Books, Beauty & Stuff

30 octombrie, 2014

Cartea saptamanii - Lectii de amor de Cheryl Holt

Daca e joi, atunci sa fie zi de carte.  Saptamana aceasta am ramas tot pe historical, dar este totusi ceva diferit. Curiosi?

Titlu engleza: Love Lesson ( 2001 )
Gen: Erotic historical romance
Aparitie: 2007
Pagini: 386
Editura: Orizonturi
Traducere: Livinia Tane

James Stevens era obisnuit ca sotiile jucatorilor din cazinou sa vina la el cu diverse oferte, acestea ar fi dat orice posedau in schimbul salvarii lor si familiilor. Era umilitor si ura aceste situatii, dar totusi era constient de curajul acestor femei. In timp ce o privea pe  cea care se afla acum in biroul sau, se intreba cat de departe ar fi ajuns pentru a spala pacatele sotului.  In nici un caz nu se astepta sa i se ceara un alt tip de ajutor si anume sa isi ofere serviciile atat de binecunoscute printre alte o multime de femei, pentru a-i explica si a o invata pas cu pas tainele intimitatii dintre sot si sotie

Abigail  Weston avea nevoie sa stie absolut tot pentru Caroline,  sora mai mica care isi va face debutul in curand. Aceasta se astepta sa primeasca sfaturi, dar tot ce stia Abigail acum  era doar ceea ce-i spusese mama ei. Mama mi-a spus  ca sotul meu ma va rani urcandu-se deasupra mea intr-un mod respingator si dezgusatator. Mi-a explicat ca experienta mea de sotie va fi durereroasa  si umilitoare, dar ca era datoria mea sa suport orice ofensa la care sotul meu ar dori sa ma supuna.
Nu se facea ca o femeie din lumea ei sa isi incruciseze drumul cu un barbat precum James Stevens. Bastard notoriu al contelui de Spencer, era un personaj infam,  scandalos si cu o proasta reputatie. Apeleaza la el dupa ce asculta pe ascuns discutia dintre doua doamne ce s-au aflat impreuna in patul lui. Detaliile au socat-o, dar se pare ca unii oameni simteau placere in acele momente si trebuia neaparat sa afle cum.

James accepta sa o ajute cu conditia ca daca cumva din intamplare se va afla, va fi indiferent fara de scandalul ce va exista, nu isi va asuma nici o raspundere, nu se va duela si nu se va casatori cu ea pentru a-i  salva reputatia. 

Chiar dupa prima lor lectie, Abigail este uimita de aspectele intime. Era inocenta ca un copil si chiar daca in trecut fusese logodita, cu viata ei stricta nu a ajuns sa-si cunoasca in nici un fel logodnicul, iar mai apoi acesta a murit.
James nu se gandea ca face ceva rau, erau doar niste lectii care i se cerusera, dar in scurt timp isi da seama cat de tare s-a inselat pentru ca atractia inrezistibila dintre ei este simtita din plin de amandoi. Ar fi vrut sa dea inapoi, dar era deja prea tarziu pentru ca amandoi s-au trezit prinsi in mrejele iubirii.

De la lectii teoretice ajung la practica din dorinta ei si neputinta lui James de a-i rezista. Era un prag pe care acesta nu ar fi vrut sa-l treaca, considerand ca astfel o va distruge. A mai fost casatorit cu o fata din lumea buna, relatiile intime impingandu-i vrand nevrand in fata preotului, iar familia si cei din jur au renegat-o. In trista lor casnicie el a fost cel invinuit, asta pana cand ea s-a stins din viata. Cuprins de remuscari incheie orice relatie cu Abigail, spunandu-i ca nu o iubeste si ca nu este nimic altceva decat una dintre multele femei ce i-au trecut prin pat.

Atunci cand una din fostele lui amante da in vileag relatia lor, Abigail va fi  exilata la mosia de la tara, in timp ce Jerald, fratele sau vitreg o considera o tarfa pentru ca s-a culcat cu un om atat de josnic cum era James.
S-a pus problema casatoriei intre ei, dar Abigail nu este de acord stiind ca nu o iubeste. Astfel Jerald o va oblige sa se casatoreasca cu altcineva, un sot gasit de el, doar pentru a salva aparentele in fata lumii. Va acccepta Abigail? Dar James va recunoste ca s-a indragostit de ea?  Chiar daca da, cel mai mare impas era societatea pentru ca Abigail va fi blamata pentru orice relatie ar avea cu el. Ce se va intampla cu ei? 

In tot acest timp alte personaje isi croiesc drum spre ceea ce se numeste a fi fericire. Angela Ford s-a iubit enorm cu Edward Spencer si din dragostea lor s-a nascut James si Michel. Nu le-a fost dat sa fie impreuna, iar el s-a casatorit si a mai avut doua fiice si un fiu, pe Charles. In aceasta multime de antipatii si discutii, Angela si Edward inca se mai iubesc, in ciuda anilor ce au trecut peste ei. Ramane de vazut ce le-a rezervat viitorul. 
Charles si Caroline, sora lui Abigail, se indragostesc si urmau sa se casatoreasca, dar sunt despartiti  cand se afla de James si Abigail. Vor reusi ei sa treaca peste aceasta interdictie?

Nota personala: Erotica, ne-erotica, conteaza doar ca mi-a placut. Da, are o multime de scene si cuvinte de bip, bip, dar nu vad de ce le-as baga in seama din moment ce aici este vorba de cu totul altceva. De dragoste, o dragoste superba, iar faptul ca povestea a fost plasata in perioada regentei ii da  o nota de interes. Daca actiunea s-ar fi petrecut in zilele noastre nu ar fi avut nimic interesant. Aici avem o societate stricta, in aceea vreme domnisoarele erau domnisoare din toate punctele de vedere, iar daca nu, aveau sa fie subiect de discutie si aratate cu degetul.

In prima pare nu se intampla nimic special, in schimb dupa ce lucrurile prind un pic contur situatia este mai tensionata si aduce diverse schimbari.   
Avem personaje extraordinare, verosimile, complet adaptate de autoare pentru a se incadra perfect in poveste. Avem si parti amuzante, imaginati-va doar ideea de a preda lectii teoretice, detaliate,  despre sex, unei virgine din aceea perioada. Si nu orice virgina, ci una timida, dar care totusi nu se da in laturi de la a mai cere detalii. 
Mie mi-a amintit de Fifty Shades, nu stiu… poate partea ironica, erotica...
Ce nu mi-a placut au fost acele desene (o sa vedeti voi care daca o sa cititi cartea), prea s-a batut apa-n piua cu ele. Pe James inca il mai "infierbantau" acele amintiri. Urat din partea lui! :D  Dar nici cu ea nu-mi este rusine, scena de la teatru a fost tare iurea. 

Este singura carte a autoarei tradusa la noi, iar acum pentru ca m-a prins imi pare rau ca nu sunt mai multe. Pentru Lectii de amor m-a apucat 4 dimineata citind, dar nu m-am lasat pana nu am terminat-o. 

Nota: 9,5 / 10
 

Colegele mele de colaborare au si ele ceva pregatit pentru astazi: 

Diana si  Gabi au ales sa scrie recenziii,  Iar la Alina gasim colectia autorului Jeffery Deaver.

4 comentarii:

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.