Books, Beauty & Stuff

31 iulie, 2014

Cartea aptamanii - O sotie potrivita pentru un marchiz de Sarah MacLean

Hello, hello!
Pentru ca astazi este joi, va invit sa cititi descrierea unei carti historical. Sper sa va placa!

Titlu engleza:  A Rogue by Any Other Name (2012)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2014
Pagini: 374
Editura: Alma / Litera
Traducere: Elena Marin
Seria: The Rules of Scoundrels - A Rogue by Any Other Name ( O sotie potrivita pentru un marchiz ), One Good Earl Deservers a Lover ( O iubita potrivita pentru un conte ), No Good Duke Goes Unpunished (Un targ potrivit pentru un duce ), Never Junge a Lady by His Cover

Londra 
Iarna, 1822
Tanarul Michael, marchiz de Bourne pierde toata averea mostenita la un joc de carti. Vicontele Langford ii era prieten si cel care avusese in grija marchizatul de Bourne la moartea parintilor sai. Acum a insistat ca ei sa joace mai mult, l-a lasat sa castige de cateva ori si apoi i-a dat lovitura de gratie.
Bourne le intoarce spatele tuturor si pleaca jurand sa se razbune. I-a ramas doar un conac gol, cativa acrii de teren in mijlocul mosiei Falconwell si un titlu care acum cazuse in dizgratie.

Inceputul lunii ianuarie, 1831
Il regasim pe marchiz ca partener in conducerea clubului Ingerul Cazut, alaturi de Chase, Temple si Cross.  Un magnific loc al pierzaniei unde se intra doar in calitate de membru. Un vitraliu mare care ilustra decaderea lui Lucifer, le amintea oamenilor de pierderi, dar si decaderea lor.
Timp de noua ani a asteptat vesti despre Langford si in sfarsit acum le primeste. Se pare  ca mosia  Falconwell nu ii mai aprtinea intrucat a pierdut-o la un joc de carti. Ce ironic!
Actualul proprietar era marchizul de Needham si Dolby, iar terenul a fost inclus in zestrea fiicei sale mai mari, Penelopa.
Aceea  Penelopa care in copilarie i-a fost prietena. Acum la 28 de ani inca nu era casatorita  cu toate ca fost cea mai buna partida de acum cativa ani. 

Bine-crescuta Lady Penelopa Marbury, are o noua cerere in casatorie, de data acesta de la Tomas Alles, fiul vicontelui Langford. Dar in nici un caz nu putea fi vorba de asa deva pentru ca Tommy ii era prieten inca din copilarie, iar ea visa la o casatorie din dragoste. Refuzandu-l si-i pune in cap pe parinti, dar si pe celelalte doua surori nemaritate.
De la scandalul in care a fost implicata, cand logodnicul ei s-a casatorit cu altcineva din dragoste, a mai  primit cereri in casatorie, dar nu a acceptat nici una.
Acum i se pune in vedere ca pana la finalul anului sa se casatoreasca. In acest fel si surorile ei ar beneficia de casatorii avantajoase.
De aceea mosia Falconwell a fost adaugata zestrei, pentru a atrage cat mai multi petitori.  
In aceea noapte, suparata, Penelopa pleaca la plimbare pe noul ei domeniu. Din punctul ei de vedere,  acesta inca ii mai aprtinea lui Bourne. Iar el era acolo. Initial s-a speriat pentru ca ar fi putut fi oricine, dar cand il recunoaste nu-i vine sa-si creada ochilor.
Nu mai era un baietel impiedicat, ci un barbat in toata firea, chipes si bine facut. Bucuria revederii este intrerupta de realitatea schimbarii lui, noul Borne nefiind pe placul ei.  

Pentru Bourne, nici ca se putea mai bine. Faptul ca a gasit-o aici il scutea de o gramada de munca. Daca o va necinsti, va fi obligata sa se casatoreasca cu el si astfel Falconwell va fi din nou al lui. Dimineata sunt gasiti de tatal ei, el triumfator, iar ea cu rochia sfasiata.

