Books, Beauty & Stuff

29 mai, 2014

Cartea saptamanii - O iubire imposibila de Mary Jo Putney

O iubire imposibila este ultima carte din serie,dar nu va fi si ultima despre care o sa va povestesc. Inaintea ei avem Raul de foc, dar le-am incurcat si nu am citit-o inca. Plus de asta, volumul I a apurut de curand asa ca il am in plan pentru viitorul apropiat. Interesant, nu-i asa? Restul au aparut toate in 2012 si la doi ani distanta scot si primul volum. J

Titlu engleza:  One Perfect Rose (1997)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2013
Pagini: 235 + 225
Editura: Lira / Litera
Traducere: Ecaterina Ramboi
Seria: Fallen Angels  - Nicholas Davies -  Thunder and Roses ( Tunete si trandafiri ), Rafe Whitbourne - Petals in the storm ( Taina contesei ), Lucien Fairchild - Dancing on the wind ( Dansul pasiunii ), Robert Andreville  - Angel Rogue ( Calatorie spre iubire ), Michael Kenyon - Shattered rainbows ( Curcubeie sfaramate ), Kenneth Wilding - River of fire ( Raul de foc ), Stephen Kenyon - One perfect rose ( O iubire imposibila ).

Londra, 1795
O fetita de 3 ani murdara si tematoare este gasita de Maria si Thomas Fitzgerald pe strazile de langa portul Londrei. Au adoptat-o si au numit-o Rosalind. 

Ashburton Abbey, 1818
Stephen Edward Kenyon, duce de Ashburton primeste o lovitura grea atunci cand medicul familiei il anunta ca sufera de o boala incurabila, o tumefactie a stomacului si ficatului, pentru care nu exista tratament. Mai avea  de trait 3 luni  sau 6 in cel mai fericit caz.
Un barbat de doar treizeci si sase de ani, un adevarat Kenyon care a respectat intotdeauna regulile, este acum macinat de gandul apropiatei sale morti. Nu dorea sa vada mila nimanui, vroia sa fie liber, sa se bucure de fiecare clipa ramasa. Paraseste Asburton Abbey cu cateva haine simple si calatoreste ca un om de rand.

Ajunge la o reprezentatie a teatrului ambulant Fitzgerald si de aici intamplarea face ca el sa-l salveze de la inec pe Brian, baiatul de 8 ani al familiei. Este lovit la cap si cea care il ingrijeste este Rosalind. Avem atratie, un sarut si parere de rau pentru scurta lui viata. 
Nici dupa ce isi revine nu se intoarce la conac ci ramane alaturi de ei, fara sa le spuna ca este duce.  Accepta rugamintea lor si joaca intr-o piesa de teatru ajungand mai apoi si in alte roluri. 

Boala lui era in permenenta prezenta cu crize puternice, il mai calmau usor pastilele de opiu, preparate de medic si laptele.  Cele mai multe se petreceau noaptea, dar o data, un astfel de atac are parte in prezenta lui Rosalind. Acum ii spune ca este pe moarte, iar destanuirea o apropie si mai mult de el. Pentru ca "o voia, si sangele lui neinduplecat de Kenyon ii dicta ca trebuie sa o aiba langa el atata timp cat va mai respira", o cere in casatorie. Va fi nevoita sa-l vada stingandu-se fara sa-si arate durerea, dar avea nevoie de ea asa ca accepta. 
Casatoria are loc in cateva zile cu o dispensa speciala si toata lumea afla exact atunci ca este duce. 

In Londra Stephan isi definitiveaza treburile inclusiv schimbarea testamentului. S-a bucurat de sotia lui, au petrecut mult timp impreuna si a cumparat teatrul Athenaeum, inchis de cativa ani, oferindu-l familiei Fitzgerald. 
Boala a avansat rapid, iar crizele deveneau din ce in  ce mai puternice si mai dese cu cat se apropia de finalul celor trei luni. 

Rosalind isi doreste sa afle cine ii sunt parintii, iar participarea lor pur si simplu intamplatoare la o serata muzicala, o aduce alaturi de familia mamei sale, o eglezoaica casatorita cu un francez. Au murit amandoi, iar ea, copil fiind a fost de fata la moartea lor. In Anglia a ajuns cu ajutorul doicii sale, a carei inima a cedat la coborarea de pe vas. 

O criza puternica il tintuieste pe Stephan la pat, acesta putand fi sfarsitul, iar Rosalind da in sfarsit frau liber lacrimilor pentru ca pana acum s-a aratat tare pentru el. Stephan nu se va putea bucura de copilul care ii crestea in pantece. 

Soseste cumnata lui Catherine si insista pentru a-l cheama pe medicul care i-a salvat sotului ei, Michael, incercand o transfuzie de sange (Curcubeie sfaramate). Ea avea deplina incredere in Ian Kinlock. 
Acum afla si Rosalind ca in tot acest timp Michael s-a aflat in cautarea lor. Fusese anuntat despre boala fratelui sau de la medicul acestuia,  cu care se afla de ceva vreme pe drumuri, ajungand pana in Scotia chiar. 

Stephan este consultat de medic si surpriza, nu suferea de nici o boala.  In schimb starile de rau se datorau unei otraviri pe termen lung. Cine si de ce ii vrea moartea aflati citind cartea. :D

Nota personala: Ahhh, iubesc cartea asta! :) Si de aceasta data autoarea a creat o poveste frumoasa, doar nu degeaba se numara printre preferatele mele. 
Povestea de dragoste infiripata intre protagonisti nu parea a avea un final fericit, iar fiecare rand citit m-a tinut in priza pana la deznodamant si bineinteles mi-a parut rau ca s-a terminat.  Eram sigura  ca nu este vorba de o boala incurabila si am ghicit si vinovatul, dar nu si motivul pentru ca a fost bine ascuns. 
Actiunea este lenta,  deloc complexa, accentul fiind pus pe sentimentente, dar fara a avea dulcegarii. 
Personajele sunt nemaipomenite, iar evolutia lor a fost frumos creionata. 

Nota: 9.8 / 10

Iar acum sa mergem in vizita si la celelalte fete pentru a vedea cartile alese pentru astazi. 





5 comentarii:

  1. interesant. adica...e bolnav, da de fapt nu e. nu ma asteptam. hmmm...unde te duc si cartile astea :D

    RăspundețiȘtergere
  2. aduce un pic cu o alta carte despre care am auzit. cred ca ar fi pe placul meu :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru vizita si invitatie! :)

    RăspundețiȘtergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.