Books, Beauty & Stuff

24 octombrie, 2014

Cartea saptamanii - Secretul unei nopti de vara de Lisa Kleypas

Seara buna, 
Cam tarziu, dar nu puteam sa ratez ziua de astazi  cu prezentarea unei carti. Sa vedem asadar:

Titlu engleza: Secrets of a Summer Night ( 2004 )
Gen: Historical romance
Aparitie: 2012
Pagini: 350
Editura: Miron
Traducere: Anca Marin
Seria: Wallflowers -  Again in the Magic ( Magia iubirii ), Secrets of a Summer Night ( Secretul unei nopti de vara ), It Happened One Autumn ( S-a intamplat intr-o toamna ), Devin in Winter ( Diavolul in iarna ), Scandal in Spring ( Scandal in primavara ), A Wallflower Christmas

Londra, 1841
Atunci cand Simon Hunt se ofera sa le plateasca biletele de intrare, la faimosul spectacol de teatru, Anabelle stia ca nu trebuia sa accepte. Stransese timp de doua saptamani bani de bilete,  pentru a merge impreuna cu fratele sau mai mic. Ajunsi acolo au constatat ca preturile se dublasera si astfel aveau bani doar pentru un singur bilet.
Oferta lui Simon Hunt este refuzata de Anabelle, dar Jeremy care il cunostea mai bine, accepta.
Simon Hunt era fiul macelarului, un om de afaceri foarte bogat, dar ea se simte jenata pentru ca incercase sa ascunda saracia in care traiau. 
Un carusel cu locuri pentru spectatori si o multime de masinarii faceau diorama sa-si merite renumele. La o rotatie a caruselului, Anabelle ajuge la pieptul dlui. Hunt si apoi la un sarut. Imediat dupa aceea el dispare, lasand-o nesigura de ceea ce tocmai s-a intamplat.   Asa-i trebuia daca accepta bani de la un strain. 

Londra, 1843
Anabelle era la al patrulea sezon, deja fata batrana la cei aproape douazeci si cinci de ani, iar lipsa zestrei nu o aducea aproape de un viitor sot. Cu o rochie invechita si peticita, se afla pe scaun alaturi de alte trei fete si ele in cautare de soti. Nu era prima oara cand stateau astfel pentru ca erau prezente la aceleasi baluri sau serate, mereu pe scaune apropiate si mereu intr-un colt. Facand haz de necaz, de data aceasta ele pornesc o discutie ce duce la un plan. Se vor ajuta reciproc sa-si gaseasca fiecare cate un sot, ca  “o adevarata echipa de baseball”.

Cele doua surori Bowman, Lillian si Daisy era americance, dar pentru ca in Anglia regulile erau cu totul altfel, aveau nevoie sa se poarte ca niste englezoaice pentru a atrage viitori soti. Evangeline  era foarte timida si se balbaia. Cat despre Anabelle, trebuia neaparat sa se casatoreasca pentru a-si salva familia de la saracie. Ce nu stia ea, e ca barbatii se asteptau ca sa le cada la picioare ca amanta. Asta pana cand Simon Hunt isi marcheaza teritoriul punadu-l in tema pe unul dintre cei ce pofteau la ea si asteptau momentul cand nu va avea alta varianta, pentru ca sot nu isi va gasi. 

Planul celor patru domnisoare va incepe cu partida de vanatoare organizata de Lordul Westcliff. Acolo au pus ochii pe Lordul Kendall, ca potential sot pentru Anabelle. Ar fi facut orice pentru asta, inclusiv sa faca in asa fel incat sa fie surprinsi singuri, casatoria fiind apoi inevitabila. Dar pana acolo, Anabelle trebuia sa treaca de alte tinere domnisoare care navalisera de-a dreptul asupra posibilului sot.
Nu se astepta in schimb ca aici sa dea peste arogantul Simon Hunt. Recunostea ca se simte atrasa, dar nu avea de gand sa faca pe amanta pentru el stiind ca acesta nu avea planuri de casatorie. 

