Books, Beauty & Stuff

22 septembrie, 2014

Pledoarie pentru gasirea sufletului

Imi pare rau sa o spun, dar traim intr-o lume guvernata de rautate. E plin internetul de stiri si filmulete cu animale torturate in fel si chip. Am inceput sa le evit pentru ca mi se rupe sufletul,  dar sunt atat de multe incat este inevitabil  sa nu-mi sara in ochi. Acum va intreb eu pe voi, cei care faceti rau, voi puteti sa urmariti acele filmulete? Puteti sa dormiti noaptea, puteti sa inchideti ochii si sa va odihniti, dupa ce cu doar putin timp in urma ati omorat un animal in chinuri groaznice?  

Cazuri concrete exista cu nemiluita. Avem pisici stropite cu benzina carora apoi li se da foc, avem catei batuti in plina strada pana sunt lasati ologi, avem caini tinuti in lant si lasati sa moara de foame si de sete. Chiar saptamana trecuta am citit pe o pagina de facebook despre o situatie groaznica, iar imaginile nici nu aveau nevoie de cuvinte. O familie iubitoare de animale, avea in grija 5 catelusi de aproximativ o luna. Cand au mers sa le duca mancare si apa, scena care li s-a infatisat era demna de filme horror. 4 dintre ei au fost gasiti sfasiati, despicati de-a dreptul, cu un cutit. Unul dintre ei avea o piatra bagata in burta, un altul avea capul taiat pe jumatate. Doar un singur catel a a fost salvat, taieturile prin care i se vedea un organ intern au fost reparate si acum este ok. Imi pare rau pentru detalii, dar aceasta este realitatea. Una dureroasa de altfel.
Sa va mai spun si despre Axel, ciobanescul german de 1 an si ceva care urma sa moara cu capul taiat de un topor manuit de cel ce pretindea a-i fi stapan?  Si asta doar pentru ca era bolnav de demodecie. Axel este unul dintre cei norocosi pentru ca a fost salvat. Acum e bine, e sanatos si are o familie adevarata.  Ca el mai sunt multi altii, dar nu au acest noroc.

Asadar, voi acestia care comiteti astfel de fapte... nici nu stiu ce ar trebui sa simt pentru voi. Ar trebui oare sa va urasc sau sa va compatimesc pentru ca nu stiti ce inseamna bunatatea si iubirea unui animal?
Nu ma intereseaza problemele voastre, nu ma intreseaza ca asta e o chestie care pleaca de la bibilica si ca ati avut parte de abuz sau mai stiu eu ce. Nu ma intereseaza ca asa ati vazut in copilarie la parinti.  Indiferent de cum ar fi, NU AVETI DREPTUL sa faceti rau.
Va simtiti cumva mai puternici sau vreti sa dovediti ceva? Imi pare rau, dar nu aveti nici un motiv real pentru  a face rau unei fiinte care nu se poate apara. Daca tineti mortis sa aratati cat de tari si de smecheri sunteti, incercati-va puterile cu cineva pe masura voastra.

V-ar placea daca cineva v-ar scalpa sau v-ar taia burta lasandu-va cu matele pe afara? Nu cred. Atunci, DE CE?
As putea sa va spun ca sunteti niste nenorociti, idioti, niste dobitoci patetici, dar nu am sa o fac pentru ca asta o stiti si voi in adancul sufletului. Eu sper ca pe undeva mai aveti o ramasita din acest suflet. Sper intr-o lume mai buna, unde cruzimea nu va mai exista. Priviti-i in ochi si poate asa va veti gasi sufletul. Cruzimea nu este un lucru bun. Iubeste aceste fiinte si ai sa vezi ca iubirea ti se va intoarce inzecit. 

Imaginile sunt preluate de pe pagina de facebook a Asociatiei Be Human din Vatra Dornei. Puteti arunca un ochi  pe acolo pentru ca au nevoie de ajutor. 

De ce am scris aceste randuri? Pentru ca am simtit nevoia si te rog sa iei aminte la ele. 


6 comentarii:

  1. Pfff...sufăr enorm când văd că se întâmplă aşa ceva. Trăim într-o lume bolnavă, mizerabilă, infectă(chiar aşa este). Urăsc oamenii(nici nu se pot numi oameni) care fac asta şi le doresc să aibă aceeaşi soartă ca cea a bietelor animăluţe chinuite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. A fost o rabufnire de moment, am scris totul dintr-o suflare, dar asta simt si asta gandesc.

      Ștergere
  3. http://paginidezisinoapte.blogspot.ro/2014/09/the-asking-books-tag.html te-am "renominalizat" pentru un tag :D de data asta, cu cărţi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut si iti multumesc. Ma ocup de el cat mai rapid. Pupici!:)

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.