Books, Beauty & Stuff

08 mai, 2014

Cartea saptamanii - Regulile dragostei de Freya North

Ca in fiecare joi, am o postarea pregatita pentru cartea saptamanii. Enjoy it! :)

Titlu engleza:  Love rules (2005)
Gen: Contemporary romance
Aparitie:  2009
Pagini: 416
Editura: Polirom
Traducere: Lorena Lupu

Freya North mi-a fost necunoscuta pana la aceasta carte. Acum ca am prins gustul cred ca as mai putea incerca si alte titluri. Pentru prezenta, ii multumesc inca o data Carlei, pentru ca ea mi-a trimis-o. 

Regulile dragostei, a fost prezenta in top 10 al celor mai bune bestseller-uri si a batut toate recordurile de vanzari ale autoarei. 
Este povestea a doua tinere, bune prietene inca din copilarie. Alaturi de ele avem alte doua personaje principale, Mark si Saul.
Alice Heggarty  este editoare de succes la o revista. A avut in viata ei o multime de barbati, a trecut din relatie in relatie si toate s-au sfarsit cu lacrimi.
Thea Luckmore este maseuza profesionala. Total opusa prietenei ei, crede in aceea dragoste speciala si unica,  alaturi de un Fat Frumos.
Mark Sinclair "... era un om bun, pentru ca avusese convingerea nestramutata, timp de douazeci de ani, ca, daca esti baiat bun, toate visurile ti se implinesc. " Pentru asta, premiul lui ar fi putut fi Alice pentru ca pe ea a iubit-o inca din liceu. Ii era confident si prieten, pe umarul lui plangea  Alice dupa fiecare dezamagire din relatiile pe care le avea. 

Satula de aceste dezamagiri, Alice il cere in casatorie pe Mark. Era un om iubitor, atent, placut de toata lumea, nu se certa niciodata, cu totul diferit de ceilalti barbati din viata ei si spera ca alaturi de el va fi fericita. Astfel s-a indeplinit cel mai frumos vis al lui Mark. 
Timpul trece, el avea un job  bun, dar care necesita multe delegatii, iar Alice nu suporta sa stea singura, asa ca de cele mai multe ori, la intorcerea lui, era bosumflata. Viata sexuala parea a fi ok,  dar Mark era un barbat care facea totul ca la carte fara sa se abata pe langa.  In schimb, Alice simtea nevoia de ceva mai piperat. Gandul ca s-a plictisit de el ii dadea tarcoale. 
Nu prea are incotro, cand firma organizeaza o vacanta alaturi de colegii ei, dar starea de nemultumire si mahmureala din acel moment dispare brusc atunci cand il cunoste pe cel ce le era ghid. Paul, un musculos, cu niste coapse mortale,  care la randul lui s-a aratat interesat de ea.
A obtinut astfel ceea ce-si dorea. Perversiune si sex animalic. Acum era pregatita sa se intorca la sotul ei, doar ca lui Paul i s-au aprins calcaiele. In scurt timp a venit la ea, au facut sex intr-o casa imputita si mai apoi au continuat cu mesaje. Starea ei se schimba in functie de aceste mesaje. Era bine sau prost dispusa in functie de raspunsul lui, iar asta se vedea si in viata personala alaturi de Mark, dar si la job. Paul era un barbat vulgar, vorbele lui perverse o excitau si o incantau pe Alice. Ceea ce trebuia sa fie doar o noapte de sex, a a devenit o adevarata aventura.  Cand intr-un final realizeaza ceea ce-a facut si intelege cand de bun este sotul ei, intrerupe orice legatura cu Paul si-si doreste sa devina o sotie iubitoare.
Mark a vazut schimbarile ei de dispozitie si poate ca le-a si inteles. I-a verificat o data telefonul si a vazut mesajele de la Paul, cu inima bubuindu-i in piept. A vazut si mesajele de la Alice in care ii spunea sa o lase in pace si doar atat i-a trebuit. Nu i-a spus niciodata ca stie, iar viata lor a continuat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.


Thea  incerca sa-si revina din mahmureala capatata la nunta lui Alice cu Mark. Neavand o stare psihica prea buna merge intr-un parc unde il intalneste pe Saul Mundy. Era frig, iar Saul ii ofera geaca lui Armani si stabilesc sa se revada in acelasi loc peste exact o saptamana. Atunci,  datorita unui caine, intamplarea face ca ea sa plece fara prea multe vorbe si fara a-i inapoia geaca.
Se revad, se indragostesc si au o relatie frumoasa si perfecta. Stabilesc sa cumpere o casa si sa se mute impreuna. Totul se naruie cand il vede pe Saul intrand si iesind dintr-un bordel. Este distrusa si il evita pe cat de mult poate, se culca cu el observand atent trairile lui. Era sigura ca ii facea placere si in nici un caz nu-i lipsea sexul de toate felurile, dar atunci de ce se duce si plateste pentu sex in alta parte?
Intra in acel bordel, are o criza de nervi, iar una dintre fetele de ecolo ii vorbeste frumos si ii explica ca dragostea nu are nici o legatura cu ceea ce facea el acolo.
Thea considera ca poate nu-l iubeste suficient de mult cat sa treaca peste si sa stea cu frica in san ca se poate duce oricand. Saul o roaga pentru inca o sansa, promite ca nu va mai face niciodata asta. O iubea enorm de mult pe Thea si din punctul lui de vedere, nu o inselase, era doar sex pe bani, asa cum fac multi alti barbati.  Relatia lor se termina in acest punct lasand in urma doi oameni tristi.

"Mi-am asternut visurile la picioarele tale
Paseste cu grija, caci pasesti pe visurile mele"
  
Nota personala: Nu este romanul clasic de dragoste, este scris intr-un mod foarte realist si aduce in prim plan vietile de zi cu zi ale unor oameni ce ar putea fi reali.  Sunt lucruri care se pot intampla in orice cuplu, lucruri care distrug familii.
In prima parte a cartii nu se intampla nimic special si chiar ma gandeam ca e plictisitoare. Si mai apoi a inceput actiunea. Nu este acel gen de actiune trepidanta, nu. E serioasa, decurge lent, cu multe detalii potrivite pentru o viata reala si trece prin diverse stari. Prietenie, iubire, atractie, dorinta, dezamagire, tristete.  
Nu stiu cat de corect poate fi faptul ca Alice si-a inselat sotul, pe Mark care o iubea din tot sufletul si ajunge totusi sa-i fie bine. Iar Thea, care mereu a visat la o dragoste ca din povesti si cand in sfarsit isi gaseste printul are parte de atata tristete. Viata e perfida pana si in carti. 

Nota: 9

Astazi doar eu si Gabriela spunem prezent. Click pentru a vedea si cartea aleasa de ea. 

6 comentarii:

  1. Cam trista, dar in acelasi timp atractiva. :)
    Si lista mea e intr-o continua crestere...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se pare interesanta. decat stilul clasic de "au vazut, s-au placut", cred ca aceasta carte are si ceva in plus. e de citit. am bifat-o!

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu as citi-o, dupa recenzia ta.

    RăspundețiȘtergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.