Lordul Hodgeham, cel libidinos, se afla si el aici. Anabelle stia ca mama lui ei l-a acceptat in pat si apoi la cateva zile o parte din datorii le erau platite. Doar ca acum el si-a indreptat atentia asupra ei. Le putea crea mari probleme daca se afla despre relatia cu mama ei. Fara ca ea sa stie, exista deja o barfa al carei subiect era chiar ea pentru ca  Hodgeham fusese vazut iesind noaptea din casa lor.

O scena amuzanta are loc cand surorile Bowman insista sa joace baseball si cum altfel ar fi putut alerga, daca nu doar in lenjerie intima. Si iata-le pe toate patru, in pantalonasi, pe o pajiste linistita, alergand si lovind mingea. Rasetelele sunt curmate de doi calareti, nimeni altii decat Simon Hunt si Lordul Westcliff. Acesta din urma o privea subtil pe Lillian, in timp ce Simon nu s-a sfiit sa arunce priviri patrunzatoare spre Anabelle.

In aceea seara lui Anabelle i se face rau. Isi scrantise glezna in timp jocului si acum o durea ingrozitor, iar stomacul  i s-a revoltat, florile din gradina simtind asta din plin. Avea frisoane si nu isi simtea fata, iar pe deasupra trebuia sa simta si umilinta de a sti ca Simon a vazut-o cand a vomitat.  Dar el nu parea deloc revoltat, pentru ca starea ei se datora de fapt unei mascaturi de vipera. S-a ingrijit de ea pana la sosirea medicului, fara a mai parea inspaimantator ca in restul timpului. Si ar fi facut mult mai multe, poate chiar totul.

Isi revine in cateva zile si era cazul sa continue tatonarile pe langa Lordul Kendall, care deja parea indragostit de ea. Pe de-o parte il avea pe Simon, un joc de sah, un sarut si putin mai mult, dar si un refuz categoric urmat de tristete. 
Scopul ii era aproape atins, trebuia doar sa-l faca pe Kendall sa o ceara imediat. Ajutata de surorile Bowman pune la cale o iesire in gradina pentru ca ea si Kendall sa fie surprinsi singuri. Iar acesta avea deja pregatita o cerere in casatorie. Ce se va intampla  mai departe nu va spun. Va accepta? Ar putea suporta o viata fara a fi indragostita? Va ajunge oare sa se obisnuiasca cu el? Dar cu Simon ce se va intampla?

Nota personala: Daca va doriti o carte de dragoste speciala, fara a fi siropoasa, Secretul unei nopti de vara se potriveste de minune. 
Amuzanta, captivanta si serioasa pe deoparte, actiunea prezinta doi oameni oarecum diferiti, dar tot pe atat de potriviti. S-a mers pe ideea diferentei dintre oamenii de rand si nobilime, Simon fiind acceptat doar in interes de afaceri. Nici macar faptul ca era foarte bogat nu conta pentru inalta societate. Chiar si Anabelle a fost constienta inspre final de aceste diferente, lucru care mi-a displacut total. Era genul de om care spunea in fata ce avea de spus, parea un dur, iar asta a contribuit din plin la felul cum era privit de cei din jur. 
Dupa mine, Simon a fost un personaj masculin perfect, a perseverat in scopul sau de a o cuceri pe Anabelle si era convins de reusita sa. Daca era acceptat ar fi trecut peste hainele ei ponosite si peticite si peste ideea ca ea nu mai este virgina. Dar oare asa era?

Mi-a placut prietenia care s-a format intre cele patru fete. Planul lor de a  gasi soti pentru fiecare a fost una din partile amuzante. La fel si scena cand au jucat baseball doar in pantalonasi, iar cei doi barbati au fost socati, dar in bine. 

Chiar daca povestea e simpluta, autoarea are un stil care atrage. Pe mine personal m-a atras, este o adevarata placere sa-i citesc cartile. 

Nota: 9,5 / 10



6 comentarii:

  1. Toata seria Lisei Kleypas e fenomen, nu alta! Are milioane de fani si pe buna dreptate!
    Felicitari pentru recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare as vrea sa stiu daca a ramas cu Simon :D asa trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit si eu seria. E absolut superba!! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am terminat-o inca. Trebuie sa ajung sa cumpar restul cartilor.

      Ștergere

Subscribe Via Email
Un produs Blogger.