Books, Beauty & Stuff

30 iulie, 2014

Pledoaria unei pistruiate

Am cunoscut o femeie cu pistrui, nemultumita peste masura de acest aspect. Si intr-adevar, pentru multe femei sunt o mare problema, in timp ce alte persoane ii considera un semn distinctiv de frumusete. Dar care este de fapt situatia?

 Numele meu este Ana Maria si sunt pistruiata cu jumatate de norma. Pe timp de iarna pistruii mei sunt  inexistenti aproape in totalitate, in schimb,  in perioada calda, apar ca ciupercile dupa ploaie.
In adolescenta a fost unul din marile mele complexe, mi-a fost rusine cu ei si am suferit enorm. Am urat sa merg la plaja pentru ca in soare puternic au o culoare mai intensa si apar peste tot. Nici cremele cu factor mare de protectie nu ajutau cu ceva. Iar atunci cand cineva imi spunea ca sunt frumoasa, asa cum sunt, ii raspundeam: „Da, dar tu nu ai pistrui!”

Am incercat tot ce se putea incerca impotriva lor, visand ca vor disparea peste noapte. De la creme special concepute, pana la ceapa macerata in otet. Sa va detaliez cum e sa ti pe fata comprese imbibate in otet si cu miros puternic de ceapa? Asta e din ciclul:  nu incercati asa ceva acasa!
Ei bine, nici zecile de creme, nici castravetele, nici patrunjelul, nici lamaia, nici ceapa nu au avut vreun rezultat, nici macar atat cat sa-i estompeze. De ce? De aia!

Ce ne ramane de facut in situatia asta? Sa ne acceptam asa cum suntem.
Eu am invatat sa convietuiesc impreuna cu pistruii mei, iar toate incercarile nereusite impotriva lor sunt de domeniul trecutului. Nu pot sa zic ca ma innebunesc dupa ei, dar nici nu mai am acele sentimente de ura absoluta.  Uneori chiar mi se pare ca asa sunt mai simpatica.  J Stiu, stiu  am o parere buna despre mine! J  
Dovada:  

Ce vreau eu sa spun, e ca pistruii nu sunt chiar atat de rai, asa ca jos complexele.  Nu exista nici un motiv important pentru care sa ii uram sau si mai rau, sa ne uram pe noi pentru ca ii avem.

Pistruii sunt doar o pigmentare a celulelor epidermului si sunt transmisi genetic. Nu sunt o boala si nici nu provoaca boli.
Pentru inlaturare se pot efectua tratamente de albire chimice sau microdermabraziune. De retinut este faptul ca nici una nu ofera o rezolvare definitiva. Se pare ca inlaturarea cu laser sau IPL ( Intense pulsed light ) ar da rezultate permenente dupa cateva sedinte.  
Sau poate o vraja ar transforma pistruiatele in fete cu tenul perfect ca de portelen. Si atunci am fi toate Alba ca Zapada. Boooring! 
Asa ca va intreb eu,  merita? Nu sunt impotriva, dar chiar merita?
Si cu asta mi-am incheiat pledoaria! J Va las pe voi sa judecati si intelege fiecare ce vrea. 


10 comentarii:

  1. Draga mea, lasă pistruii acolo unde sunt. Şi eu sunt pistruiată de când mă ştiu şi m-au complexat oarecum în copilărie, am încercat să-i înlătur, dar sunt ai mei şi acum nu vreau să mai scap de ei. Nu ies foarte, foarte tare în evidenţă, dar cred că dacă îi urăşti îi vezi mai accentuaţi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar acum ii las. :D
      Ideea de a scrie randurile astea a venit de la o tanti pistruiata pe care am cunoscut-o azi. Avea minim 40 de ani si inca avea o problema psihica cu pistruii.

      Ștergere
  2. Pff...ce n-aş da să am pistrui şi eu. Sincer! Dar aşa, mulţi şi frumoşi, să iasă în evidenţă!
    Mie vara, de la soare, îmi apar pe pomeţi, dar sunt câţiva şi sunt şterşi, nici nu seamănă cu nişte pistrui. Pe mine chestia asta mă enervează.
    Ei bine, să ştii că pistruii te fac mai specială!
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa se intampla mereu, cei ce au, nu isi doresc si cei ce nu au, ar vrea cu tot dinadinsul.
      Acum, in prezent, la fel cred si eu, ca sunt mai speciala. Dar sunt enorm de multe persoane care nu constientizeaza asta si procedeaza la fel ca mine in trecut. :(

      Ștergere
  3. Am si eu cativa pistrui existenti in orice sezon, dar nu mi s-a parut ca vara sunt mai evidentiati. Nu am avut complexe cu ei, doar cu greutatea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, ai meu da. Ma umplu pe toata fata. Dar sa sti ca sunt mandra ca mine pentru ca am ajuns la nivelul in care nu ma mai deranjeaza.
      Cu greutatea si eu am avut complexe. Eram o slabanoaga care se vedea grasa.

      Ștergere
  4. Amin! Si eu eram o pistruiata cu jumatate de norma in copilarie - Didi pistruiata- si m-am regasit in randurile tale.
    Acum nu mai sunt atat de pronuntati dar am invatat sa ii iubesc si odata cu trecerea timpului am invatat ca nu-i o problema chiar atat de grava si-i indragesc. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, nu toti reusesc sa ajunga sa constientizeze. Tanti de la care mi-a venit ideea scrierii acestor randuri, era disperata ca nu stie ce sa mai faca impotriva lor.

      Ștergere
  5. Vai, dar sunt atât de frumoși ! Eu aș vrea să fiu roșcată, cu ochi albaștri și pistrui :))).
    Mă bucur dacă ai realizat că ei sunt normali. Nu trebuie considerați un complex. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am parul saten roscat, iar ochii ii am caprui. Dar mi-as fi dorit sa-i am verzi. :D

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.