Books, Beauty & Stuff

08 aprilie, 2014

Carti citite martie (3)

Hello! 
Am pregatit  postarea dedicata cartilor citite in luna martie. Nu sunt prea multe, iar despre patru din ele deja v-am povestit. In schimb,  acum am inceput luna in forta asa ca s-ar putea sa am mai multe la urmatoarea postare. Asadar, sa purcedem ca deja e tarziu :D :

Dulce abandon de Maya Banks
Titlu engleza: Sweet Persuasion (2009)
Gen: Erotic
Aparitie: 2012
Pagini: 256
Editura: Lira Passion / Litera
Traducere: Maria Vasiliu
Seria: Sweet -  Sweet Surrender ( Dulce supunere ), Sweet Persuasion ( Dulce abandon ), Sweet Seduction, Sweet Temptation, Sweet Possesion, Sweet Addiction. 
Descriere: Serena detine firma Fantasy Incorporated, prin care indeplineste fanteziile clientilor ce apelau la ea (nu sexuale). Aranjeaza spre exemplu ca o fetita bolnava pe moarte, sa mearga intr-o croaziera.  
In particular avea propria fantezie, aceea de a fi sclava sexuala. Astfel i-a legatura cu Damon Roche proprietarul unui "club" privat de sex. Chiar Damon se ofera pentru ai satisface dorintele, el insusi fiind un dominator. Ajung bineinteles sa se indragosteasca pana cand ea decide sa puna capat contractului considerand ca nu-i poate da ceea ce-si doreste. Ce se intampla mai departe, scrie in carte.
Scenele cu „perversiuni” ( a se citi neaparat cu ghilimele pentru ca pentru multi nu se pot numi astfel) sunt destul de detaliate si clar nu sunt recomandate persoanelor pudice  si celor care judeca acel gen de oameni care simt placerea in mod diferit de ei.
Nota: 9 / 10

Cantecul de sirena de Nora Roberts
Titlu engleza: Whiskey Beach (2013)
Gen: Romantic suspense
Aparitie: 2014
Pagini: 485
Editura: Lira / Litera
Traducere: Alina Rogojan
Descriere: Eli London se intoarce la Bluff House in Whiskey Beach dupa un an dificil. In pragul unui divort, viitoarea fosta sotie este gasita moarta, iar el  este cel banuit.  Anchetat si supus atentiei publice nu i-a fost deloc usor. O cunoaste pe Abra Walsh, iar ea l-a vazut asa cum era, un barbat trist ce avea nevoie de alinare. Vrea  sa-l ajute, ii placea sa ajute oamenii. Ii gateste, ii face cumparaturi, spala, face curatenie. Il impulsioneaza sa faca sport, sa bea apa. Il convinge cu greu sa-i faca masaj, tensiunea din el era greu de eliminat, dar ea nu se lasa. Vroia sa-l faca din nou sa zambeasca.
Avem o poveste frumoasa de dragoste, o legenda veche, un detectiv particular ucis, arma crimei gasita in casa lui Abra,  un politist convins ca tot Eli era vinovatul, iar la subsolul casei cineva a sapat o groapa mare.
Recenzie: aici
Nota: 9,5 / 10

O noua viata de Mary Jo Putney
Titlu engleza: Loving a Lost Lord (2009)
Gen: Historical romance
Aparitie: 2011
Pagini: 368
Editura: Lira / Litera
Traducere: Ruxandra Tarca
Seria: Lost Lords – Loving a Lost Lord ( O noua viata ), Never Less than a Lady ( Umbrele trecutului ) Nowhere Near Respectable ( Pasiune si onoare ),  No Longer a Gentleman ( Cand dragostea te schimba ), Sometimes  a Rogue ( Aventurile unei Lady ).
Descriere: Mariah Clark, detine conacul Hartley, castigat de tatal ei la jocurile de noroc. Pe plaja il gaseste pe Adam Darshan Lawford, duce de Ashton ajuns acolo in urma unui naufragiu. Lovit la cap nu-si aminteste nimic, iar Mariah ii spune ca era sotul ei pentru a scapa de fostul proprietar al domeniului ce o presa cu casatoria. Cei trei prieteni ai lui Adam se aflau in cautarea lui, cand il gasesc el deja aflase de la ea ca nu-i era sotie. Obligatia face ca el sa mearga la Londra pentru a-si relua datoriile de duce. Amintirile ii revin pe rand, la fel ca si partea de viata pe care o tinea ascunsa.
O logodnica de care nu-si amintea, cineva care atenteaza la viata lui, dragostea pentru Mariah si familii regasite ofera deliciul povestii.
Recenzie: aici
Nota: 9,8 / 10

