Books, Beauty & Stuff

10 februarie, 2014

Carti citite ianuarie (1)

Hello, hello!
Am pentru astazi o postare foarte tarzie pentru ca nu mai am rabdare pana maine. M-am bucurat mult cand Iulia mi-a propus sa realizam o recenzie saptamanala si pentru ca imi greu sa aleg o singura carte pe saptamana, m-am gandit ca la finalul fiecarei luni, (inceputul celeilalte)  sa postez o lista cu cartile citite pe parcursul ei cu o scurta descriere. Daca una dintre ele va face cu ochiul mai mult, e suficient sa-mi dati un ghiot si-i pregatesc o postare separata si detaliata.
Am sa incep de astazi cu cartile citite in luna ianuarie. Si inca o noutate, de acum, fiecare carte despre care va voi povesti, va primi o nota de la 1 la 10, in functie de cat de mult mi-a placut. Ideea am preluat-o de pe blogul de recenzii faramiere.ro
Sper sa va placa initiativa mea si astept cu mare drag comentariile voastre.

Nesocotita de Amanda Quick
Titlu oficial: Reckless
Gen: Historical romance
Descriere: Phoebe Layton il atrage pe contele Gabriel Wylde folosindu-se de interesul comun pentru manuscrise medievale. Scopul sau era de a-l convinge sa o ajute in gasirea manuscrisului Doamna din turn. Posesorul acestuia ar fi ucigasului lui Neil Baxter, ce plecase in Marile Sudului pentru a face avere nefiind o partida buna de casatorie cu Phoabe, conform cerintelor familiei acesteia
Gabriel ii devine sot, iar Phoebe gaseste in biblioteca lui Doamna din turn. O fi barbatul pe care il iubeste criminal?
Cert este ca Phoebe trece prin diverse situatii ce-i pun viata in pericol si crede ca de vina este blestemul de la finalul carti. Si totusi, cineva dorea ca ea sa moara.
Nota: 9 / 10
Recenzie: aici

Seductie de Loretta Chasse
Titlu oficial: Silk is for Seduction
Gen: Historical romance
Descriere: Marcelline, Sophia si Léonie sunt surori si proprietarese ale Casei Noirot. In scopul lor de a avea si o clientela bogata, si-o doreau de clienta pe viitoarea ducesa de Clavedon. Asta le-ar fi propulsat in frunte si inalta societate le-ar fi calcat pragul pentru comenzi.
Este povestea de dragoste dintre Marcelline si ducele de Clavedon.  Se atrag, se resping si totusi scopul era ca logodnica acestuia, Lady Clara Fairfax sa le devina clienta. Sunt ruinate atunci cand atelierul si casa ard intr-un incendiu, provocat de o angajata ce fura modele pentru concurenta, dar primesc un ajutor nepretuit. 
Nota: 8,5 / 10

Fifty Shades of Grey de E.L. James
Cincizeci de umbre ale lui Grey, Cincizeci de umbre intunecate, Cincizeci de umbre descatusate
Titlu oficial: Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker, Fifty Shades Freed
Gen: Erotic
Descriere: O frumoasa poveste de dragoste dintre Anastasia Steele, virgina, timida si impiedicata si Christian Grey, cel mai sexy miliardar burlac al Americii.
Nu are rost sa mai scriu aici ceva, va spun doar ca mie mi-au placut enorm de mult cele 3 volume si mai bine cititi recenzia facuta, asta daca nu ati citit-o deja.
Nota: 10 / 10
Rcenzie: aici

Cand dragostea asteapta de Johanna Lindsey
Titlu oficial: When love awaits
Gen: Historical romance
Descriere: Rolfe d’Ambert (Lupul negru) alege sa se casatoreasca cu Leonie de Montwyn pentru a opri nelegiurile ce se comiteau in ultima perioada si banuiala lui se indrepta spre oamenii de la Pershick, cetatate  stapanita de Leonie. Ea afla de nunta cu o zi inainte, iar cand refuza este batuta la porunca mamei sale vitrege care o si indepartase de tatal ei, facand-o sa creada ca nu-i pasa de ea. Rolfe nu o vazuse niciodata, iar ea la nunta apare cu un voal negru pentru a-si ascunde loviturile Surpriza frumoasa este mai tarziu cand Rolfe descopera cat de frumoasa era sotia lui.
Povestea lor trece prin cateva etape, se impiedica de fosta amanta rau voitoare, de rautatile mamei vitrege si de un prieten care nu era tocmai un bun prieten,  dar totul e bine cand se termina cu bine.
Nota: 8 / 10

