Books, Beauty & Stuff

09 octombrie, 2014

Cartea saptamanii - Lectii de seductie de Teresa Medeiros

Hello ladies!

Am revenit cu cartea de astazi. Bineinteles actiunea se petrece in vremuri de demult, dar de data aceasta ne mutam in perioada medievala. Sa incepem...

Titlu engleza: Charming the Prince ( 1999 )
Gen: Historical romance
Aparitie: 2014
Pagini: 283
Editura: Alma / Litera
Traducere: Florenta Simion
Seria: Fairy Tales - Charming the Prince ( Lectii de seductie ), The Bride and the Beast ( Mireasa si bestia )

Anglia, 1347
Lady Willow de Bedlington astepta cu nerabdare sosirea noii sale mame. Dupa sase ani de sperante urma sa aiba o mama doar a ei, cu toate ca de multe ori ii placea sa fie doar fetita tatei.
Lady Blanche era vaduva, iar casatoria aceasta avea loc spre multumirea regelui. Ea avea nevoie de un titlu, iar lui Rufus, ii trebuia zestrea ei generoasa  primita de la rege.     
Lady Blanche era frumoasa, mult mai frumoasa decat si-o inchipuise Willow. Se gandea deja la o multime de lucruri pe care sa le faca impreuna  si simtea ca e pe puntul sa lesine in asteptarea momentului cand avea sa fie la stransa la piept.
Este dezamagita cand din  trasura coboara o fetita. Lady Blanche avea deja o fetita a ei si alti 6 frati, din care unul ii este pus in brate. In timp ce radeau de ea, bebelusul ii uda rochita, lichidul scurgandu-se in incaltari.

Anglia, 1360
Sir Bannor cel Indraznet este depasit de situatia in care se afla. Prada agoniei se inchide intr-un turn al castelului, incercand sa scape de cei 10 impielitati ce erau copiii lui. El, ”stapanul de la Elsinore, mandria Angliei si spaima francezilor, era prizonier in propriul castel, tinut in captivitate de o armie de tanci. “ Nici macar cel mai aprig dusman nu reusise sa-l faca sa ceara indurare. Si a fost tras in teapa, ars cu fierul incins, fusese ranit de multe ori, dar nimic nu se putea compara cu ce patimea acum. Si nu doar el, ci intreaga cetate de la cel mai mic, la cel mai mare.
Este hotarat sa nu se lase fara lupta, mai ales ca doica Fiona mai aduce inca un copil gasit intr-un cosulet, al doilea in doua saptamani. I se dusese vestea pentru poftele trupesti asa toata lumea se astepta sa mai apara copii de pe urma sa.  
Bannor gaseste pana la urma solutia salvatoare. O sotie. Insarcinat pentru a o gasi, este Hollis, majordomul lui si cel alaturi de care a luptat in trecut. Cand va gasi femeie mult dorita de Bannor, trebuia sa se casatoreasca cu ea in numele lui. 

Temerile lui Willow s-au simtit din plin in toti anii care au trecut. Mama vitrega ii schimbase complet tatal, ea nu mai era printesa lui. Toti se purtau urat cu ea.
Atunci cand un barbat vine sa sa ceara in casatorie pentru stapanul sau, oferind pentru ea o dota mare, intervine in discutie nadajduind la o viata mai buna. Si iat-o plecata alaturi de Hollis, intr-o trasura minunata, asteptand cu nerabdare sa-si cunoasca printul la care visa de mult. Lasase in urma viata de servitoare, dar si pe Stefan, fratele vitreg cel mare care ii facea ochi dulci intr-un mod neobrazat.
In acest timp, Bannor era nerabdator sa-si primeasca sotia. Pana si copii au fost adunati pentru a o intampina.
Este uimit de frumusetea ei, dar si socat pentru ca el ceruse expres o sotie urata. Astfel nu ar fi avut dorinte pentru ea si ca drept urmare nici copii. Ar fi fost in stare sa il stranga de gat pe Hollis, care la randul lui ramasese inca in trasura stiind ca stapanul i-ar putea lua capul. Nici el nu stia ca alesese o femeie frumoasa pentru ca aceasta era bine invesmantata, iar cand in sfarsit i-a vazut chipul era prea tarziu.