Dovada ca lucrurile stateau din ce in ce mai bine, tatal Penelopei ii ofera un document care l-ar fi distrus pe Langford. Era dovada ca Tommy nu era fiul lui si nu conta ca va fi la randul lui distrus. Bastarzii nu erau priviti cu ochi buni de inalta societate.
In schimbul acestei dovezi, nu va dezvalui niciodata felul cum a ajuns casatorit cu Penelopa si se va ocupa si de celelate doua surori pentru a le gasi viitori soti,  intr-o forma cat mai avantajoasa.

Astfel Bourne si Penelopa se casatoresc imediat si pleaca spre Londra. Ea este lasata in casa de la oras, cu bagajele in foaier si fara sa o prezinte personalului, in timp ce el merge direct la club. Un decor extravagant, lachei mult prea tineri si o menajera extraordinar de frumoasa ce nu aducea deloc cu o menajera. Acestia se ingrijeau de Casa Iadului, casa lui Bourne. Si toti ii spuneau exact asa, Bourne. Nu Lord Bourne.

Aceea ar fi trebuit sa fie prima lor noapte, iar Penelopa se gandea ca el este deja cu alta femeie. Dar nu, era la club si se gandea la ea, iar mai tarziu, au noaptea lor de dragoste pentru ca nu putea sta departe de ea. Dimineata Penelopa se astepta sa ia masa cu proaspatul ei sot, dar el plecase. Si asa continua convietuirea lor, pentru ca toata casatoria a fost o afacere si nimic altceva.
Cu toate ca el nu era mai niciodata prezent, nu inceta sa se gandeasca la ea. Ii staruia in minte si o dorea. Pe de o parte Penelopa era debulosata si trista.

O vizita tarzie a lui Tommy o supara pentru ca afla de razbunarea sotului ei. Si asta o aduce in miez de noapte la club, in cautarea lui Bourne.
Esueaza in toate incercarile de a-l convinge sa lase balta ideea razbunarii. Tommy era prietenul lor din copilarie si ii era greu sa  creada ca atat de mult s-a schimbat Bourne incat sa-l distruga astfel, nevinovat fiind.  
Erau mereu in contradictie cu toate ca atractia scapara intre ei din toate partile. Iar toate aceste discutii si lipsa lui de acasa nu parea sa duca la nici un rezultat bun, in timp ce in fata lumii erau doi tineri care se iubeau enorm, asa cum si planificasera bineinteles. Si chiar exista iubire, din partea ei, inca din copilarie.  

Actiunea se intensifica cand ea primeste o invitatie la biliard cu parola de intrare in club, devenind astfel unul dintre membrii. Acolo era asteptata de un barbat si un trandafir alb. Si nu este Bourne acesta. In schimb, el avea planuita pentru aceea seara, distrugerea lui Langford si implicit a bastardului Tommy.  
Cine i-a oferit parola de intrare in club Pandorei si de ce? Va avea sansa de a-si declara dragostea pentru Bourne? Ar putea avea viitor casatoria lor? Va continua Bourne cu planul de distrugere? De ce nu petrecea mai mult timp alaturi de ea?

Nota personala: Nu are impuscaturi, crime sau comploturi, dar are doua personaje extraordinare, iar evenimetele care se succed rapid au efectul cititorului tinut in priza.
Imi place pentru ca este o poveste romantica, fara a fi siropoasa, pentru gandurile atat de contradictorii cu scopul lor si pentru decadenta. Azi noapte nu am reusit sa o las din mana pana nu am terminat-o.
Penelopa pare plapanda si timida, dar a avut curajul de a-l infrunta pe Michael si nu a stat degeaba cand a fost data deoparte.
Pe  Michael l-am urat pentru ceea ce-i facea Penelopei, dar am sfarsit prin a-l intelege si implicit sa-mi placa personajul lui.
Marchizul de Needham si Dolby a dat pana la urma de dovada ca ii pasa cu cine se casatoresc fiicele sale.  
De mama Penelopei am ras de una singura. Este exact mama surorilor Bennet din Mandrie si prejudecata. Urmariti filmuletul ca drept dovada :D J)))))) 
Si inca un lucru care mi-a placut, parola de intrare in club este reprezentat de numele uni inger cazut - Éloa - pe care Lucifer  ademenit-o sa cada din cer. 

Nota: 9.8 /10
Va invit sa le faceti o vizita si celorlalte doua fete care au postat astazi alaturi de mine:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.