Taina contesei de Mary Jo Putney
Titlu oficial:  Petals in the storm
Gen: Historical Romance
Seria: Fallen Angels : Nicholas Davies -  Thunder and Roses, Rafe Whitbourne - Petals in the storm (Taina contesei), Lucien Fairchild - Dancing on the wind (Dansul pasiunii), Robert Andreville  - Angel Rogue (Calatorie spre iubire), Michael Kenyon - Shattered rainbows (Curcubeie sfaramate), Kenneth Wilding - River of fire (Raul de foc), Stephen Kenyon - One perfect rose (O iubire imposibila).
Descriere: Rafael Whitbourne, duce de Candover (Rafe) accepta sa isi ajute prietenul, Lucien.  La Paris urma sa aiba loc Conferinta de pace asupra careia plana amenintarea unui complot,  ce putea duce chiar la un nou razboi. Rafe trebuia sa o convinga pe Maggie, agenta din Paris sa nu se retraga avand nevoie de toate informatiile oferite de acesta.  Cunoscuta ca fiind cea mai frumoasa spioana din Europa, Maggie era de fapt Margot, dupa cum descopera Rafe si singura sa iubire, dar care l-a tradat si pe care el o credea moarta.
Este o carte cu multa actiune: dragoste, sentimente deloc uitate, mandrie personala, un bun prieten si fost iubit,  spioni, suspans, rapiri, impuscaturi.
Nota: 9,5 / 10
Recenzie:aici

Un sarut la miezul noptii de Eloisa James
Titlu oficial: A kiss at midnight
Gen: Historical romance
Descriere: Este o un fel de povestea Cenusaresei. Cu o fata ramasa in grija mamei vitrege dupa moartea tatalui sau, tratata ca o servitoare  si cu o sora vitrega. dar care de fapt ii sora buna Cand aceasta din urma este muscata de caine, Kate, personajul nostru este obligata sa mearga in locul ei la castelul Pomeroy impreuna cu logodnicul surorii, pentru ca printul Gabriel Augustus Frederick William von Aschenberg (asta da numeJ) sa le dea acordul pentru nunta.
Printul urma sa se casatoreasca cu printesa rusoaica Tatiana, casatorie aranjata doar in interes banesc intrucat intretinerea castelului mostenit costa foarte mult.
Gabriel isi da seama ca Kate nu este cine pretindea a fi. Ajunge sa o doreasca, se indragostesc, dar casatoria cu Tatiana era invitabila. Curioase pe cine alege Gabriel si ce se mai intampla?
Nota: 10, in mod special pentru final

O zi de David Nicholls
Titlu oficial: One day
Gen: Contemporary romance
Descriere: Au o noapte de dragoste, dupa petrecerea de absolvire, iar Emma Morley si Dexter Mayhew raman foarte buni prieteni. Actiunea se intinde pe parcursul a 20 de ani incepand cu 1988.  Dex, baiat de bani gata, mereu doritor de distractii are succes in televiziune, dar drogurile si bautura il schimba. Emma, nesigura   si fara prea multa incredere in ea, cea mai buna slujba a ei a fost cea de profesoara cu toate ca avea 3 specializari.
Dex trece printr-o casatorie ratata si un copil, iar Emma are succes si i se publica un roman. Dupa ce sotia s-a il paraseste pentru prietenul lui, merge in Paris la Emma si de aici ei vor forma un cuplu ce s-a iubit de fapt in toti acesti ani. Avand aproape 40 de ani, se casatoresc, vor un copil, o casa a lor, dar din pacate, fericirea le este distrusa, iar vietile li se vor schimba complet datorita unei tragedii.
Nota: 9 / 10
Recenzie: aici

Dragoste de proba de Victoria Alexander
Titlu oficial: The Wedding Bargain
Gen:  Historical Romance
Seria: Effington Family – The Wedding bargain (Dragoste de proba),  The Husband List, The Marriage Lesson, The Prince’s Bride, Her Highness My Wife, Love with the Proper Husband, The Lady in Quaestion, The Pursuit of Marriage, A visit from Sir Nicholas, When We Meet Again, Let It Be Love
Descriere: Pandorra Effington, ce mai mare frumusete a Lonfdrei,  aflata la cel de-al saptelea sezon isi doreste un sot, dar nu unul clasic. Vrea un barbat adevarat, un erou. Maximillian Wells, conte de Trent, considera ca Pandorra ar putea fi cea mai potrivita sotie pentru el. Aceasta ii ofera mana daca contele va putea trece peste proba stabilita de ea, conviinsa fiind ca acesta nu va reusi. Muncile lui Hercule, probe nu foarte potrivite pentru muritor. Oare va reusi?
Va spun doar ca este o carte cu multe scene amuzante.
Nota: 8 / 10