Tacere elocventa de Sandra Brown
Titlu engleza: Eloquent silence (1982)
Gen: Contemporary romance
Aparitie : 1995 
Pagini: 284
Editura: Miron
Traducere: Anca Nistor
Descriere: Lauri este profesoara la un institut de surzi. Accepta sa fie profesoara particulara a elevei  Jennifer  Rivington. Angajatorul ei nu e altul decat actorul principal din „Raspunsul inimii” Drake Sloan (D.L. Rivington), dupa care toate femeile suspinau. Sunt bineinteles atrasi de pasiunea dintre ei, iar Lauri se indragosteste. Problema e ca de fiecare data cand se pomemenea de fosta sotie decedata a lui Drake, acesta se schimba instant si devenea rece. Lauri era convinsa ca inca o mai iubeste.
Atunci cand parintii ei apar pe nepusa masa la usa, cei doi erau un pic cam incinsi.  Drake salveaza situatia si le spune ca s-au casatorit.
Momentul cand aude ca Drake o invata pe fetita sa pronunte cuvantul mama, pune capac,  asta dupa ce i-a arat si lucrurile pe care le pastrase de la ea. Pleaca pe ascuns, dar masina derapeaza pe zapada si... nu va mai spun alceva. :D
Credeti ca Drake inca isi mai iubea sotia sau era altceva la mijloc. Ce se va intampla cu Lauri?
Nota: 9 / 10

Totul sau nimic de Stephanie Laurens
Titlu engleza:  The Lady Risks All (2012)
Gen:  Historical romance
Aparitie: 2013
Pagini: 445
Editura: Alma / Litera
Traducere: Alina Rogojan si Ciprian Prundeanu
Descriere: Destrabalatul Lord Julian Roscoe Neville Delbraith trebuia sa faca ceva pentru a-si salva familia dupa ce fratele lui s-a sinucis cand averea familiei a fost pierduta la jocuri de noroc. Doisprezece ani mai tarziu Miranda Clifford obisnuita sa ai grija fratelui ei Roderick, intra pe ascuns in casa lui Neville Roscoe,  regele cartoforilor in timp ce acolo avea loc o intalnire a Organizatiei Filantropice.
Apeleaza la  Neville cerandu-i ajutorul atunci cand fratele ei dispare. Se implica in cautarea lui Roderick ce a fost rapit si scos din Londra de doi barbati. Reusesc sa dea de urma rapitorilor,  il salveaza pe Roderick si se refugiaza pe domeniul familiei Delbraith. Lordul julian Delbraith era unul si acelasi cu Neville Roscoe, era alegerea pe care acesta a facut-o atunci cand George s-a sinucis. In timpul petrecut impreuna   cei  doi se indragostesc, dar relatia lor nu ar avea viitor. El nu putea sa redevina la viata de lord, iar ea era o lady ce nu se putea asocia cu regele cartoforilor. Avea o propunere de casatorie din partea unui barbat, dar va trece peste sentimentele pentru Neville acceptand casatoria? Vor putea gasi vinovatul pentru rapirea lui Roderick?
Recenzie: aici
Nota: 8 / 10

Pastreaza-ti visul de Nora Roberts
Titlu engleza:  Holding the Dream (1997)
Gen: Contemporary  romance
Aparitie: 2013
Pagini: 375 
Editura:  Lira / Litera
Traducere: 
Seria:  Dream - Daring to Dream ( Indrazneste sa visezi ), Holding the Dream ( Pastreaza-ti visul ) , Finding the Dream ( Visul regasit )
Descriere: Kate Powell este contabil expert la firma o buna unde se astepta ca in scurt timp sa fie numita asociat. Afla „intamplator” ca tatal ei a fost un hot si daca nu murea intr-un accident de masina, ar fi fost inchis pentru delapidare. Si de parca asta nu era suficient apar dovezi impotriva ei ca ar fi delapidat  conturile unor clienti. Tot ce face ea este sa se indoape cu pastile pentru stomac. Familia adoptiva ii este aproape, dar greseste nevrand sa lupte si ii raneste cand le spune ca se simte datoare catre ei.  Pe Byron deWitt nu putea sa-l sufere, dar se implica in viata ei si o ajuta sa revina cu picioarele pe pamant. Ramane de vazut cine este personajul care ii dorea raul atat cat sa-i insceneze asa ceva.
Nota: 9 / 10