Dar nu doar Bannor este cel socat, ci si  Willow. Asta era soarta ei, sa fie mereu inconjurata de altii, noul ei sot avea nevoie de ea doar pentru a-i creste copiii. Stia ca nu este o frumusete si vazu-se clar cat de ingrozit a fost cand si-a dat pelerina jos.  
In curand va afla pe pielea ei ce inseamna viata alaturi de copiii lui Bannor. Iar el nu avea de gand sa faca nimic, mai ales sa se atinga de ea. Este convins ca in doua saptamani ea va fi cea care va ceda, iar el o va conduce frumusel la o manastire. 

Atunci cand trebuie sa-si tunda parul datorita borcanului cu miere pus deasupra usii, Willow decide sa isi faca singura dreptate. Cum altfel daca nu cu capul rautatilor. Desmond este tarat in timp ce urla dupa ajutor, pana la stalpul unde prindeau de obicei degetele hotilor si este prins acolo spre satisfactia lui Bannor si a celorlalti care suferisera de pe urma lui.
Asa iese la suprafata suferinta baiatului, rautatile copiilor veneau din dorinta lor de a atrage atentia tatalui. Si nu doar asta afla Willow ci si planul lui Bannor de a scapa de ea.  Si acum porneste un razboi in toata regula.  

Willow alaturi de copiii au devastat o incapere pentru a se inarma cu tot ce prindeau la mana. Bannor era insotit de armata lui, cu mandria ranita pentru ca a fost facut de rusine in repetate in randuri in fata lor. Si asa trec zile de asediu, scopul lui Bannor fiind de a captura regina micilor sai inamici.  Cine va castiga acest razboi? Va pleca Willow la manastire? Va mai aparea vreun copil la poarta cetatii? De ce nu lua Bannor masuri mai aprige pentru a-si cuminti copiii?

Nota personala: Pana sa citesc Lectii de seductie, am tot citit pareri pozitive care m-au facut curioasa de povestea barbatului neinfricat, dar care fugea din fata copiilor sai. Nu spun ca mi-a facut o impresie buna pentru ca nu poate fi vorba doar de atat. Este o carte absolut geniala.
Daca aveti de gand sa o cititi sa nu va asteptati sa gasiti mistere sau crime. Are o actiune simpla, lucrurile se petrec destul de rapid, dar ceea ce o face atat de interesanta este umorul prezent pana in strafunduri. M-a facut sa rad in hohote si cred ca este una dintre cele mai bune citite in ultimul timp. Cuvintele si scenele amuzante sunt prezente in permanenta pe tot parcursul intregii povesti. Totodata, nu cade in extrema cealalta ca fiind copilaroasa. 
Poate fi privita ca o parodie de calitate.

Willow si Bannor s-au potrivit foarte bine ca personaje. Amandoi fugeau de copii in general, ii vedeau ogoisti, niste niste mici jivine smiorcaite si viclene. Finalul e schimbator, dar pana acolo se intampla multe vrute si nevrute.

Mai sunt personaje de care nu am pomenit, dar o sa va placa sa descoperiti singuri rolul fiecaruia, daca veti alege sa cititi cartea. Nu este genul care sa fie pe placul tuturor, dar merita, v-ar aduce zambetul pe buze. E potrivita pentru zilele acestea ploioase.

E fost interesant ca s-a pomenit de spalat. Se stie ca in aceea perioada oamenii erau cam imputiti, iar aici se precizeaza saptamani, nici macar zile. Bineinteles, tot in acelasi stil umoristic. 


Nota: 9,8 / 10

Va invit sa vedeti ce carti au ales celelalte fete pentru astazi: 
Gabi
Lorellei
Alina
Diana


4 comentarii:

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.