Books, Beauty & Stuff

13 februarie, 2014

Cartea saptamanii - Prizonierul dorintelor mele de Johanna Lindsey

Aceasta este o carte care m-a tinut treaza pana la 4 dimineata. Pur si simplu nu am fost in stare sa o las din mana. Are o intriga putin mai... altfel. Si da, un barbat poate fi violat de o femeie. Va povestesc imediat!

Titlu oficial: Prisoner of my desire
Gen: Historical romance

Anglia, 1152
Lady Rowena Bellame este fortata de catre fratele vitreg, Gilbert d’Ambray,  sa accepte casatoria cu Lyons de Kirkburough. Acesta din urma era singurul dispus sa il ajute cu trupe pentru a recupera proprietatile pierdute din lacomie de Hugo, tatal lui Gilbert. Proprietati ce apartineau acum lui Fulkhurst.  Hugo isi finantase razboaiele din praduirea pamanturilor Rowenei si tot ce avea valoros ea si mama ei le fusese luat. Gilbert  ar face orice pentru a recuceri pamanturile, asa ca ii bate mama, iar Rowenna este nevoita sa accepte casatoria cu acest barbat ce ar fi putut foarte bine sa-i fie bunic si sa mai faca un copil cu el.
Gilbert se gandea ca acesta nu mai are mult de trait,  Rowena s-ar fi putut intoarce sub tutela  lui si apoi o va avea in propriul pat, urmand ca apoi sa-i caute un alt sot. Avea pentru ea o obsesie, dar sa o ia chiar el de nevasta nu i-ar fi adus nici un beneficiu. Rowena nu avea nici inainte sentimente prea bune pentru el,  iar maritisul fortat, planuit pentru ziua urmatoare o intoarce cu totul impotriva lui.

Viitorul mire era ca un cadavru ambulant, aproape orb, aproape surd si cu o respiratie fetida. Mildred,  slujnica ei dintotdeauna, incearca sa-i ofere solutii pentru noaptea nuntii, ba sa-l omoare pe Lyons, ba sa-l faca neputicios. Dezgustata, Rowena a ales sa bea o potiune ca ea sa nu fie constienta cateva ore pana ce mirele si-ar fi facut treaba.   Gilbert le da planurile peste cap atunci cand ii i-a vinul cu potiunea respectiva gandindu-se ca de fapt era otrava pentru Lyons.
Si totusi sortii sunt de partea ei, iar acesta moare subit inainte de a o atinge.
Gilbert ii ordona sa pastreze tacerea  pentru ca ii va gasi un inlocuitor care sa ii dea un copil, nimeni nu va sti ca nu Lyons l-a conceput. 

Oamenii lui rapesc un barbat ce trebuia sa fie un serb.  Legat de pat intr-o camera vizavi de a ei, ca sa nu fie vazuta intrand acolo, Rowena este amenintata cu moartea mamei daca nu va continua sa intretina relatii sexuale pentru a ramane insarcinata.
Virgina, Mildred este cea care o sfatuieste in ceea ce trebuia sa faca si nu i-a fost usor, barbatul era masiv, bine facut si se impotrivea din rasputeri in ciuda  lanturilor de la maini si picioare. Rowena a plans, a durut-o, dar timp de trei zile i-a facut astfel de vizite barbatului. Temandu-se pentru viata lui il elibereaza pe ascuns.
In aceeasi zi Fulkhurst apare cu o armata , pune stapanire pe Kirkburough, iar Rowena este dusa la castelul acestuia si inchisa in temnita. Temnicerul libidinos a fost inlocuit cu John Griffard, un om bland, ce i-a transformat temnita cat de cat placut si avea grija sa se simta cat de bine se putea simti intr-un astfel de loc. Dupa 3 saptamani acolo, Rowena isi da seama ca a ramas insarcinata.

Este dusa de John la stapanul sau, iar ea lesina la vederea lui. Warrick de Chaville, este unul si acelasi cu barbatul siluit de ea. Nu vrea sa-i asculte motivele si  aplica legea talionului, ”ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”, iar copilul va ramane al lui dupa nastere. Este legata cu aceleasi lanturi in patul lui si ingrijita de o slujnica muta. 
O dezleaga dupa doua zile si o face servitoare. Dupa munci obositoare in timpul zilei ea trebuia sa-i pregateasca baia, inclusiv sa-l spele si sa-l stearga. Vroia ca ea se simta la fel cum s-a simtit el, vroia sa sufere, sa o umileasca.  Si totusi acest barbat puternic si nemilos se simte atras de ea, el fiind si cel din al carui ordin s-a ingrijit John de ea. 
Ea suporta rautatile amantei lui Warrick si ale lui Beatrix, fata lui cea mare crezand ca in sufletul lui nu exista strop de bunatate.
Printre servitori se dusese vestea ca era cu adevarat o lady, dar daca Warick ar fi aflat care era legatura ei cu cel mai mare dusman al sau, Gilbert d’Ambray,  cine stie ce i s-ar fi intamplat si oricum el nu vroia sa asculte nimic din ceea ce ar fi avut de spus in apararea ei.

Atunci cand a fost rapit, el tocmai urma sa se intalneasca cu logodnica pe care o curta de aproape un an. Isabella era frumoasa, blanda si  ar fi trebuit sa-i adica linistea mult dorita. Celelalte doua sotii se temusera de el si avea asteptari mari de la Isabelle. Nu mai stia nimic de ea de atunci, disparuse fara urma, dar apare la castel impreuna cu tatal sau.

Daca sunteti curiosi sa aflati ce s-a intamplat cu Isabelle in tot acest timp, va invit sa cititi cartea. Lady Anna, mama Rowenei este in continuare la Gilbert si putea oricand sa-i faca rau. Oare va putea scapa? Gilbert ajunge sa se razboiasca cu Warick pentru proprietati? In acest caz, daca el ar castiga, Rowena ar ajunge din nou la el si bineinteles si in patul lui. Dar oare Warick va putea sa o ierte si sa-i inteleaga motivele?

Nota personala: E o carte extrem de amuzanta. Nu pot sa nu rad numai cand ma gandesc la descrierea personajelor, ea micuta,  plapanda si virgina, el ditamai omul si la mijloc un viol exact invers de cum ar fi normal.
Se citeste usor, iar replicile dintre cei doi sunt acide si  totodata haioase.
Ceea ce ar fi trebuit sa fie noaptea nunti ei  cu Lyons mi-a starnit hohote de ras. Mirele avea o reputatie de desfranat, dar dupa felul cum este descris lasa mult de dorit, instrumentarul lui era la fel de batran ca si el.


Nota 10 / 10. 
 Va invit sa cititi si recenziile fetelor:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.