Jertfa iubirii de Jojo Moyes
Titlu oficial: The girl you left behind
Gen: Romance
Descriere: In timpul primului Razboi Mondial, intr-un mic orasel aflat sub ocupatie germana, hotelul ccccccc mai avea cativa clienti de-al locului. Proprietarele Sophie si sora sa aveau sotii plecati pe front. Un tablou pictat de Edouard, sotul Sophiei ii atrage atentia noului Kommandant. Sophie ii propune sa-i ofere tabloul in schimbul eliberarii sotului sau din lagar. In schimb acesta ii cere trupul sau.
In 2006, tabloul numit” Fata pe care ai lasat-o in urma”  apartine Liviei Halston, vaduva unui renumit arhitect, de la care primise tabloul in luna de miere. Dupa moartea acestuia, Livia s-a retras intr-o lume a ei asta pana il cunoaste pe Paul McCafferty. Acesta se ocupa de restituirea operelor de arta furate, iar intamplarea  face ca el sa se afle in cautarea tabloului „Fata pe care ai lasat-o in urma” pentru a-l reda inapoi familiei lui Sophie, presupunerea  fiind ca acesta fusese furat din hotel. Valoarea tabloului era foarte mare.
Inspre sfarsit aflam si ce s-a intamplat cu Sophie, Edouard si Kommandant.
Se intampla lucruri triste, in ambele perioade, iar Livia ramne legata de de Sophia prin  intermediul tabloului.
Ramane de vazut daca Sophia va alege sa-si ofere trupul si daca va ajuge langa sotul ei, iar daca Livia va putea pastra tabloul si relatia ei cu Paul va  continua. 
Nota: 9 / 10
Recenzie: aici

Mireasa fara voie de Jo Beverley
Titlu oficial: The Unwilling Bride
Gen: Historical romance
Descriere: Ducele William de Belcraven, afla ca aventura avuta in urma cu ani, are ca rezultat o fata pe nume Elizabeth Armitage. 
Lucien de Arden, a fost crescut ca fiul sau si urma sa-i fie mostenitor, cu toate ca tatal sau era de fapt alt barbat cu care sotia il inselase.
Pune la cale o casatorie intre fiica sa si Lucien pentru ca linia de sange sa mearga mai departe. Beth profesoara la pension trebuia sa-si accepte tatal, si sotul impus de acesta , sa renunte la viata ei linistita si sa intre lumea bogatilor, lucru pe care nu-l dorea. Lucien, este nevoit sa renunta la amanta numita Porumbita Alba. Neintelegerile si intepaturile dintre cei doi par a nu avea sfarsit si totusi sunt legati in aceasta casatorie. Oare vor putea trece peste?
Povestea nu este una complicata, dar are ceva actiune, o fata salvata de la o casatorie cu un om groaznic,  amenintari cu pistoale si o palma data la nervi, dar pe nedrept.
Nota: 8,5 / 10

Fuga de celebritate de Sandra Brown
Titlu oficial: The Rana Look
Gen: Contemporary romance
Descriere: Rana Ramsey, imbracata cu haine lalai si urate, ascunsa in spatele unor ochelari cu lentile albastre locuia cu chirie in casa lui Ruby Bailey. Trent Gamblin, nepotul lui Ruby, de profesie fotbalist, vine sa se refaca pentru o perioada in urma unei lovituri la un umar si pentru o pauza in viata agitata.  In ciuda groaznicei aparatii a Ranei, Trent este atras de ea si pentru prima vede mai departe de haine. Se indragoste de ea, dar Rana nu este ceea ce pare. In realitate era o femeie extraordinar de frumoasa, unul dintre cele mai bine cotate modele. Fuga ei de celebritate si in mod special de mama ei au adus-o in casa lui Ruby, unde avea linistea mult dorita. Cand Trent afla se simte tradat, dar... oare cum se va sfarsi? 
Nota: 8 / 10


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.