de la editura trei, cred ca o sa iau o pauza de la romane politiste si-o sa ma axez si pe carti de genul asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De abia astept. Si mie imi plac cele politiste, dar nu la fel de mult ca acest gen. :D

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.