Expertul de Ruth Owen
Titlu engleza:  Smooth operator (1983)Gen: Contemporary  romance
Aparitie: 1994
Pagini: 270
Editura:  Victoria
Traducere: Anca Nistor
Descriere:  Sheffield Industries Miami Project Development Complex ii apartinea lui Katrina Sheffield  activitatea desfasurandu-se in jurul unui sistem de inteligenta artificiala.
Einstein facea parte din sistem. Avea o anomalie in program si era un computer bolnav dupa cumparaturi. Cumpara orice era de vanzare. 
Pink, era creatia lui Einstein in colaborare cu tehnicienii Sheffield. Era cea mai avansata forma de inteligenta artificiala, doar ca avea niste mici, mari scapari. Ii placea sa calatoreasca si intra de multe ori in computere neasigurate. Iar atunci cand fugea, o facea pentru a pune pariuri. A reprogamat chiar si comoputerul loto al statului pentru a-si alege numerele.
Cu toata impotrivirea Katrinei, Jack Fagen este angajat ca consultant in restructurarea sistemului de siguranta.
Asupra lui Pink are loc un atac cu un virus ce face ca vinovata sa para chiar Kate. O depunere de bani pe numele ei aduce si mai multe suspiciuni. Jack o ajuta sa descopere vinovatul si se indragostesc. Asta pana cand afla ca el avea un motiv pentru a se afla aici. Ii cere codul ei secret folosit in cadrul comaniei inainte de a pleca intr-o calatorie. Va avea oare incredere in el avand in vedere ca ultima ei relatie amoroasa s-a incheiat cu un  atac din partea unui grup de delapidatori ?                
Nota: 7 / 10
                 
Adevarata avere de Judith Michael
Titlu engleza:  Posseions (1984)
Gen: Contemporary  romance
Aparitie: 
Pagini: 607
Editura: Miron
Descriere:  Atunci cand sotul ei decide ca trebuie sa dispara, Katherine Fraser, ramane singura cu cei doi copii si fara bani. Se pare ca Craig Fraser a delapidat o perioada din fondurile companiei la care era asociat. Stirea ajunge in ziare si astfel si la familia Hayward din San Francisco. Astfel, Katherine afla ca acestia erau familia sotului ei de care nu a stiut niciodata. Craig a disparut la accidentul in care sora lui a murit. Nu au mai stiut si auzit  nimic de el pana cum.
Katherine lupta pentru viitorul ei si al copiilor, se muta in San Francisco langa prietena ei care ii ofera si un loc de munca. Incepe sa iasa cu Derek, varul lui Craig, alaturi de care cunoste partea bogata a vietii. Inceteaza atunci cand realizeaza motivul cu care acesta se vede cu ea. Se simte apropiata si atrasa de Ross, fratele lui Derek, inca de cand l-a cunoscut, iar sentimentul este reciproc. Ross era insurat, dar divorteaza de sotia care se schimbase mult in rau.  
Ajunge sa fie placuta si acceptata de familia lui Craig, iar bunica Victoria, ii aduce aproape pe Katherine si Ross. Relatia lor nu putea avansa spre o casatorie intrucat ea se simtea inca legata de Craig. Nu il mai iubea, dar vroia sa-l mai vada o singura data si sa lamureasca situatia lor.
Viata scunsa a lui Craig nu era doar aceasta familie, mai avea o viata in Calgary cu o femeie.  Atunci cand acesta se intoarce si o va implora pe Katherine sa-l primeasca inapoi, va accepta oare?  Mai multe detalii in descrierea lunga.
Recenzie: aici
Nota: 9,5 / 10

4 comentarii:

  1. Felicitari!
    Eu sunt mandra de mine cand reusesc sa citesc 3-4 carti pe luna. ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca Dulce abandon as vrea si eu sa citesc :> pare in stilul 50 shades :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a amintit si mie de cele 50 de umbre, nu ca ar fi ceva de uitat la ele. :D Sunt multe diferente, spre exemplu, Christian Grey nu permitea sa se vada ceva din corpul Anastasiei si in afara, pe cand Damon o plimba dezbracata prin casa, fac sex in masina cu soferul la volan. Ajung acasa ei isi continua actul, soferul coboara si ii asteapta. Sunt scene pe care mintile fixe (asta ca sa nu zic inguste), le-ar considera injositoare pentru partea feminina. Mie personal mi-a placut cartea. A fost ceva nou pentru mine stilul asta erotic, incepand bineinteles cu cele 50 de umbre. As vrea sa mai incerc Scoala supunerii. Am inteles ca e si mai si. :D

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.